Ako liečiť preležaniny?
Ahojte, prosím je tu nejaká lekárka ktora sa špecializuje na rany (prelezaniny) A vedela by mi poradiť. Mam babku pred týždňom prišla domov z nemocnice pustili ju z ranami domov lekárke z nemocnici sa od vtedy neviem dovolať. Ze asi čo na to dávať alebo aký stupeň prelezaniny ma. Ci je potrebne ísť aj za chirurgom alebo to stačí doma liečiť. Ak áno stačí napísať komentár a ozvem sa v správe. Mam z nich fotky. Ďakujem 🙂
Napíš mi ss
@kvietok2012 napísala som
@lenka150000 cez obvodnú vybaviť ados, ja som to tiež tak robila pri rodičoch
Pozrite si na nete produkty Actimaris.Majú výborný gél na preležaniny.Prečítajte aj recenzie.Mám to overené.
Hned v pondelok za vabkinou obv.dr.s prepustacou spravou z nemocnice,nakontaktujeye sa na ADOS a bude k vam chodit sestricka sa starat o rany aj odbornu robotu co hude treba.donesie aj vhodne materialy a pomocky,neplatite nič.Nič vam k tomu nepovedali ani v sprave nie su nijake pokyny?
tak veľa záleží či sú preležaniny otvorené a v akom stave sú...v pondelok kontaktuj hneď ADOS, dnes vybehni do lekárne - poradia ti čím to ošetriť povrchovo.....polohovať, neležať na preležanine a ak máš lampu, 2x denne to nahrievaj lampou a potom ošetri tým čo ti dajú na preležaninu z lekárne ....ak je to už otvorená rana, ošetríš aspom povrchovo tým čo ti na to dajú z lekárne---obvykle sa to dezinfikuje a niečím prelepuje....v lekári už vedia čo na to dať....nečakaj do pondelka, to sa len zhorší
hlavne netrieť, nešúchať, na tých miestach je tenká koža to sa ľahko otvorí, takže pozor na tie miesta pri toalete....musíš to prelepiť, ak budeš robiť toaletu, opatrne aby sa ti to tam neroznieslo a až po toaete odlepíš ,dezinfikuješ, povrchovo oetríš a prelepíš....obvykle sú v lekárni už na to špeciálne náplaste, takže dezinfikuješ a prelepíš len náplasťou.....ak je už otvorená rana, tak opť sa poraď v lekárni a v pondelok Ados, tam sa už vkladí niečo do rany(teda ak je hlboká)
@kvietok2012 napísala som
@lenka150000 samozrejme ze to ma vidiet lekar!
Kludne aj na chirurgiu, vypise vam aj pomocky alebo na kozne chodte
Tu mozu mat skusenosti ale poradila by som sa s odbornikom

Lekár špecializujúci sa na preležaniny nie je. Najhorším stupňom sa venuje chirurg. Avšak to by vám povedali, že s tým treba navštíviť chirurga.
Nájdi si na internete ADOS. To je neplatená služba (hradená ZP) - príde k vám domov sestrička, ktorá sa tomuto (a mnoho ďalšiemu venuje). Ona to profesionálne ošetrí a aj vás poučí a vysvetlí čo a ako.. ona má na to všetko potrebné vybavenie a rôzne masticky vodicky naplaste a kade čo. Sami to tak doma neošetrite. To ti môžem garantovať. Sestra z ADOS bude chodiť pravidelne podľa toho, ako často bude treba ranu ošetrovať (napr každý deň, 2x do týždňa a podobne). Pracujem ako sestra v nemocnici a ani ja nemám toľké vedomosti a skúsenosti ako majú v ADOS. Takže toto je najideálnejšia voľba.
Lekár z nemocnice kde ležala ti už nepomôže, on s tým už nemá nič, hlúpe ale pravda.
Kontakt zoženieš na internete podľa toho, odkiaľ si alebo od obvoďáka. Odkiaľ si ? Ak sa chceš niečo pýtať, pýtaj sa