icon

Ako riešiť citlivosť na nízkofrekvenčné zvuky?

16. mar 2026

Ahojte. Mám asi rok strašne citlivý sluch. Počujem všetko hlavne nizkofrekvencne zvuky veľmi dunivé. Na ORL je absolútne všetko perfektne. Počujem tóny od 17 Hz do 17800. Lekárka povedala že mám na svoj vek 40 rokov úžasný sluch. Problém je ale ten že mňa to neskutočne obmedzuje. Vždy som perfektne počula, ale to dunenie začalo asi tak z ničoho nič zo dna na deň. Najhorsie je že neviem fungovať vo vlastnom byte. Máme dvojizbak kúpený s priateľom, ale ja neviem reálne fungovať v spálni kde počujem nonstop dunenie. V obývačke je absolútne ticho. Do toho všetkého dá pridal tento mesiac tinitus v jednom uchu. Nemôžem ani šoférovať lebo počujem akoby motor bol rovno pri mojej hlave 😫🫣. ORL opäť perfektne aj po roku. .. nemali ste niekto podobnú skúsenosť? Do toho som dosť casto akoby chorá/ pocit choroby ráno po zobudeni potom to zmizne. A do toho neskutočná únava, mám aj Pcos, môžu to byť hormóny nejaka alergia? Niekedy si prípadam už ako blázon 😫🫣.

anonym_dbd822
16. mar 2026

Ja by som skúsila asi iné vyšetrenia ako orl. Napr neurológ, pripadne psychiatria, či sa nerozvíja skôr nejaká psychóza.

andy03
16. mar 2026

Ahoj ja mám to iste po corone.
Pomohli mi v Komárne - Agel
centrum poruchy rovnahy, alebo tak nejak sa to volalo .
Je to beh na dlhé trate - Takze ta nepotesim.
Držím palce

autor
16. mar 2026
@andy03

Ahoj ja mám to iste po corone.
Pomohli mi v Komárne - Agel
centrum poruchy rovnahy, alebo tak nejak sa to volalo .
Je to beh na dlhé trate - Takze ta nepotesim.
Držím palce

@andy03 aj vám zistili z coho presne to máte?

danielahamar
16. mar 2026

Loop slúchadlá by nepomohli, ak by teda neprišli na príčinu?

autor
16. mar 2026
@danielahamar

Loop slúchadlá by nepomohli, ak by teda neprišli na príčinu?

@danielahamar áno tie už mám

andy03
16. mar 2026
@anonym_autor

@andy03 aj vám zistili z coho presne to máte?

@anonym_autor ja mám nejaké zaciklenie zvuku vo vnútornom uchu atd …
Na takéto veci lieky nepomôžu.
Mala som kortikoid krka a to pomohlo -prestalo to , ale do týždňa sa mi to vrátilo.
Mala som najskôr terapiu zvukom a to mi pomohlo prestať vnímať ten sum, frekvencie … aké to bolo mesiac/24
Nonstop som to musela počúvať
Skúšala som aj masáže, cviky.. nič nepomohlo, len ta terapia zvukom.
Ja som bol na tom až tak že som počula plasicku na krtkov čo mal sused v záhrade …
A stále to neni OK.. Takze držím palce

anonym_0c8174
17. mar 2026

@anonym_autor mri hlavy, neurologia

luwina
5. apr 2026

Ahoj, ja mam presne toto iste. Prestahovali sme sa do noveho domu, ktory nas stal velmi vela penazi a nervov a zrejme aj kvoli tomu sa u mna vyvinulo to, co popisujes aj ty. Avsak ja to pocujem uplne v celom dome aj v zahrade. Zistili sme, ze tento hluk ide z prevadzky 1km daleko. Riesime to s nimi, ale ktovie aky bude vysledok. U nas v rodine to pocujem len ja. Neustale mam v sebe obrovsku nervozitu z toho zvuku, stale som unavena, busi mi z toho srdce