icon

Ako dosiahnuť rýchle neurologické vyšetrenie?

Včera o 15:57

Ahojte, dobrý večer. Viete mi prosím poradiť? Chodila som na neuro, môj lekár odišiel na dôchodok, nového neviem zohnať. Obvoďák mi neraz napísal lieky od bolesti, pár x som za nim bola, bola som aj na urgente, kvôli bolestiam a tak. Dnes som za obvodným bola zase. Kvôli problémom. Mám ísť na neuro, ale nevie kto by ma mohol vziať. Volala som a nič. Akurát čo mi dnes zobral krv, ale pochybujem, že tam nájde niečo kvôli čomu sa viac snažiť. Doma, ked mi je ,, najhoršie", tlak mi padá na 90/50, niekedy i nižší ...u neho som ráno mala 110/70 a že to je relatívne ok tlak... Zajtra mám volať na výsledky... Hlavná otázka je, vzhľadom na moju situáciu, a že je to pre mňa náročné, a keď mám deti doma a hlavne to jedno, nemám šancu ísť k lekárovi. Nevie mi vystaviť ziadanku na hospitalizáciu, popripade, nech mi v hlavnej nemocnici urgentne nespravia vyšetrenia? Nechcem zneužívať systém, ale už som z toho zúfalá.. Týmto štýlom viem, ze o par týždňov skončím na urgente na infúziách zase. Dakujem

anonym_8c7d8b
Včera o 16:00

Nikto Ta nevezme hned, zajednaj si termin u neuro a k tomu na ten den stihnes zajednat varovku dietata. Alebo skus sukromneho na priamu platbu

autor
Včera o 16:01
@anonym_8c7d8b

Nikto Ta nevezme hned, zajednaj si termin u neuro a k tomu na ten den stihnes zajednat varovku dietata. Alebo skus sukromneho na priamu platbu

@anonym_8c7d8b ale súkromného kde, volala som v rozpätí 100km a nikto ma nechce vziať. Už to riešim dlhšie..

anonym_26630c
Včera o 16:26
@anonym_autor

@anonym_8c7d8b ale súkromného kde, volala som v rozpätí 100km a nikto ma nechce vziať. Už to riešim dlhšie..

@anonym_autor Ťažko poradiť, keď ani nevieme, odkiaľ si...

taktotedanie
Včera o 16:40
@anonym_autor

@anonym_autor tak od dietata ist nemozes ale na hospitalizaciu by si uz isla? 🤷🏻‍♀️ divne…
Nizky tlak? Ved tekutiny telutiny tekutiny, solit, doplnat elektrolyty, niekomu pomoze kava niekomu napr coca cola
Ked mas problemy s chrbticou ( predpokladam, kedze neurolog nizky tlak neriesi) ty si to riesila aj inymi odbornikmi? Cvicenie, fyzioterapeut, ci len pchas do seba lieky od bolesti ?
Nie, na urgente ta kompletne s tymto nebudu vysetrovat, na to urgent nesluzi a ano zneuzivas system, nefunguje to tak..
Takze ries to aj s inymi odbornikmi, neexistuje ze v okoli 100km ta kompletne vsetci odmietli, skus hladat dokladnejsie
A nie ani na hospit sa clovek nedostane “len tak”, trosku pre seba aj nieco urob ine ( mas vyssie odpoeucania) ako vyplakavat , zneuzivat system urgentu a tlacit do seba kvanta liekov na bolest

anonym_c604f9
Včera o 18:28

@anonym_autor Neviem odkiaľ si, ale v Považskej Bystrici bral neurológ ukrajinec pred dvoma mesiacmi nových pacientov. Vtedy keď som pozerala mal voľné termíny do dvoch dní.

kacena4
Včera o 18:41

neviem aku mas poistovnu ale ja som tak raz nevedela urgentne zohnat lekara a nahlasila som sa cez poistovnu a oni mi "nasli" lekara ktory ma vezme aj s terminom do 3 tyzdnov. ale teda bolo to fakt do 100km. som v dovere tu mame takuto sluzbu skus vo vasej

anonym_a6cd19
Včera o 19:23

v BA ak si zaplatis je neurolog ktory ta zobere max do tyzdna

simca06022011
Včera o 19:32

@anonym_autor ale toto je otazka aj na tych lekarov na urgente, ak sa ti to stava opakovane, skoncis na urgente nemocnice, tak by pri takomto opakovanom probleme mohli zvazit aj oni hospitalizaciu. A vysetrit to tam.
Inak s neurologmi je ot kadejake... zvacsa robia rychlejsie za poplatky ale aj to sa im clovek musi doslova vtierat a telefonicky clovek naoazj casto nic nevybavi. ja som sa v bb do ziadnej amb ani nevedela dovolat, muslea som si doslova amb obehnut.
Vysetrenie hned, urcite necakaj.. proste normalne si vypytaj termin aky maju a objednaj sa. AJ na viacero a zrusis ak dostanes inde rychlejsi termin. Inak bola tu niekde tema, kde zdravotnicka pisala, ze ak speeci vymenny listok vypise prak.lekar, ze potrebuje to hned, tak clovek ma byt rychlo vysetreni do neviem kolko hodin :D ale teda tazko tomu verit.
ALE co viem urcite, ze napr moj obvodak, ked videl ze urgentne potrebujem ist na vysetrenie, ma doslova s vymennym poslal na urgent to roosveltky, ze ma maju vysetrit hned. A aj tak bolo. Ale neslo teda o neurologicku vec.