icon

Ako riešiť vačok pri zube na ďasne?

bebememe
27. mar 2024

Ahojte .
Dnes ráno som si našla toto pri zube na ďasne.
Volala som zubárke. Termín mám až v stredu .
Neboli to .
Len počujem stadial občasné akokeby ťukanie.
Mali ste niečo také ? Hádam to nie je nič vážne 🫣lebo ja mám Panický strach zo zubárov idem len keď som nútená

a_alexandra_a
•
27. mar 2024

Je to absces. Zubárka ti to vyčístí a prelieči. Čím skôr tým lepšie, aby sa ti nerozšíril zápal.

bebememe
autor
•
27. mar 2024

@a_alexandra_a ďakujem

nikola81
•
27. mar 2024

Hnisavy vacok. Je mozne ze zub je mrtvy, pod korenom sa hromadi hnis a nakolko nema kadial vytkat nasiel si cestu von dasnom. Zubarka zub otvori aby mohol hnis vytekat a musi sa preliecit. Zial u mojho to nezabralo a zub musel ist von. Drzim palce, na toto len zubar.

martamasarova
•
27. mar 2024

@bebememe zub je mrtvy, nam zubarka poradila hnis vytlacit, opakovane, ...pomohlo

bebememe
autor
•
27. mar 2024

@martamasarova no zatiaľ ma nič nebolí ale cez deň občasné ako keby ťukanie cítim.
Dúfam že do stredy sa to nezhorsi

ronie338
•
27. mar 2024

Nemalo by, nakoľko sa hnis ma kadiaľ dostať von, ale správy rtg podľa neho uvidí ako je hnis okolo zuba a ci je možné ho ošetriť alebo nie. Ak sa dá, spravia sa korenove kanáliky a potom sa raz ročne zub podľa rtg kontroluje ci zápal mizne, ak bude už vysoko a nebude sa dat úspešne vyliečiť, zub bude musieť ísť von.

monicatko20
•
27. mar 2024

@ronie338 tiež by som to ťukla ihlou aby praskol, nech hnis vytečie..mne keď sa taký vačok spravil, umrel mi zub 🙏 ale teda bolel jak šľak, po uvoľnení hnisu bolesť ustúpila..

bebememe
autor
•
27. mar 2024

@monicatko20 mňa vôbec nič neboli. Len sa bojím že to bude horšie hnis tam nie je . Je to červené len . A je to také že keď idem na to tampónom.sa to hýbe nie je to zarastené úplne do kosti .
Dúfam že do stredy nebude nič vážne ...

monicatko20
•
27. mar 2024

@bebememe tak potom ti už praskol..ja som mala toto isté, len nebudem pridávať fotku mojich krivych zubov 🤣 ak neboli tak bud v kľude