icon

Tinitus a nevysvetliteľné dunenie

Dnes o 05:01

Ahojte, mám tinitus už asi 9 mesiacov. Ten mi vôbec nevadí, cez deň ho absolútne nevnímam. Predtým ako začal tinitus som počul na byte dunenie, nizke frekvencie z dopravy, ktoré manželka a syn vnímali úplne ako tiché. Museli sme sa presťahovať do nového bytu. Len to iste počujem aj tam, ale len v izbe kde je balkon a opäť doprava. Počujem ako duní polovica spálne druha úplne v pohode. Na ORL všetko perfektne, vraj musím počuť aj ako rastie tráva, vysoké frekvencie počujem tiež dobre. Som z toho vsak už na prášky, občas si pripadam ako blázon. Mal niekto niečo podobne? Nikde inde to nepočujem, keď ideme k sestre, rodicom na víkend žiadne dunenie. Mal niekto podobne? Môj názor je že to z niečoho musí byť. Skúšal som robiť vselijake testy z krvi, magnetická všetko ok

anonym_34d1ee
Dnes o 06:32

@anonym_autor ked duni tak duni, nie si blazon. Ja mam velmi vysoku citlivost na zvuky, dunenie ma dava do kolien. Nedavam motorky a dunive motory aut a basy na reproduktore. Asi si kupim sluchatka na potlacenie zvuku celkovo budem asi kludnejsia.

anonym_417ee4
Dnes o 07:17

Práve to, že počuješ tak perfektne je prvá časť problému, tá druhá je tvoja senzitivita na zvuky, tu ti lekár nepomôže. Poznám to, vadia mi zvuky, ktoré rodina takmer nepočuje (vonkajšia jednotka klími susedov je pre mňa ako naštartované auto, syn ani nevie, že na stene pri okne niečo je.) Máš polovicu spálne bez dunenia, tak to využi a spi v tej polovici.
A ak inde nemáš ten problém - možno je to usporiadanie nábytku v miestnosti, možno je to poloha oproti tej ceste... To vieš zistiť iba ty pozorovaním, zvuk sa šíri rôzne, musíš sledovať jeho vodiče).

stellarstar
Dnes o 07:35

Ja mám tiež hyperakusis ako niekedy na zblaznenie bolo ale teraz odkedy nosím obojstranne strojčeky je to už lepšie

gramtlika
Dnes o 09:01

zdravim, skus uzivat revitanerv strong, nemyslela som si, ze by nieco ako vyzivovy doplnok mohlo pomoct, ale mne to velmi vyrazne zmiernilo tinnitus. 🙂