icon

Ako neochorieť od dieťaťa?

lylyjana
25. jan 2023

Ahojte. Nemozem teraz ochoriet (zo zdravotnych dovodov) a mam chore dieta, budem spat teraz par dni s nim v jednej izbe kedze ma horucky a lieky zaberu len na kratku chvilu. Cez den nosim respirator, no ako to vyriesit v noci? Je nejaka sanca ako to nedostat? 😢

kacena4
25. jan 2023

preco by si musela spat s nim? vsak spi vo vedlajstej izbe hoci aj obyvacke, aby si bola nablizku, ved pocas spanku ho aj tak nekontrolujes, ak sa nieco udeje zobudis sa vo vedlajsej izbe a prides k nemu a vela vetraj

ariesi
25. jan 2023

@lylyjana poriadne vyvetrať, pripadne aj v noci a ak máš difúzer na éterické oleje tak napríklad tea tree olej plus ešte nejaké zmesi, pripadne eukalyptis, grep, citrón olej

1gabriela13
25. jan 2023

@lylyjana ja som to riešila aj v noci s respiratorom ,rovno s 2 🫣 chore,viem ,ale po očkovaní som 1,5 roka bola vkuse nachladena. Týždeň chorá,2 dní okej,a to fakt nepreháňam..normálne som si už na to zvykala. Teraz sa už dávam do normálu klop klop a keď dcéra ochorie ja spím v respiratore a nechytim od nej. Ale,čo ti poviem...5 dní v Tom spat. Katastrofa. Nikdy som nebola taká chorlava ako po očkovaní proti covide. Naposledy nádcha v 16ich. Takže očkovanie nikdy viac !

dzulli1980
25. jan 2023

Závisí od toho, akú máš imunitu ... ja som od dcéry čosi chytila, čosi nie ... a to som pri nej, keď je chorá, nonstop, vo vedľajšej izbe by som ju v horúčkach určite nenechala ... podľa mňa je to teraz už jedno, ten vírus/baktériu od nej aj tak už v sebe máš, veď si pri nej bola doteraz ...
@lylyjana

janage
25. jan 2023

@lylyjana kúp si kvalitný respirátor a pohodlný a pospis aj v noci. Ja aom sa tak starala o dcéru. Spali sme pri sebe v jednej miestnosti. Nenakazila som sa. Respirátor vždy v jej prítomnosti. Hygiena rúk.

janage
25. jan 2023

@1gabriela13 no vidíš a u mňa opačne. Dokonca už druhý rok aj proti chrípke som očko. A to som bola po zápale pľúc ešte v predkovidovom období v stave, že čo prešlo po chodbe 10 min predomnou, som chytila. Katastrofa.
Teraz som chorá omnoho menej a skôr to prejde.
Takže toto bude zrejme vysoko individuálne.

lylyjana
autor
25. jan 2023

@kacena4 ano musim kontrolovat aj ked spi, aspon s digitalnym teplomerom, lebo maly sa nezobudi len tak na teplotu. Ma este len 2, asi by to bolo ine kebyze ma 10 rokov.

@1gabriela13 a spis normalne v tom standardnom respiratore, ci mas nejaky speci kvalitny kupeny? Je mi luto, ze mas take problemy, ja som 4x ockovana a zatial musim poklopat, ze vsetko ok, ale viem, ze niektorym to ockovanie zial rozhadzalo imunitu. Ja ani raz som od maleho nic nechytila odkedy sa narodil, no teraz ozaj nemozem riskovat.

malacibulka
25. jan 2023

Pozri uplne najlepsie bude, ked si nastavis budik na kazde dve hodiny a budes k nemu vstavat z vedlajsej izby. Na manipulaciu s nim si das respirator, dezinfekcia po ruke. Chapem ako sa citis, tehotna som sa starala k manzela s covidom a bala som sa ze mi do rana umrie.

nikpa
25. jan 2023

@lylyjana nech s ním spí muž keď nemôžes ochorieť zo zdravotných dôvodov lebo inak neviem ako sa chrániť počas noci. Jedine natáčať si budík a chodiť k nemu skontrolovať ho s respiratorom.

marianarem
25. jan 2023

@janage Je to individualne, mne to tiez pomohlo s chronickou unavou, ktoru som mala po jednej velmi zlej viroze este v 2016. Susede po vakcine presiel dlhodoby post-covid a kolegyni zase chronicke priblemy so strednym uchom. Ale uplne verim aj tomu, ze niekomu to uskodi.
Autorka, tiez by som to riesila respiratorom aj v noci plus vetranie.

zenulkaaa
26. jan 2023

@lylyjana no to je len imunitou. Nasadila by som na tvojom mieste C a D vitaminy, dopovala sa čajmi, a verila že sa nenakazim. Ja som bežne od syna schytala všetko, ked chodil ešte do školky. Aktuálne je už školák a teda už bol zoparkrat chory a ja konečne nie. Pripisujem to lepšej imunite, lebo pravidelne uživam vitaminy, mineraly...

calla55
26. jan 2023

dopln sa Vitamínmi ako píše zenulkaa
zerex Daily Complex. tám maš všetko a aj naviac

kiwi3
26. jan 2023

@1gabriela13 to su take zarucene informacie. ja som zase nikdy nebola tak malo chora po ockovani na covid. mam 4 ockovania

vulka
26. jan 2023

@lylyjana To s ním tých pár dní nemôže spať niekto iný? Či Ty nechceš?

1gabriela13
26. jan 2023

@kiwi3 no pre mňa sú. Za 32 rokov som bola chorá 5x dokopy možno,v detstve som tiež patrila medzi tie čo nič neschytali od ostatných. Dokonca hneď ako sa dostal na sk covid tak som schytala aj ten,totálne bez príznakov ,prišli sme na to tak,že muž sa otestoval čo ležal s horúčkami ,ja nič,ale som bola pozitívna. No kvôli práci som sa následne dala očkovať ,po očkovaní hneď čo mi mal prísť menzes,brutál ,toľko krvi som stratila,že som omdlievala. Na kontrole u gynekológa všetko okej. Následne nato,prvá nádcha,druhá,tretia,štvrtá...a mohla by som do rána počítať. Na imunológii imunita v keli. Po dobrati isoprinosinu 5 dávok som sa ako tak dostala do normálu,ale stále to nie je ono. Takže,to je zaručená informácia a nik ma nepresvedčí o opaku. To,že vy ste okej,buďte rada. Za 32 rokov som aj ja bola...

kiwi3
26. jan 2023

@1gabriela13 fakt pochybujem, ze ockovanie moze takto ovplyvnit imunitu, kludne to mohlo byt aj bez ockovania.

iveetta
Odpoveď bola odstránená
mmoni89
3. feb 2023

@kiwi3 jasne ze môže očkovanie zničiť imunitu. Hocijaké, nielen to proti covidu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lylyjana
autor
4. feb 2023

@kittykat22 super, dakujem za tip! 😊 urcite vyskusam