Ako opraviť nesprávnu adresu v zdravotníckom systéme?
Ahojte, budete mi vediet poradit? Prestahovala som sa pred dvoma rokmi, teda menila trvale bydlisko, nove udaje som nahlasila do VSZP aj vsade. No uz sa mi stalo viackrat za poslednu dobu,ze ked som bola u lekara tak tie udaje v systeme totalne zblbli. PSC je zo starehi bydliska, mesto z noveho bydliska, ulica zo stareho. Cize vznikne m8x adresy, ktora vobec neexistuje. Kde mam volat,nech to napravia? Dakujem
Kam inde ako do všzp by si chcela volať 😄
Baby, VSZP ma v systeme dobru adresu, vseobrcny lekar ma tiez, preco ked som v nemocnici na hospitalizacii maju uplne blbu adresu? Co s tym?
Ja napr som mala tak, ze moji lekari to mali dobre vszp dobre. Ked som sla rodit a na poradne tak ma tam sparovalo automaticky podla rodneho cisla lebo uz som tam kedysi bola. Nie u toho konkretneho dr ale v tej nemocnici u uplne ineho. Mala som tam staru adresu stare meno. Normalne mi to tam prepisali. Neaktualizovalo sa to automaticky z vszp. Proste mal nemocnicny system stare udaje tak sme to zmenili. Sak nech ti to tam prepisu oni v ich systeme. Aj synovi,.ked sme boli v nudch sa pytali, ci usaje sedia a ked nie tak by to zmenili. Alebo skus zavolat normalne callcentrum vszp. Strasne mile baby tam su. Aspon ja mam dobru skusenost
@ns994 a islo im to normalne prepisat?
Ano
@ns994 ano do call centra som volalla,velmi mila pani povedala ,ze lekari maju svoj system s udajmi,ze mam zistit u vseobecneho. Vseobecny ma dobre udaje, ocny tiez, proste vsetci, len ked idem na hospitalizaciu adresa je zla, total mimo. Keby aspon bola stara,ze to tam pride. Ale to je totalny blud a potom mi dolezite tlaciva nddorucia domov.
Tak zavolaj priamo do nemocnice nech to zmenia, ze to nesedi. Ved presne ako ti povedali. Oni maju svoje systemy. Aj ja ked som si menila som to hovorila priamo svojmu veobecnemu lebo on si to tam musi zmenit. Mozno tam maju mismas. Tak im cinkni a alebo tam chod nech to zmenia
@ns994 dakujem pekne, skusim to 🙂
máš trošku zidealizovanú predstavu ako sú systémy poprepájané 😂😂 prosím ťa, neotravuj všetkých lekárov telefonátmi 🤦 tam odkiaľ potrebuješ tie dokumenty zmenu zahlás (aj viac krát im to zopakuj a skontroluj si to) a vybavené 🙄
Akú adresu máš uvedenú v elektronickej zdravotnej knižke na stránke https://www.npz.sk ?
@maranco super poznamka, neviem, idem zistit. Vdaka 🌹
@maranco pozrela som to, tam mam adresu novu a dobru. Nechapem to.
Ako som uz pisala. V nemocnici maju chybu tam si ju musia opravit. Maju svoj system, kde je to blbo zadane. Ono ako vidis to nie je poprepajane. Treba to tam nahlasit.
Ved nemocnica ma svoj vlastny system
A bohuzial aj ked zijeme dobu aku zijeme prepojene to nieje , opravit si to musia rucne v nemocnicnom systeme priamo na oddeleni
Prepojenie je akurat v tom so zdravotnou poistovnou, ze ked sa zada rodne cislo tak pokial je neplatic ci ma dlh vyskoci upozornenie aby lekar vedel ako a ci pacienta osetrit

žeby do VŠZP?