Ako mi Covid-19 zničil zdravie aj sny
nehovoriac o hysterii a strese co zazivame ti,co sme mali covid pozitivny a prezili sme si v nemocnici svoje, skoro mse zomreli, zapal pluc a podobne, ako velmi vam nalomil imunitu a zdravie ? ja sa odvtedy necitim normalne :( prekonala som ho uz v lete, a prezila som, ale necitim sa vobec dobre, stale bolesti srdca, zavraty, unava, zvysena teplota, skrabanie v krku dychavicnost, pocity plytkeho dychania, bolesti hlavy, nespavost, s cim sa to musime vsetkym popasovat ??
bolo to strasne ochorenie, ktore pochopi len ten,kto ho naozaj prezije v nemocnici a nasledne v karantene. stavy take, ze ked v noci zaspavate rano ste prekvapeni, ze ste sa zobudili, lebo ste si lihali s tym, ze do rana urcite zomriete.
Pozna to niekto, ma teraz niekto nejake po covidove stavy zdravotne ako ja ? imunita nula bodov rozprasena, netrvdim, ze bola lepsia predtym,ale teraz sa ma uz chyti cokolvek, citim ze mam oslabenu imunitu, neviem,co dalej. Covid mi zmaril nielen moje zdravie,ale aj pracu, zila som v zahranici, pracovala, pracovala som aj z domu, svetko sa stoplo kvoli covidu, musela som este aj opustit mojho partnera a vratit sa domov na svk, pricom som nechcela,lebo mi nikto nechcel dat v zahranici zdravotne poistenie a nemam penazi nazvys . Takze bilancia tohto roka, zniceny zivot, zdravie,sny a nadeje, bez penazi a prace...s apatiou a nechutou , depkou nieco vobec robit. doma hysteria, vratena k rodicom, kt. sa boja ze ochoreju a ani nevychadzaju z domu, nakupy vsetko na mne, aja nemam z coho, peniaze nula bodov, do toohp risli nedoplatky z poistovni, ktore stale ani nechapem ani moja ekonomka, kedze vsetky poplatky poctivo platim...mala som sa tento rok vydavat :( a zalozit si rodinu a buducnost v zahranici 😢 chcela som si zalozit vlastne podnikanie v zahranici, studovat dalej, a neurobila som nic, nemohla som, nemala som na to financie, a tiez zdravie, potom som vazne ochorela.ako sa bude dalej zit, co budeme robit...zase mam vztah na dialku, ktoru neznasam aneviem,ako to ustanem dokedy tato strasna pandemia tu bude zurit, dokedy budeme bez penazi, bez prace ,..teraz sa citim znova ako keby som mala covid, ako reinfekcia dva...zaziva niekto podobne horory vo svojom zivote ? uz boli chvile, ked som si vravela, ze bude lepsie ked zomriem, hoci som mlada ......
V apríli si dávala príspevok že ti je 29, teraz píšeš že ti je 26. Toto hneď nevyzerá dôveryhodné, už vtedy si písala že berieš tabl na spanie, čiže tvoj problem bude niekde inde a to zrejme v psychike. Či si naozaj prežila covid tak ako píšeš ja riesit nebudem. Ale to že sa nadalej necítis dobre robí tvoja psychika hlavne. Ja som pozitívna zatial nebola , ale aj tak sa cítim nahovno z tohoto všetkého čo sa deje. Každému to zobralo veľa, každý má nejaké sny a plány....
Navstiv psychiatra, pretoze toto vyzera na kvalitnu depku a nie je to sranda. Daj sa dokopy po psychickej stranke a mozno sa ti potom polepsi aj po fyzickej stranke. Ak je chora dusa, trpi aj telo...
Nechapem, preco si sa musela rozist s priatelom a zutekala si zo zahranicia.. pravdepodobne ten vztah a cely pobyt v zahranici nebol ok uz pred covidom a nenapisala si cely pribeh.
Co sa tyka covidu, nie si jedina, kto je v zahranici, kto to prekonal a ma potom problemy. Treba sa ale pozbierat a mysliet na to, ze zivot nekonci. Si mlada baba, cely zivot pred sebou. Tiez som pravdepodobne prekonala covid, este v marci. Stale mam problem udychat to, ked idem pesi na tretie poschodie, byvam mega unavena a boli ma hlava... ale snazim sa nepripustat si to. Chodim na prechadzky, v lete som bicyklovala.. nebolo to bohvieco, ale nejako si tie pluca trenovat treba.
Co vyriesis tym, ze sa budes doma utapat vo vlastnom ziali a lutovat sa? Daj sa dokopy dievca.
@valentinavibi hovori sa tomu postraumaticky stres spojeny s panickou poruchou +thanatofobia- strach zo smrti. Sme psychiater a co najrychlejsie. S maximalnou vaznostou.
@valentinavibi napíš mi do správy alebo email:vojtusovamartina@centrum.sk, mám skúsenosť veľmi podobnú
Nemala som síce covid ani chrípku tento rok ale keďže ešte aj po lete čo už je dlho máš takéto stavy,Spiš je to psychického rázu. Imúnny systém si treba dať dohromady ale takto sa ti to asi nepodarí ,skôr naopak.Kazdemu z toho už šibe,stále nosenie nahubkov ,to je čistá katastrofa na mozog .
Prepac, necitam komentare ani inych, ani tvoje. Covid znicil sny, zivoty a plany vela ludom, nie len tym pozitivnym, nie len tym v problemoch, v nemocniciach. Ale na tvojom prispecku ma zaujalo viacero veci. Zila si v zahranici
Pracovala si z domu? Mala si zdravotne poistenie na Slovensku alebo v zahranici? Lebo ak si tam mala pracovnu zmluvu, mala si aj poistenie (hovorim o europe)
(Zamestnanec, zivnostnoik...@
Alebo v mieste aktualneho bydliska? ) ja zijem nejaky ten rok v zahranici, poistenie mam tunajsie, lebo tu som zamestnana, aj ked nie som, tu som na urade prace a zdravotne mi plynie dalej.
Proste vela veci nesedi. Asi si to nemala dobre poriesene ani pred covidom a on to vsetko zkomplikoval.
Tvoj partner? Lubi ta? Ma on v zahranico pracu? Vezme si ta? Ak ano, budes mat pravo na zdravotne poistenie v danej zemi a mozete byt spolu.
@amelie2017 však! To zahraničie mi tiež nesedí. Tiež žijem v zahraničí, ak ma niekto oficiálnu pracovnú zmluvu, tak ma aj poistenie, vrátane zdravotného. Ale ak je niekto niekde na čierno, potom je to ťažké.... ale za to covid nemôže
@valentinavibi chudáčik, žila si v zahraničí, vydávať si sa mala, a jedna korona tá pripravila za rok o všetko?????
Si myslíš, že si jediná na svete čo je chorá ????
Viez koľko žien je chorých, majú deti, zarábajú 500€ a žijú ako tak, a nevypudili trápne dristy,
Prečo si nemohla byť poistená v zahraničí kde si bola? Ak si tam bola oficiálne, určite s poistením nemohol byť problém, skôr naopak!!!
Píšeš že máš priateľa ktorý ostal tam...mali ste sa vziať, to ako on nemá snahu ti finančne pomôcť???
Prepáč, leni to príde všetko divné.
Teba mozno ten covid preto tak zasiahol, lebo si mala imunitu veľmi oslabenú, ako sama píšeš prekonala si si kadečo, aj zápaly pľúc atď.. takže na tvojom.mieste sa asi teším tomu, že si to.vobec prekonala a určite takíto priebeh nemajú všetci nakazení, len tí vyvolení. Žiaľ.
Prajem skoré uzdravenie , hlavne po.psychickej stránke.
@amelie2017 ona asi pracovala z domu a remeslo - rozhodnožka.
K tomu luxusný život, všetky prachy natlačili do nosa, luxusný život, poistka žiadna, a teraz vyplakáva.
Inak toto normálny človek nenapíše čo pracoval v zahraničí , tiež som tam robila a nemôžem sa sťažovať, a to som robila 66 hodín v týždni .
Asi tak.

@valentinavibi ďakujem za odpoved. V prvom rade ti prajem aby si sa dostala spat do pohody a zdravie sa dalo dokopy. Psychika veľmi ovplyvňuje aj fyzicky stav človeka. Skús vyhľadať naozaj nejakého psychológa, verím že na začiatok by pomohol. Vieš, ľudia sú optimisti a pesimisti. Nepodcenujem akúkoľvek chorobu, nie je ozaj sranda ostat vážne chorý, ale je velke šťastie vyzdraviet sa a žiť ďalej. Koľko ľudí bojuje a rakovinou a inými ťažkými chorobami, ktoré ozaj nemajú niekedy dobrý koniec a aj napriek vedomiu že je to smrteľná choroba, dokazu žiť. Život je dar a tak nedovoľ chorobe aby ti zničila zvyšok života. Či by si si vybrala radšej na tu koronu zomrieť? Máš výhodu, už ju máš za sebou, podľa mna každý z nás ju dostane skôr či neskôr. Tak vezmi tuto “výhodu” pozitívne a začni od znova. Po malych krokoch. Vyhľadaj lekársku pomoc, neskôr aj nejaku brigádu si nájdeš a začni sa tešiť aj z maličkosti. Jednou z nich je aj to, že večer si šla spat s pocitom že zomries a na druhý deň si žila. Veď to je to najviac. Proste začni sa tešiť že máš rodičov živých a zdravých vedľa seba... čo by si robila keby oni ochoreli? Ako by ti bolo? V prvom rade ozaj smer psychológ. Držím palce. Je jedno či to bola korona, mohla to byt rakovina... pomoc potrebuješ, proste niekto to dokáže sam, niekto potrebuje pomoc druhých. Nie je to hanba sveta, tak hore hlavu.