Ako prebieha tamponáda pošvy?
Prosim Vas pekne mali ste robeny tento vykon pred operaciou? Ako to prebiehalo? Nejako mi už samotný názov naháňa strach, lebo som veľmi citliva na intimne partie.
Tamponáda pošvy obvykle prebieha tak, že sa tam za pomoci pošvových zrkadiel a "pinzety" vloží jedna alebo viacero zviazaných gázičiek. Koniec gázy zvyčajne trošku trčí, kvôli ľahšiemu vytiahnutiu po operácii. Nemalo by to byť o nič horšie ako bežné vaginálne vyšetrenie. Držím palce.🙂
Och žienky, ďakujem Vam pekne. Ešte sa chcem opytať bolo to pre Vas iba neprijemne, alebo aj bolestive? Načo sa mam pripraviť?
Kamoška to mal pred operáciou a povedala, že ani samotna operácia pre ňu nebola taka bolestiva, ako tamponada, Tak verte, či nie, mam z toho trocha strach.
Je mozne ze to spravia az ked budes v narkoze. Mne vsetko aj cievkovanie robili as ked som spala. Cize si nic nepamatam. Iba som sa uz zobudilq s tym vsetkym.
Nie, že mi to budu robiť ešte na oddeleni hodinu pred operáciou.
Žienky a mali ste veľke bolesti po operácii?
Ja som to mala urobené po konizácii krčka,len som zistila,že mi odtiaľ niečo trčí a cítila som dosť tlak,vysvetlili mi,že je to tamponáda.Nakoľko mám problém s krvácaním mala som tam toho podstatne dosť,vyberanie bolo nepríjemné,ale dalo sa to zvládnuť
mne to robili uz v narkoze pred operaciou. ked mi o 24 hod. lekar tu gazu vytahoval v izbe, az mi oci z dierok vyskakovali, kolko tam toho napchali. ale ja som to teda vobec necitila, nic, akoby som tam nic nemala. urcite si dobre pochopila, ze ti to budu robit pri vedomi?
Ahojte ,prosím vás na čo sa robí tá tamponada ?Čaká má laporoskopicka operácia myom a maternica a ja mám také stavy strachu že do operácie sa zbláznim ,mám veľmi nízko prach bolesti asi by som povedala že už nemám žiadny prach bolesti.Neviem či mi na to budú brať ohľad.Uz klystír ťažko prežívam,zacievkovanie,dúfam že to budú robiť keď už budem spat a teraz čítam že tamponada ,no akože ja som fakt hotová 😭

Neviem či poradím.Ja som mala robenú tamponadu pri zakroku,po 24hodinách mi ju vyberali.