Ako fungujú so svojimi bábätkami mamičky, ktoré majú zdravotné obmedzenia?
Ako fungujú so svojimi bábätkami mamičky, ktoré majú zdravotné obmedzenia - musia v noci spať. Napríklad nemôžu vykonávať ani prácu v noci. Ako potom počas materstva vstávajú v noci k dieťatku x krát za noc? Veď musia byt nevyspaté. Pomáha im partner, niekto z rodiny? Sú niektoré diagnózy, pri ktorých sa musí dbať na pravidelný ničím nerušený spánok.
Všetky ste tu zrazu doktorky s diplomom z medicíny, však? Ale tému a otázku ste prehliadli. Už sa ku mne radšej nevyjadrujte a odpovedajte len k téme nabudúce.
Sterilizacia ta zenstva nezbavi, ani zenskych pohlavnych znakov, len ti prerusia vajickovody😉
Autorka, vieš, MK je také vtipné miesto. Asi si tu nová, tu väčšinou na otázku nedostaneš odpoveď, zato však dostaneš kompletný rozbor iných vecí, na ktoré si sa nepýtala.
Ženské tu budú písať, ako zlyhala HAK, ale tá má podľa štúdii 95-99% spoľahlivosť, čo je vysoké číslo. Tu sa nájdu užívateľky, ktoré nevedia pochopiť súvislý text, takže leták od HAK je pre nich Gordický uzol.
Taká sa ti neprizná, že vynechala tabletku, že do HAK pila, potom grcala, alebo ju prehnalo, čím znížila účinnosť, že neurobila pauzu medzi liekmi správne, že ...že...že... že za to nemôžu tabletky, ale jej vlastná hlúposť. To by tu denne neboli témy, či môže otehotnieť, keď...
Neexistuje, aby si zostala tehotná, keď HAK skombinuješ s trebárs Pharmatexom, alebo kondómom.
Prečo by si mala riešiť sterilizáciu 😀 Nájdi dobrého partnera, ktorý je otvorený aj otcovstvu, lebo mozgová príhoda nie je kontraindikácia k tehotenstvu, len by ťa sledovali viac. Skombinuj si dobre antikoncepciu, užívaj si život a buď spokojná. A raz možno zmeníš názor a k dieťaťu bude s láskou vstávať partner, alebo nebude treba. Môj syn od narodenia spí celú noc. Doslova. Žiadne nočné škriekanie a problémy ja osobne nepoznám. Možno budeš mať šťastie 🙂
Autorka, strasne predbiehas. Este nemas ani partnera, uz riesis dieta. Mozes najst takeho, co deti mat nebude chciet, aj takeho, co sa komplet postara…co sa tyka rodiny, to ti asi skusenosti inych nepomozu, to si musis sama posudit, ake mate doma moznosti a vztahy. A ak dieta nebudes chciet mat, urcite najdes kombinaciu ochrany, ktora nezlyha, toho by som sa najmenej bala, ak budes zodpovedna.
Este dodam, moja znama prekonala mozgovu prihodu pocas tehotenstva v 4tom mesiaci, dietatko prezilo, je zdrave a zvladli to nakoniec cela rodina.
@drahomirrra reagovala som na to, že sa radila s gynekológom, že sterilizácia v žiadnom prípade, hak v žiadnom prípade, sex v žiadnom prípade, už vôbec nie večer 🙈 a všetko vymazuje, takže asi mám pravdu, že je to vymyslené.
@tosomja Ale ved ja som na teba nereagovala, skor na to, ze vraj tu pisu zeny, aka je HAK nespolahliva. 😁 Drist jak Brno
Najdi si chlapa, ktory tiez nemoze mat deti. Tak mozte mat sex bez strachu, ze otehotnies, zaroven si mozete deti adoptovat a tym padom moze ist o i trosku vacsie, nie novorodenci a vyhnes sa aj nocnemu vstavaniu.
Ahoj,
kamaratka ma epilepsiu, najneskor o 22:00 musela spat. Po porode byvala s mamou a ona mala v nici babo pri sebe a robila mu mlieko. Ked maly prespal uz celu noc, prestahovala sa s priatelom do bytu. Vyklul sa z neho debil, tak byva s malym sama. Ked treba, mama pomoze.
@elizabet173
v pripade epilepsie.
@drahomirrra ja viem že nie na mňa. A áno, veď hak veľa znesie, nevie oponovať 🤪 tak isto ako prasknutý kondóm. Akurát vtedy praskne, keď mám najplodnejší deň 🤭
@tosomja To sa lahko hovori, ked tie zdravotne problemy nemas. Ked ich mas, tak rozmyslas inac a hladas sposob, ako s nimi prezit co najplnsi zivot.
@elizabet173 nemyslím, že vymyslene. Ona tu už určite, a nie raz, písala. Vždy to skončí pri panickom strachu zo zlyhania antiky.
@elizabet173 myslím si, že len rozvíja tému...
Odpovede su pomazane tak neviem co sa z temy vyklulo - ja mam neurologicku diagnozu a nedostatok spanku znasam velmi velmi zle. Ked mam zachvat, je mi zle, tak malu kompletne prebera manzel. A rano pracuje :( nemame vtedy na vyber.
Od narodenia robi okolo nej vsetko uplne rovnako ako ja (niekedy viac) okrem dojcenia samozrejme 😅 cize ma kedykolvek plnohodnotne zastupi. A potom sa snazim aby si on oddychol a pride pomoct aj mamka.
@tosomja Nepísala som, že sex nemôže byť cez deň a že nechcem hak. O sterilizácii písali iné, s nikým som to neriešila. Všetko si prekrútila a smeješ sa svojej hlúposti. Keď tomu nerozumieš nereaguj. Inteligentné pochopili, napísali svoju skúsenosť. @elizabet173 iné sem nenapíšu, keď sa vysmievate tým ktoré hľadajú radu. končím diskusiu

Este som nepocula, ze by niekto po mozgovej prihode nemohol byt v noci hore, alebo pracovat. Mam kolegyne, ktore pracuju na smeny. Vela ludi, aj mladych ma v dnesnej dobe mozgovu prihodu (stres, zivotny styl, genetika...). Samozrejme pracuju, ak nie su nasledky.