icon

Ako riešiť pretrvávajúce bolesti po RTG terapii?

14. sep 2026

Ahojte, cca 3 roky riešim problém s pravou nohou. Každý doktor mi povedal niečo iné – u súkromného mi tvrdili, že mám halux, no v nemocnici mi na RTG našli zlomenú sezamskú kosť. Odporučili mi 2-krát RTG terapiu, vložky do topánok atď.

Pri chôdzi (a niekedy aj len tak v pokoji) mám však stále bolesti. Občas cítim tlak inokedy aj pichanie. Mám 24 rokov a často bývam podráždená, pretože musím celý svoj život prispôsobovať tomu, v akom stave mám nohu. Popravde už moc neviem, čo s tým ďalej. Prístup v nemocnici v Bratislave mi príde otrasný.

Aktuálne mám prácu na pár hodín na nohách, kde musím nosiť ich obuv, a bolesť často prichádza večer po práci. Najlepšie je, že po RTG terapii mi nedali ani kontrolné vyšetrenie. Vraveli len, že ak to nepomôže, mám prísť znova. Keďže mám opäť bolesti v strednej časti nohy, myslím si, že tam môže byť aj iná príčina. Nikdy som nemala žiadne vážne choroby, ale z tohto už niekedy nemám chuť existovať.

Mám riešiť nejaké cvičenia na nohu alebo rehabilitácie, keďže mi nikto nič nedal? Príde mi, že sa všade musím len prosiť. V štátnej nemocnici ma ošetruje starší doktor, ktorý môj stav neberie vážne, no tie bolesti naozaj pretrvávajú a ja neviem, ako ďalej postupovať.

Budem veľmi rada za každú radu alebo skúsenosť, ak má niekto podobný problém. Mám skúsiť tretieho doktora? Do súkromného sa mi už moc nechce, keďže tam to boli pálky 100 – 200 € a u štátneho platím 50€ za prve vyš. a za kontrolu 20 €.