Ako riešiť, keď lekárnička zle informuje?
Ako by ste reagovali keby vám lekárnička povie že je na recept aj keď nieje?
Ahojte asi blbosť zaujíma ma všeobecný prehľad ako by ste reagovali keby si idete niečo kúpiť čo bežne kupujete a v lekárni vám pani povie že to je na recept?
Robím v lekárni, každý sa občas pomýli, mne sa to tiež stalo a nemám pocit, že by ten človek k nám nikdy neprišiel už. Niekedy je človek viacej zamyslený, mohla aj zle počuť a napríklad rozumela Fucidin a nie Fungicidin, ten prvý je na predpis. My sme robili dve, ja ako farmaceut a kolegyňa ako zodpovedný farmaceut a majiteľ lekárne, ak sme sa počuli, kľudne sme sa opravili najvzájom aj pred pacientom, bez krivdy 🙂 hlavne bolo nepomýliť sa pri expedovaní liekov a dávkovaní
Autorka urcite nie je farmaceut, ale obycajna laborantka so strednou skolou. Takuto sprostu otazku by sa vzdelana magistra nikdy neopytala. Ach jaj.
Čo s týmito celým na všeobecný prehľad? Tak sa pomýlila. Ja by som to neriešila, idem do inej lekárne. Nemám žiadnu lekáreň vyslovene obľúbenú,takže či sa vrátim tam alebo tam mi je jedno.
Ja by som sa ako zákazník zamerala na to že je výpadok a spýtala sa na nejaký iný produkt čo by mi pomohol.. na nete by som si overila či sa fakt niečo zmenilo alebo to bol omyl.. potom by som to brala ako ľudský omyl a žila ďalej ..
@natalienka12 si ma pobavila 😂😂😂 obyčajná laborantka so strednou školou.. tak to ta teda opravím to nie ale v lekárni máme aj laborantov a nevidím dôvod sa nad nimi nejak povyšovat ze sú len obyčajný laboranti so strednou školou ako si sa ty vyjadrila
Tvoja gramatika svedčí o inom...
Mne sa to tiez stalo. Povedala som jej, ze uz som ten krem tam kupovala a nikdy nebol problem. Jej reakcia aha. Doniesla, nablokovala. Ani bu, ze prepacte. Dlho v tej lekarni neostala, uz ju tam nevidam.
@gerdusha nuž, človek niekedy rýchlo píše a najmä keď sa ponáhľa ale horší sú takí ľudia, ktorí len chladsju chyby aby sa mali čoho chytiť . 😉
Hľadajú * 😂 už asi musím prestať rýchlo písať
Ja by som sa nedotahovala. Minule mi lekárnička povedala, že yabro je na predpis. Som sa jej spýtala, či určite, že ho bežne kupujem. Ona, ze ano. Tak so prešla do lekárne cez cestu a tam ho kúpila 🙂
Sme ľudia, každý sa môže pomýliť a píšeš ze je nová. Ako kolegyňa by som jej medzi štyrmi očami povedala ze sa asi pomýlila a liek je voľnopredajný.
Ako zákazník by som sa za čudovala a spýtala sa ze odkedy je zmena nakoľko minule bol ešte voľnopredajný.
Ale mam z teba pocit ze čakáš ze ľudia začnú na ňu nadávať ze je nekompetentna
@natalienka12 ja si to tiez myslim, lebo ja by som kolegynu magistru nenazvala lekarnicka a pani 😀
@deniseee ten chudak bol mozno na povinnej praxi a mozno tam ani nechcel byt 😉 nie kazdy farmaceut sa po skole vidi v lekarni, bohuzial prax musia v lekarni absolvovat uplne vsetci
A nebol to fucidin??? Ten je na predpis a znie skoro rovnako. Tiez s tym mavam problem v lekarni.
@maranta_leuconeura Slovo “pani” mi niečo evokuje 😂 vyštudovaný magister farmacie by sa takúto otázku nikdy neopýtal v očakávaní, že budeme na novú laborantku nadávať. Však anonym nie?
Ak sa len zauca, je po skole, mohla si to v hlave pomylit (napr s fucidinom) alebo ak mate rx masticky v suflickoch a je tam aj fungucidin medzi nimi, tak si to zle asociovala. Urcite by som z nej nerobila debila, kazdy sa raz zauca, kazdy sa obcas pomyli. Treba jej poradit, ze ak nieco nepozna alebo si nie je ista, tak nech pouzije ADC.
A k otazke- Keby som dotycny pacient, tak neriesim, pojdem si to kupit inde. Mozno by som jej povedala, ze ci si je ista a ci si to nechce overit, lebo bol vzdy OTC (keby som si 100% ista ja).

To vies, my zeny na materskej aspon nemame potrebu vytvarat fiktivne scenare o neschopnej kolegyni 😅 Mozno by si si v tej lekarni mala nieco zobnut na ukludnenie 😂