icon

Ako predísť bolestiam pri obličkových kameňoch?

nikola1507
24. jún 2026

Ahoj mám 34 rokov a v pondelok mi bolo zistené pri sone obličkové Kameňe na pravej strane 3mm a na ľavej 5mm. Bola som na urologii kde ma posiela ešte na CT ... Vravel mi že mám veľa piť... Už som si niečo prečítala väčšina pijem čistú vodu z vodovodu aj predtým tak bolo.... Čítala som že aj pilsner pivo je dobrý, potom citrónová voda alebo aj paradajková šťava... Prosím napíšte mi nejaké reálne skúsenosti..🙂 a ešte čoho sa najviac bojím je tej bolesti dá sa to predijst myslím aj by som tie Kameňe vymocila aj bez bolestí? Ďakujem 🙂

martinmmartin
24. jún 2026

Kolega bol niekde kde robili citronadu, zevraj fakt silnu . Pil ju cely vecer. V noci isiel na wc a mal brutal oranzovy moc (akoze jak mimozemstan) . Rano detto tak mazal k doktorovi
Ukazalo sa ze mal velky kamen a ho nahodou rozpustil a tym sa vyhol op

kalifka
24. jún 2026

Ja som s kameňmi skončila nie raz v nemocnici, mne pomohlo pivo 😀 Mne citronáda nikdy nepomohla, akurát ma brutálne bolel žalúdok. Ale sú jedny kvapky, ktoré sa dávajú a to bolo tiež dobré. Ale názov neviem, ja som ich vždy našťastie vymočila

anonym_940716
24. jún 2026

ocinovi pomohlo pivo a skakat z vyvyseneho miesta na tvrdu podlozku, uvolnilo mu to kamen a nemusel na operaciu. Od bolesti algifen. Drzim palce, je to strasna bolest. Mne pri piesku davali novalgin a ketonal na bolest.

evkamotka
24. jún 2026
@kalifka

Ja som s kameňmi skončila nie raz v nemocnici, mne pomohlo pivo 😀 Mne citronáda nikdy nepomohla, akurát ma brutálne bolel žalúdok. Ale sú jedny kvapky, ktoré sa dávajú a to bolo tiež dobré. Ale názov neviem, ja som ich vždy našťastie vymočila

@kalifka algifen?

kalifka
24. jún 2026
@evkamotka

@kalifka algifen?

@evkamotka nie, inak sa to volá. Ak nájdem na nete názov, napíšem

andreakotesova
24. jún 2026
@evkamotka

@kalifka algifen?

@evkamotka áno, Algifen je dobrý pri bolestiach obličky a bez predpisu napr. No-spa.

nikola1507
autor
25. jún 2026
@kalifka

@kalifka a vymocila ste ich sama ? Bola to bolesť aj pri vymeceni?

kalifka
25. jún 2026
@nikola1507

@kalifka a vymocila ste ich sama ? Bola to bolesť aj pri vymeceni?

@nikola1507 áno vždy sa mi podarilo, bolesť ako idú už von nie, ale ako sú vyššie je hrozna.

nikola1507
autor
25. jún 2026
@kalifka

@nikola1507 áno vždy sa mi podarilo, bolesť ako idú už von nie, ale ako sú vyššie je hrozna.

@kalifka ja ich mám na obličkách a bolestí niekedy sú ale dasa to... Bojím sa najviac toho keď budú ísť dole aby to nebolelo veľmi

elz1920
25. jún 2026

Mne urológ odporúčal pivo.

nikola1507
autor
25. jún 2026
@elz1920

Mne urológ odporúčal pivo.

@elz1920 to je jedno aké ??? A podarilo sa vymočiť? A keď áno išlo to po akom čase a bez bolestí?

kvietok1233
25. jún 2026

@nikola1507 počkajte na CT a na to co povie doktor. Ak ich máte viac, aby sa vám nespustili naraz, 5 MM sa môže aj vymocit ale aj zaseknut. Ja by som si svojvoľne nedávala žiadne lieky na vymocenie kameňov. Ak po CT lekár uvidí že máte kamene na vymocenie , povie vám to a dá vám na to aj lieky. Kým sú stabilne v oblicke nerobia problémy. Horšie je keď vydu von a zaseknu sa niekde ( ja ich mám veľa, už dve operácie zaseknutych kamenov za sebou).

elz1920
Dnes o 15:39
@nikola1507

@elz1920 to je jedno aké ??? A podarilo sa vymočiť? A keď áno išlo to po akom čase a bez bolestí?

@nikola1507 jedno aké. Ja som nemala veľký kameň. Ak išiel von, neviem o tom. Na pravidelných kontrolách mi už nič nezistili.

Muž si dával rowatinex na kamene.