Ako minimalizovať bolesť nôh pri práci na nohách?
Ahoj. Pracujem už niečo cez rok manuálne a prakticky celú smenu stojím,chodím. Celkom som si zvykla stáť. Nohy už nebolia...no keď ťahám 11ky, tak vtedy ma nohy uz ozaj bolia. Tie, co robíte v stoji celý deň...máte nejakú špeciálnu obuv, vložky do topánok alebo nejaký iný trik na lepšie zvládnutie dlhej smeny?
Ďakujem 😊
@pusinka263 ja striedam nohy keď môžem že stojím len na jednej a druhú si zohnem ku kolenu. Len je to také že nie asi vždy môžeš takto. Potom určite aj penové vložky do topánok vedia aspoň čiastočne pomôcť
Skor chodim ako stojim 10-14k krokov denne pre mna naj topanky americka znacka Sorel . ( da sa kupit aj na svk na nete) Na statie by mala byt v praci taka penova podlozka .. ovela menej bolia nohy ako ked je tvrda podlaha. A ked spis mali by byt vyzsie vylozene nohy..
Treba kvalitne topanky. Tu vela nosia zdravotne sestricky drevaky znacky Dansko. Skutocne vymakane topanky. Nikdy som neverila ze drevaky dokazu byt pohodlnne, ale skutocne su.

@pusinka263 je to asi o zvyku, robila som 8 a isli mi nohy odpadnut, potom 12 a v pohode, obuv za kazdym slapky, ale ta druha praca bola lepsia ako ta prva, tak mozno to bol aj tym, viac mi vyhovovala.