icon

Ako riešiť zahlienenie celej rodiny?

64jarka64
27. apr 2025

Já konkrétne už deviaty deň,vybrala som sirup Stodal a teraz si dávam Solmucol a nič

patka06
27. apr 2025

V tomto prípade najlepšie pomáha Bromhexin kvapky, u nás deťom aj dospelým + ceľa tekutín, hlavne vlažný čaj

veronikah96
27. apr 2025

@64jarka64 môže to byt kľudne aj tým,aké silné pele sú teraz vonku všade okolo. Partner je silný alergik a kýcha celý deň, dutiny komplet zanesené a ja napr vôbec nemám sennú nádchu, ale aj ja cítim tento rok,že je dosť silná peľová sezóna,lebo ešte aj ja sa vonku niekedy tak rozkýcham...skúsili ste nosový preplach? Je to nepríjemné, ale pomáha to na hlieny 🙂

katulienkax
27. apr 2025

No mozno treba k doktorke a antibioticke kvapky uz alebo antb tabletky

vakatko
27. apr 2025

64jarka64 vylúčte na pár dní sladké, múčne a mliečne jedlá.
Jedzte šalát z horkých rastlín rukola, púpavové listy, palina, tymián... + olive olej, cesnak, alebo chren s citrón šťavou, pridajte grapefruit, kiwi... obsahujú veľa vitamínu C.
Čaje - echinacea, šalvia, tymian, zázvor, klinčeky... Extrakt z grepových jadier...

taktotedanie
27. apr 2025
@vakatko

Jedzte šalát z horkých rastlín rukola, púpavové listy, palina, tymián... + olive olej, cesnak, alebo chren s citrón šťavou, pridajte grapefruit, kiwi... obsahujú veľa vitamínu C.
Čaje - echinacea, šalvia, tymian, zázvor, klinčeky... Extrakt z grepových jadier...

@vakatko topka odpoved
Tolko alergenov pokope som davno nevidela 👍🏻

64jarka64
autor
27. apr 2025
@taktotedanie

@vakatko topka odpoved
Tolko alergenov pokope som davno nevidela 👍🏻

@taktotedanie tiež ma napadlo,že to nejako súvisí s alergiou

taktotedanie
27. apr 2025
@64jarka64

@taktotedanie tiež ma napadlo,že to nejako súvisí s alergiou

@64jarka64 akoze tento komentar by som ani necitala ani nepraktizovala!
Zahlieneny ste kde? Kaslete vlhko? V dutinach tiez?

rora26
27. apr 2025

Treba ist k obvodnej na testy.. takto sme boli aj my a nakoniec pľúcne chlamydie

guudy
27. apr 2025
@vakatko

@64jarka64 ja mam alergiu na pele trav a uz mi zacina sezona. Chod k obvodnej dr a ta ta nasmeruje dalej. Hlavne si dovtedy nedavaj nic z toho, co ti tu vyssie popisala
@vakatko 🙄

bibka26
27. apr 2025

Chren , normálne čaj z chrenu ako keď robíš z čerstvého zázvoru, ochutíme medom citrónom , je stipkavy ale keď dáš med citrón prebijes to ..... ja som bola zahlienena tak zw dr už hrozil nemocnicou infuziami a niekde v bylinkarskych radoch som našla ze chren je prirodzený účinný rozpušťač hlienov ....neverila som ale zúfalstvo na prinútilo vyskúšať, nedám od vtedy dopustiť pri chorobe na chren .... 😁😁

loliki
27. apr 2025

@64jarka64 U lekára ste boli? Lieky predpísal? Vyšetriť chlamýdie, mykoplazmy. Prieduškový čaj, bobkový list, Bromhexin..., lekáreň...

vakatko
27. apr 2025
@guudy

@64jarka64 ja mam alergiu na pele trav a uz mi zacina sezona. Chod k obvodnej dr a ta ta nasmeruje dalej. Hlavne si dovtedy nedavaj nic z toho, co ti tu vyssie popisala
@vakatko 🙄

@taktotedanie prečo hneď alergia?? "celá rodina sme zahlienená" môžu mať vírusovú, bakteriálnu infekciu...
Odporučila som prírodné antibiotiká, chemické často predpísané lekárom bez testov ničia črevnú mikroflóru, spôsobia hormonálnu nerovnováhu, oslabia imunitu...
Po dvoch týždňoch, mesiaci... sa symptómy vrátia, znovu predpíšu atb, imunita sa ďalej oslabuje a pacient sa dostane do začarovaného kruhu.
Je mi do plaču, keď to lekári robia deťom, zúfalé matky tu pýtajú rady ako posilniť imunitu nevedia si pomôcť.
Osobne preferujem najprv vyskúšať prírodné liečivá, upraviť stravu, vylúčiť potraviny podporujúce zápal, než pchať do seba zbytočne chémiu a sedieť len so sopľom v čakárni plnej chorých ľudí a nakaziť sa.
Ak to nepomôže samozrejme, že navštívia lekára, logické nie???

@guudy ty máš alergiu to neznamená, že ju má každá "zahlienená rodina"

guudy
27. apr 2025
@vakatko

@taktotedanie prečo hneď alergia?? "celá rodina sme zahlienená" môžu mať vírusovú, bakteriálnu infekciu...
Odporučila som prírodné antibiotiká, chemické často predpísané lekárom bez testov ničia črevnú mikroflóru, spôsobia hormonálnu nerovnováhu, oslabia imunitu...
Po dvoch týždňoch, mesiaci... sa symptómy vrátia, znovu predpíšu atb, imunita sa ďalej oslabuje a pacient sa dostane do začarovaného kruhu.
Je mi do plaču, keď to lekári robia deťom, zúfalé matky tu pýtajú rady ako posilniť imunitu nevedia si pomôcť.
Osobne preferujem najprv vyskúšať prírodné liečivá, upraviť stravu, vylúčiť potraviny podporujúce zápal, než pchať do seba zbytočne chémiu a sedieť len so sopľom v čakárni plnej chorých ľudí a nakaziť sa.

@vakatko och, citaj s porozumenim. Poslala som autorku k dr, aby zistila, kde je problem. Nepisem, ze ma alergiu, ale ako jednu z moznosti. A kym nevie, ci ma virozu, bakterialnu infekciu alebo alergiu, tak je odveci si nasadit alergo naloz, nie? ;)

taktotedanie
27. apr 2025
@vakatko

@vakatko ale ved ja som nikde nenapisala, ze to je alergia,ja som napisala doplnujuce otazky, ktore su potrebne zodpovedat v ramci diff dg. napisala som , ze toto vsetko co si napisala je cela plejada alergenov , pricom nevies a nemusi ani autorka vediet , ci nahodou tak nie je alergia na dane byliny a k zahlieneniu ci uz virusoveho alebo bakteriaoneho povodu clovek zareaguje na tie byliny co si tu vypisala akoze masaker alergenov vsetko co si vymenovala a stav sa len vyeskaluje, autorke potom neostane nic ine len ti “podakovat” za taku medvediu radu

vakatko
27. apr 2025
@guudy

@vakatko och, citaj s porozumenim. Poslala som autorku k dr, aby zistila, kde je problem. Nepisem, ze ma alergiu, ale ako jednu z moznosti. A kym nevie, ci ma virozu, bakterialnu infekciu alebo alergiu, tak je odveci si nasadit alergo naloz, nie? ;)

@guudy ach to vaše "porozumenie"
@taktotedanie bylinky im môžu pomôcť neskúsi nevie, tak isto môžu byť alergickí na lieky čo im predpíše lekár.
Keď si chce človek so sopľom uvariť bylinkový čaj, zjesť šalát, ovocie... musí ísť k lekárovi či nie je na to alergický??? Sa nečudujem, že sú dlhé mesiace čakania na Imunológiu.
Nemusí celá rodina zaťažovať lekárov so sopľom miesto toho, aby si " najprv " upravili stravu, vylúčili jedlá zahlieňujúce organizmus.
Ešte raz, ak to nepomôže potom ísť k lekárovi a hľadať iné príčiny.
Ľudia sú zahlienení a neriešia to, majú určenú dg chronická nádcha... po vylúčení cukru, mlieka, múky... sa zázrakom vyliečili tým, že sa im vyčistila črevná mikroflóra od kvasiniek, pliesní, zápalov, toxínov...
Ľudia si musia uvedomiť, že každý je zodpovedný za zdravotný stav seba a detí sám, vie si odsledovať čo im škodí, potom sa nemusia sťažovať na lekárov.
My tu ich zdravotný stav nevyriešime dúfajme, že sa skoro vyliečia.
Pekný večer 🙂

taktotedanie
27. apr 2025
@vakatko

@guudy ach to vaše "porozumenie"
@taktotedanie bylinky im môžu pomôcť neskúsi nevie, tak isto môžu byť alergickí na lieky čo im predpíše lekár.
Keď si chce človek so sopľom uvariť bylinkový čaj, zjesť šalát, ovocie... musí ísť k lekárovi či nie je na to alergický??? Sa nečudujem, že sú dlhé mesiace čakania na Imunológiu.
Nemusí celá rodina zaťažovať lekárov so sopľom miesto toho, aby si " najprv " upravili stravu, vylúčili jedlá zahlieňujúce organizmus.
Ešte raz, ak to nepomôže potom ísť k lekárovi a hľadať iné príčiny.
Ľudia sú zahlienení a neriešia to, majú určenú dg chronická nádcha... po vylúčení cukru, mlieka, múky... sa zázrakom vyliečili tým, že sa im vyčistila črevná mikroflóra od kvasiniek, pliesní, zápalov, toxínov...
Ľudia si musia uvedomiť, že každý je zodpovedný za zdravotný stav seba a detí sám, vie si odsledovať čo im škodí, potom sa nemusia sťažovať na lekárov.
My tu ich zdravotný stav nevyriešime dúfajme, že sa skoro vyliečia.
Pekný večer 🙂

@vakatko ani som to nedocitala, stacilo mi precitat spojenie zahlienujuce potraviny, odmietam dalej stracat cas a odpisovat na tieto vase tliachaniny, dufam ze autorka ma dostatok zdraveho rozumu
Vypinam upozornenia na tento prispevok

vakatko
27. apr 2025
@taktotedanie

@vakatko ani som to nedocitala, stacilo mi precitat spojenie zahlienujuce potraviny, odmietam dalej stracat cas a odpisovat na tieto vase tliachaniny, dufam ze autorka ma dostatok zdraveho rozumu
Vypinam upozornenia na tento prispevok

@taktotedanie typické u teba, keď nevieš reagovať, tak si arogantná, urážaš a vypínaš upozornenia. Už viac krát sme tvoje arogantné správanie spomínali v SS 🙂

pajaci
29. apr 2025

@64jarka64
Mne aj celej rodine pomohlo

100% prírodné ingrediencie a lahodná chuť!
Naše šiškové cestoviny obsahujú špeciálne ingrediencie. Má antioxidačné a antibakteriálne účinky a dodáva vám potrebné minerály.
https://www.zuhreana.eu/sk/product-page/pinecon...

bandiaivetka
30. apr 2025

Už týždne som mala problèm zahlienenín. Sinupred akut a výplach nosa z Clin Sin Med mi konečne problèm vyriešil.

orisker
30. apr 2025

Džala néti.

maya_hi
30. apr 2025

@64jarka64 solmucol mne osobne veľmi pomáha. + vysadiť mlieko+ riešiť alergie. Teraz je najväčšia paľba, telo hlienmi reaguje že chce niečo dostať von

danielockazihlavka
4. máj 2025

Difuzujem si olej esenciálny eucalyptus, ale poriadny.

tehulka2011
4. máj 2025

sirup stodal je homeopatikum…