Ako rýchlo zaberie liek Cinie na migrénu?
Ahojte včera som bola po niekoľkodnovych migrénach u obvodného (samozrejme poslal ma ďalej po vyšetreniach) a predpísal mi zatiaľ liek cinie. Povedal ze ak to je migréna tak už jedna tabletka by mala pomôcť. Ono pomohla na včera. Dnes je ten stav späť spolu so zvracaním. 😔 Tešila som sa ze už bolo lepšie. Povedal ze už keď bude veľmi zle vziať 2 na deň ale to už fakt len výnimočne. Fajn dnes vezmem zase jednu. Ale koľko dní takto fungovať? Kedy už bude dobre? Dnes ťahám 4 deň a už som unavená. Kadiaľ chodím tam zvraciam a stále driemem lebo otvorené oči mi to cele zhoršujú. Som aktuálne PN takže mam času sa "liečiť". V stredu mam kontrolu. Ale čo ak to neprejde? Koľko dní užívate v prípade migrény tieto lieky kým vám je dobre? Beriem ich od včera prvýkrát zatiaľ len 1 tabletku som brala. Dal mi 50tky
Raz pomozu,,raz,nepomozu.
Sestra caka na biologicku liecbu
@anonym_autor ja užívam už dlho Cinie na migrénu a väčšinou mi zaberie do 2 hodín, no dávam si len 1/2 tablety, keďže ich je v balení len 7 a áno niekedy mám migrénu aj na druhý deň a vtedy zjem aj tú 2-hú polku, no viac dní už nemám a ani nevraciam, no zvyčajne mi je tak zle na žalúdok, že ani nič nejem.
@anonym_autor záleží aj koľko mg máš predpísané, ja užijem tabletku pri aure a počkám, ak nepomôže do 60-90 minút už nezaberie, už len ísť domov to prespať to najhoršie
@anonym_autor záleží aj koľko mg máš predpísané, ja užijem tabletku pri aure a počkám, ak nepomôže do 60-90 minút už nezaberie, už len ísť domov to prespať to najhoršie
@ada_alica včera som vzala pomohlo. Dnes som vstala a znova to čo predošlé dni. Bolo trocha lepšie behom dňa s priateľom sme sa chceli troska maznat zrazu som dostala prudký tlak do hlavy a som znova na začiatku 🤦♀️ tak som vzala druhu tabletku. Teraz je to dobre 👌 ale už sa bojím rána. Chcem veriť že je koniec už. Minimálne nateraz
@anonym_autor nie som odborník, mňa migréna trapila 4 dni v ťahu. Nepovedal doki, že ju máš užiť hneď ako cítiš, že začína migréna? Ja tak užívam relpax.
@anonym_autor nie som odborník, mňa migréna trapila 4 dni v ťahu. Nepovedal doki, že ju máš užiť hneď ako cítiš, že začína migréna? Ja tak užívam relpax.
@aandrea9 no ja som tam šla už s nepretržitou trojdňovou 😅 takže som vzala včerajšiu tabletku hneď keď mi ich dala lekárnička do ruky. Pomohla až neskôr ale už bolo dobre. No keď som dnes vstala a bolo mi zle asi som ju mala zobrať hneď ráno. Čakala som veru až keď bolo úplne zle. Stále som nejak dúfala ze to prejde "samo" alebo to bude bolieť menej a to bola chyba. Teraz je dobre. Uvidím rano. Čiže vziať hneď keď zistím ze je zle? Veľa ma nepoucil len ze max 1 na deň. V tých bolestiach som sa zabudla opýtať aký rozstup tam ma byt po káve ci vôbec môžem kávu piť atď. Napadlo mi to až dnes
@aandrea9 no ja som tam šla už s nepretržitou trojdňovou 😅 takže som vzala včerajšiu tabletku hneď keď mi ich dala lekárnička do ruky. Pomohla až neskôr ale už bolo dobre. No keď som dnes vstala a bolo mi zle asi som ju mala zobrať hneď ráno. Čakala som veru až keď bolo úplne zle. Stále som nejak dúfala ze to prejde "samo" alebo to bude bolieť menej a to bola chyba. Teraz je dobre. Uvidím rano. Čiže vziať hneď keď zistím ze je zle? Veľa ma nepoucil len ze max 1 na deň. V tých bolestiach som sa zabudla opýtať aký rozstup tam ma byt po káve ci vôbec môžem kávu piť atď. Napadlo mi to až dnes
@anonym_autor na migrénu neplatí "prejde samo"...mne neprešla ani po 4 ibalginoch denne kym som to zacala riešit. Takže áno, hneď ako cítiš prvý náznak, ber liek. Relpax je eletriptán ale pijem kávu normálne, občas aj 20 minút po lieku.
@ada_alica včera som vzala pomohlo. Dnes som vstala a znova to čo predošlé dni. Bolo trocha lepšie behom dňa s priateľom sme sa chceli troska maznat zrazu som dostala prudký tlak do hlavy a som znova na začiatku 🤦♀️ tak som vzala druhu tabletku. Teraz je to dobre 👌 ale už sa bojím rána. Chcem veriť že je koniec už. Minimálne nateraz
@anonym_autor a koľko mg máš? Pretože ja mám 50 mg takže si dávam 2 naraz , tak nie každému musí každý liek pasovať ja mám špeciálny typ migrény bez bolesti hlavy - mne migréna vypína mozog, zasiahne mi recove centrum, neviem pomenovať veci, neviem ako sa volá dcéra ako keby mi zamrzlo v hlave- tu mi cienie pomôže niekedy viac inokedy menej, ak mám pulzujucu bolesť hlavy a ide to až do nevoľnosti vtedy užijem liek proti bolesti ako flector, Ibalgin, zapijem kávou a na to pol litera vody...áno občas to trvá žiaľ aj 3 dní🥺
@anonym_autor liek musis brat v dostatocnom predstihu pred rozvinutim priznakov a bolesti aby ti zabral ako je potrebne, mal ti napisat napr indometacin cipok, viac nema v kompetencii
Chod na neurologiu potrebujes silnejsie lieky zamerane na migrenu
Teraz uz len musis vydrzat

Niekedy som brala, nepamätám, ale myslím do 15 minút. Ano, niekedy príde migréna aj na druhy den, tak zase vezmeš. Je na neurologovi to posúdiť, môže dat aj profylakticku liečbu.