icon

Ako liečiť parazita Giardia?

gondulka1
5. sep 2025

Ahojte chcem sa spýtať či sa niekto stretol s parazitom Giardia tohto typu ? a či sa mu podarilo vyliečiť a akým spôsobom či sa podarilo vyliečiť prírodnou cestou alebo úpravou stravy ? Lieky sú dosť ťažké na túto liečbu ale ak niekto sa vyliečil aj pomocou liekov tak dajte vedieť a ako sa u vás prejavoval tento parazit ako ste mali príznaky ? a ak sa dá vyliečiť prírodnou cestou budem vďačná za každú dobrú radu a myslím že tohto parazita asi zrejme mám že som to chytila od svojho psa, ktory ma giardiu, nemám to potvrdené od lekára , Na vyšetrení som nebola ale myslím si podľa bolesti brucha a podľa veľa príznakov že ho mám.

anonym_56a444
•
5. sep 2025

Ak ho nemas potvrdeny tak co chces liecit? Ak ho mas, nic prirodne ti nepomoze. Chod za lekarom s priznakmi, alebo si daj v labaku spravit test ako samoplatca. A budes mat jasno.

ninazemna
•
5. sep 2025

@gondulka1 Podarilo. Metronidazolom. ZS

hytal
•
6. sep 2025

Najprv treba dať urobiť vyšetrenie stolice, aby si zistila či vôbec giardiu máš. Liečiť sa dá antibiotikami.

tenerifka
•
6. sep 2025
@hytal

Najprv treba dať urobiť vyšetrenie stolice, aby si zistila či vôbec giardiu máš. Liečiť sa dá antibiotikami.

@hytal ziadna nakaza parazitmi sa nelieci antibiotikami, ale antiparazitikami.

@gondulka1 daj si urobit vysetrenia, inak si nebuedes ista, a beznymi antiparazitikami to nevyliecis

babushkaem
•
Autor odpoveď zmazal
•
babushkaem
•
6. sep 2025

Lieči sa to entizilom, mal to moj pes, urcite nie nejake bylinky a čary

gondulka1
autor
•
7. sep 2025
@babushkaem

@babushkaem ano viem, ze sa to lieci entizolom, chcem sa mu vyhnut..

ivanaa346
•
17. feb 2026
@babushkaem

@babushkaem Ako sa to zisťuje u psa prosim

ivanaa346
•
17. feb 2026

@gondulka1 Poliecili ste to nakoniec niecim ?

babushkaem
•
18. feb 2026
@ivanaa346

@babushkaem Ako sa to zisťuje u psa prosim

@ivanaa346 zo stolice

hytal
•
18. feb 2026

Presne ako je písané vyššie, zistí sa zo stolice. Je potrebné preliečiť ATB, rada sa táto pliaga vráti.

angelinja
•
11. sep 2026

Ahoj ako si dopadla nakonec