Ako riešiť problém s vypadávaním vlasov?
Už dlhšie ma trápi vypadávanie vlasov z ničoho nič… Je pravda, že 6 rokov dozadu som mala problém s poruchou príjmu potravy a tak to začalo, no odvtedy som už nabrala moju starú váhu, jem všetko, beriem vitamíny (C, D, B, železo, zinok, Biotín, omega 3-mastné kyseliny, kyselinu listovú), no vlasy mi stále padajú. Niekedy viac - niekedy menej, nikdy predtým som nemala problém s vypadávaním vlasov, keďže geneticky mám dané husté a tvrdé vlasy a teraz mám úplne riedke a jemné… Niekde musí byť problém, lebo gény toto nie sú. Som mladá baba. Verím, že správnou starostlivosťou, tie vlasy musím vrátiť naspäť. Budem rada za každú radu, už som zúfalá a neviem čo mám robiť:(… Chcem sa opýtať na Minoxidil. Akurát som domíňala fľaštičku od L’Oreal Paris Elseve Growth Booster sérum, no nevidím žiaden rozdiel, mám pocit, že mi začala padať ešte viac, alebo je to tým, že len slabé korienky púšťajú, aby prenechali miesto pre nové vlasy? Teraz som začala si dávať 1x-2x do týždňa do vlasov rozmarínový olej od Botanica z Dmky. Vmasírujem si to vždy do pokožky hlavy. Vopred ďakujem za odpoveď.
Taktiež som zabudla dodať, že tu som bola u obvodnej lekárky si urobiť krvný obraz a všetko mi vyšlo super… Aj štítnu žľazu mám v poriadku… Len mi povedali, že som úplne málinko mierne chudokrvná, tak mám začať brať železo a kyselinu listovú… inak nič strašné
@timea_hajasova áno chudokrvnosť nemusí ale na druhej strane môže mať dosť veľký vplyv na rast a vypadávanie vlasov...
Skúste tabletky vlasové hnojivo mne to pomohlo (samozrejme po konzultácii s lekárom pokiaľ beriete aj iné lieky) .
Mne pomohla aj stará "medicína babičiek" 2x do týždňa umývať vlasy v žihľavovom výluhu. Pôjdete si niekde natrhať žihlavu (môže byť aj sušená) a uvaríte ju v cca 4l hrnci ako čajík.... vychladne (aby bola voda mierne teplá) a umyjete si s ňou pokožku hlavy a vlasy... je dobre mierne rožkrabkať pokožku aby ja ten žihlavový výlučne pekne do tých vláskov dostal.
Ja s tým žijem tri roky a skúsila som všetko, naozaj všetko / výživové doplnky, šampóny, séra na vlasy, lieky na predpis, kortikoidy, mezoterapiu do vlasov/. Mne to aktualne zmiernilo trochu kombo /plazmaterapia, keratin, vlasove hnojivo/.
Vlasové. Hnojivo mne pomáha.. Vitamíny
@timea_hajasova mne pomohla drahá kaderníčka - kúry na vlasy a Kerastase. Roky som sa trápila s všeliakymi bloom robbins, vlasove hnojivo atď.. vyhodene prachy, ani oleje mi nepomohli, ani žihlava, ani rozmarínový olej. Kaderníčka sa mi pravidelne stará o vlasy a Kerastase mi zachranil hlavu. Už nepadá nič. Elseve by som si veru na hlavu nedala.
Neexperimentuj, daj si urobit komplexne testy, robi ich napriklad https://sk.unilabs.online/. Su tam testy na parametre ovplyvnujuce vlasy. Usetris si behanie po lekaroch a vyhadzovanie penazi za produkty, ktore ti nepomozu. Moze byt za tych zelezo, zinok, skryty zapal, stitna zlaza, hormony...
@timea_hajasova ja by som normalne sla za trichologom, resp robia rozbory vlasov v urcitych lekarnach
A mne osobne pomohol biotin a kolagen, take pevne a leskle vlasy som davno nemala ako ked sokmho uzivala
Mala som vzdy huste tvrde pevne vlasy, po porode to bolo zle, po biotine a kolagene sa to vyrazne zlepsilo , sice sa to nevratilo na 100% ale teda je to ooovela lepsie

Taktiež som zabudla dodať, že tu som bola u obvodnej lekárky si urobiť krvný obraz a všetko mi vyšlo super… Aj štítnu žľazu mám v poriadku… Len mi povedali, že som úplne málinko mierne chudokrvná, tak mám začať brať železo a kyselinu listovú… inak nič strašné