Ako riešiť bolesť zuba po endodoncii?
Ahojte pred 4 mesiacmi mi robil zubar endodonciu - čistenie kanálikov. Od kedy mi vyčistil tie kanáliky mala som bolest zuba. Viackrát som volala, povedali mi, že este ma ten zub môže bolieť. Teraz sa mi na dasne pod tým zubom spravil opuch. Šla som za lekárom a asi mal zlý deň. Povedal ze si mam na dasno dávať gelik a ze ma objednajú na ošetrenie na november. Ostala som iba pozerať, ze co mam robit keď ma ten zub a dasno boli. Zubar začal byť este viac nepríjemný, ze co si dovoľujem spochybňovať jeho prax a proste odišiel do inej miestnosti. Za čistenie kanálikov zobral 260 eur. Som v soku z jeho chovania a aj z jeho akoze praxe. Pondelok si pôjdem do kartu, ale co mam robit s bolesťou ďasná a zuba. Asi iba na pohotovosť ísť. Mali ste tiež take skusenosti?
Ak by to bolo veľmi bolestivé tak už len pohotovosť
Ak ťa to veľmi bolí tak na pohotovosť . A hľadaj nového zubára. Aj keby mal zubár neviem ako zlý deň tak sa má správať ako človek, nie ako teľa.
@anonym_autor Kedysi daaaavno mi takto jeden zubar na 3x precistoval kanaliky a tahal zo mna len peniaze. Tiez ma to bolelo pomimo a jeho reakcia otras. A tak som isla k inemu zubarovi a ten mi povedal,ze mi to cele pos... a zaslo to pridaleko lebo zapal dasna atd. A tak mi to cele musel preliecit, brala som ATB a nakoniec ten zub este zachranil tak, ze sa z neho stal aspon mrtvy zub ci ako sa to nazyva. K tomu povodnemu som uz nikdy nesla. Dokonca mi tento povedal, ze keby to bol normalny zubar, tak mi zachrani este aj ten povodny zub. Takze byt tebou idem radsej k inemu co ma iny pristup ako po odbornej stranke, tak aj po ludskej.
Prečo ti čistil kanáliky? Na koľkých zuboch?
Prečo ti čistil kanáliky? Na koľkých zuboch?
@anonym_38f493 zub ma pobolieva, na 1 zube.
@anonym_autor najdi si ineho zubara
Ten tvoj je fakt otrasny..odkial si? Ja ti viem poradit, ak si z Ba alebo PP.
mala som daco podobne..nasla som kliniku kde mi spravili 3d snimu a nasli este jeden kanal schovany za prvym -na beznom snimku nebol viditelny ... osetrili a mam klud.. moj zubar chcel zub hned trhat ... 4mesiace je uz dlha doba-takze bud to odflakol alebo nieco nedocistil ...
Mne robil kanaliky cca pred 2-3tyzdnami.
Mala som uz predtym mierny opuch. Zapal. Zub mi otvoril. Nasledne o tyzden cistil kanaliky. Zub bolel 1-2dni. Okolie dasna bolo citlive mozno dalsie 2-3dni a od vtedy nastastie klud. Konecne bez bolesti.
Brufen mi najlepsie zabera na zuby, je aj protizapalovy. To je riesenie nateraz a potom by som si samozrejme hladala noveho zubara 😉

Dávno si mala byt u iného zubara. Kartu si brat nemusíš. Nový zubar si urobí novú preventivku