Ako prekonať strach z cestovania zo zdravotných dôvodov?
Ako sa zbavit strachu z cestovania? Mam intolerancie a tetaniu a bojim sa cestovat mimo SK. Co ak dostanem anafyl.sok z nejakej potraviny, abo tetanic.zachvat. Dostane sa mi pomoci? Roky som mimo slovens.nebola. nesmejte sa. Poradte.
@anonym_autor ak mas takyto strach, rezervuj si apartman a stravu si ries sama. Jedz potraviny, ktore tolerujes. Cestovne poistenie je samozrejmost. Cestuj do vyspelych krajin, kde je pristupna lekarska pomoc.
Neboj sa, je kopec ľudí, čo cestujú s diagnózami a kopcom liekov. Daj si predpísať vždy čo potrebuješ aby si to na ceste mala k dispozícii. Prípadne sa poraď s lekárom čo a ako treba robiť. Ja napríklad keď letím mám upravenú liečbu v deň letu, aby sa zamedzilo prípadným komplikáciám. A možno ja začiatok cestuj len do susednej krajiny prípadne zostaň len v rámci EU, kde vieš čo môžeš v prípade náhleho zdravotného problému očakávať od zdravotníckeho systému.
Chapem tvoje obavy. Zacni malickymi krokmi, aj na Slovensku, napr na 2-3 dni ist niekam a uvidis, ako sa budes citit, ci to zvladas, na co si musis dat pozor. Potom daj 1 dnove vylety do okolitých krajín, Madarsko, Česko, Rakúsko. A postupne zistíš, či je to pre teba alebo ani nie. Ja mam tiež rôzne intolerancie ale vsetko sa dá zvládnuť, keď vieš ako na to, čo môzes a čo nie.
Chapem tvoje obavy. Zacni malickymi krokmi, aj na Slovensku, napr na 2-3 dni ist niekam a uvidis, ako sa budes citit, ci to zvladas, na co si musis dat pozor. Potom daj 1 dnove vylety do okolitých krajín, Madarsko, Česko, Rakúsko. A postupne zistíš, či je to pre teba alebo ani nie. Ja mam tiež rôzne intolerancie ale vsetko sa dá zvládnuť, keď vieš ako na to, čo môzes a čo nie.
@stankadu po sk bezne cestujeme, aj rakusko, cechy, polsko, madarsko-1dnovky. Ale napr bojim sa ist k moru. A tak by som uz sla..
@anonym_autor anafylakticky sok- daj si predpisat epipen
Na tetaniu by si mala mat tiez liecbu magnesium a antidepresiva a psychoterapia
Skus na zaciatok len staty po blizku slovenska , nemusis predsa ist hned do Egypta 🤷🏻♀️
@taktotedanie nikto mi kvoli hit a laktoze epipen nepredpise🙃
@anonym_autor HIT ani laktózová intolerancia nespôsobujú anafylaktický šok, preto ti ani lekár nepredpíše epipen. Ten je účinný len "klasickej" alergií napríklad na orechy a pod. A v prípade týchto intolerancií nevidím v cestovaní problém, sama mám miernu HIT a ABKM. Rovnako, ako sa stravuješ doma, sa budeš stravovať aj v zahraničí, proste sa vyhneš problémovým potravinám.
@anonym_autor HIT ani laktózová intolerancia nespôsobujú anafylaktický šok, preto ti ani lekár nepredpíše epipen. Ten je účinný len "klasickej" alergií napríklad na orechy a pod. A v prípade týchto intolerancií nevidím v cestovaní problém, sama mám miernu HIT a ABKM. Rovnako, ako sa stravuješ doma, sa budeš stravovať aj v zahraničí, proste sa vyhneš problémovým potravinám.
@kreativka_logopedk napriek tomu, ze sa vyhybam a dodrziavam dietu, mavam neprijemne reakcie-busenie srdca(aj 170), zvieranie hrdla/skrtenie. Raz som uz rzp volala, avsak tep klesal, tak neprisli. Kardio vysetr.ok.
@kreativka_logopedk napriek tomu, ze sa vyhybam a dodrziavam dietu, mavam neprijemne reakcie-busenie srdca(aj 170), zvieranie hrdla/skrtenie. Raz som uz rzp volala, avsak tep klesal, tak neprisli. Kardio vysetr.ok.
@anonym_autor Predpokladám, že v takom prípade pravidelne užívaš antihistaminiká. Dobre je skombinovať s doplnkami ako Daosin. HIT výrazne ovplyvňuje aj stres, zvážila by som aj magnézium
@stankadu po sk bezne cestujeme, aj rakusko, cechy, polsko, madarsko-1dnovky. Ale napr bojim sa ist k moru. A tak by som uz sla..
@anonym_autor jaj tak, to som nevedela. A ked doma dostanes tieto stavy, vies co robit? To iste budes robit pri mori. Porad sa s lekarom.
@anonym_autor tak zase take chorvatsko az tak daleko nieje
Vybrala by som si destinaciu, kde su vyslani slov.policajti aby si bola kludnejsia
Tak ako mam vediet ake mas alergie ked pises o anafylaktickom soku? To si mala napisat hned do prispevku Hadam vies co mozes jest a co nie
A predsa zakladne potraviny vies kupit aj tam, mozes sa stravovat na ubytovani
Aj chorvati maju hit a intoleranciu na laktozu, niesi jedina na svete
Neber to tragicky
Na tetaniu mas mat lieky
A chorvatske zdravotnictvo je na dobrej urovni, maj poistenie a uzi si more
@anonym_autor no ved chod k.moru, do apartmanu, obchody su tam normalne uvaris si..tiez mam HIT aj panicke ataky. Hlavne ze nejdes sama. Ja sa odhodlavam so synom, manzela nemam. Z chorvatska keby daco sadnete do auta a ide sa domov
@anonym_autor si uzkostna daj si predpísať lieky.Psychiater...nedaj sa ovplyvňovať strachom
@anonym_autor Vsade v Europe sa ti dostane takej pomoci, ak nie lepsej, ako tu. Doma na SK mas co premyslene, ze budes robit v pripade anafylaktickeho soku alebo zachvatu? Tak to iste sa da robit aj v inych krajinach. Zisti si cislo na zachranku, najdi v destinacii, kde je lekar, pripadne sa spytaj, kam sa chodi na pohotovost.
Inac ja mam tiez HIT aj uzkostno-panicku poruchu a normalne s tym cestujem. Moja skusenost je dokonca taka, ze pri mori mozem jest cokolvek a nic mi nie je. Moj otec to ma rovnako, doma kopec alergii, aj na mnohe potraviny, a pri mori nic. Vedecky dokazane to asi nebude, ale u nas dvoch to takto je.

@anonym_autor anafylakticky sok- daj si predpisat epipen
Na tetaniu by si mala mat tiez liecbu magnesium a antidepresiva a psychoterapia
Skus na zaciatok len staty po blizku slovenska , nemusis predsa ist hned do Egypta 🤷🏻♀️