icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ametyst123
11. dec 2016

@umabell Ahojky Umka, len tak nakrátko,.....🙂 ... chodim do novej práce, citim sa výborne, je mi skvelo, dokonca ani v práci sa nestresujem, beriem adčko... Duloxetin .....a Rivotril som vysadila , beriem ho len velmi sporadicky... a to vo vynimocne stresujúcich prípadoch.... ked citim, že by som mohla mať uzkost.... ale inak som stastna, že fungujem normálne, žijem... som stastná, a je to v pohode.... s adčkom počkam... budem ho brať ešte nejaký ten mesiac .... myslím tým, aspon tri- štyri -päť mesiacov... kým si budem 100% istá, že to dám aj bez neho.... a až potom ho pomaličky vysadím... nikam sa neponahlam.... Normálne žijem, a to je pre mna podstatné.....🙂😉... Takže dievčence.... dá sa to,..... verim, že sa z toho dostať dá, žiť normálne, nielen prežívať... len to chce fakt vela pozitívneho myslenia, že sa z toho dostaneme, a že fakt sa to už naozaj ani nemá prečo vrátiť.....😉... Lebo sme silné, a zvládneme to, poraziť naše obavy a strachy.... a to je podstata nášho problému, vyriešiť si v sebe, čo nás zožiera a trápi, čo nám nedá spávať, čo nás stale niekde pohana, a nemame pocit kludu vo svojom vnutri, a ked zistime, čo to je, tak to časom zvládneme, a ten strach porazíme.....Ja tomu verím, a dufam, že aj vy tiež...! Žiadne iné verzie si ani nepripúšťam, a hotovo...! A verim tomu, že to už bude stále dobré....! Dufam, dievčence a pevne tomu verím, že časom, sa všetky z toho uplne dostaneme.... dá sa to, tak sa nad tým už netrápme, a bojujme, ako sa len dá.....Lebo toto sa fakt zvládnuť a poraziť DÁ ! Tak čauky..... ahojte dievčence... Držím palčeky.... 😉

ivka1302
11. dec 2016

Dievcata vsetky ktore sa bojite zajtrajsieho dna co bude?❤️❤️❤️❤️❤️❤️Toto vam hovori vas Boh😘😘😘😘😘❤️❤️❤️

umabell
12. dec 2016

@ametyst123 ahooj ani nevies ako som rada ze ti je super... Teším sa s tebou! Áno mas pravdu treba byt pozitívny stale a ja ti držím palce aby si to zvladla do úplného konca a napises ze si ez ad! 😘😘😘 a rivotril si vysadila ako? Naraz? Z jedného dňa na druhý? Ci postupne?

umabell
12. dec 2016

@ametyst123 ahoj ani nevies ako som rada ze sa ti dariiiii😘😘😘😘 super a mas pravdu treba myslieť pozitívne 🍀🍀 zvladnes to citim to.. Si odhodlaná a to je správne 💕 paráda.... A ten rivo si vysadila postupne alebi hneď? Hneď mi svitla nádej ze sa to fakt daaaa😘

junova
12. dec 2016

@ametyst123 Ametyst, veľmi sa s Tebou teším. Ja som vedela, že to dokazeš. Inú možnosť si ani nepripustala. Myslim, že pred rokom si dostala panickú poruchu a po roku užívania antidepresív si to zvládla. Tak ako Qidko. Rivotril si brala rok, ako sa ti ho podarilo vysadiť? Ja som ochorela na panicku poruchu tiež pred rokom ako ty a qidko a mám sa tiež dobre. Panicke ataky zmizli, uzkost len málokedy. Som plná energie ako predtým🙂 Baby, z najhorsieho sme snáď vonku. Verím, že všetky dievčatá to dajú, veď viac ako človek vydrží len žena🙂 Aj keby sa to náhodou niekedy objavilo, my to dáme. Pekný aj ked uprsany deň 🙂

sovidzka
12. dec 2016

@umabell ahoj umkaa 🙂 pamatas si ma este?;) ako sa mas? ja sa mam fajn, vysadzam AD, ktore mam uz iba kazdy treti den a seem tam cca raz za tyzden-dvasi davam 0,25 neurolu ked som si nie ista... pomalycky to vsetko odchadza, uz mam pocit, ze som z toho vonku.. a keby nieco vzdy mam neurol :D

bernusha
12. dec 2016

@mm103 ...ano,Paretin mam....ja uz fakt nechcem byt taktooo....strasne zle to je

mm103
12. dec 2016

@bernusha dnes ti je smutno ešte na figu? neboj Ono to prejde určite 😉

bernusha
12. dec 2016

@mm103 ...kazdy den ma nieco ine otravuje,leziem sama sebe na nervy...😠😠😠😠...sen toto

mm103
12. dec 2016

@bernusha neboj to je normálne 😉 aj mne každý deň prišiel iný príznak prešlo to... tiež mám paretin...

mm103
12. dec 2016

@sovidzka waaaw to je úžasné... držím prsty až to pôjde úplne určite to dáš 😉

junova
12. dec 2016

@sovidzka Ahoj, aj ja si ťa pamätám. Bola si v nemocnici s Domkou. Akú si mala diagnozu a ako dlho si brala antidepresiva? Super, že si to tak perfektne zvládla. Domke je tiež oveľa lepšie. Ametyst123 má pravdu, že sa tieto choroby dajú prekonať. Veľa optimizmu a dobrej nálady prajem všetkým.

janefonda
12. dec 2016

@simka1454 s myslienkami je to boj na dlhe trate.Mna to tiez obcas prepadne, uzkost sa zrazu objavi a treba s nou nieco robit. Snazim sa navodzovat dobre a pekne myslienky, ale nie vzdy sa to da. Este stale a to je dva mesiace od zacatia brania AD chodim spavat zarovno deti. Nastastie viem, ze vsetko chce len cas. Ked som pred vyse rokom brala prvy krat AD tiez to trvalo, ale zabralo. BOlo mi super, az tak ze som si povedala, ze to bez ad pojde dobre. Ale zial neslo, takze zasa mi musi nabehnut liecba. Snazim sa uzivat si zivot, tesit sa z malickosti, zit pritomnostou. A naozaj odporucam autogenne treningy...treba si najst svoj a potom to ide super. Je to neskutocne upokojujuce. Hlava vypne, telo oddychuje.

janefonda
12. dec 2016

@bernusha prejde to! Chce to cas a chcenie.

umabell
12. dec 2016

@sovidzka no vitaj cudzinka😁😁jasne ze si pamatam... Super ze vysadzas drzim ti palce aby si to zvladla 😃😃😃co si to uzivala? To je doba!

domkaaaa
12. dec 2016

Baby viete aku mam dnes derealizaciu hlava jak v nejakom mechu 😏 Na nic sa neviem sustredit nic si napamatam 😂 Od rana to mam ... Preslo by mi to z neurolu?

domkaaaa
12. dec 2016

Baby a potrebujem radu ... Mam moznost ist k jednej znamej psychiatricke .. Ma mi ju vybavit moja znama ktora je jej naj kamoska ... Len ja uz mam teraz stres co poviem doktorovi. Mam ist?

domkaaaa
12. dec 2016

@sovidzka ty co tuuuu 😂😍😍😍

umabell
12. dec 2016

@domkaaaa doktorovi svojmu nemusis nic hovoriť ja ked som menila nic som tej starej nehovorila... Oni medzi sebou si všetko vybavia... A nevahaj...

domkaaaa
12. dec 2016

@umabell to by bolo super keby si to vybavia medzi sebou len mam obavy bo ked si pozriem recenzie dost ludi tvrdi ze je namyslena 😏 A ze je povrchna ...

umabell
12. dec 2016

@domkaaaa a kamoška co na nu hovorí? Ona je z Nitry ta lekarka? Ved ked je povrchna tak preco menis za taku? Ved ten tvoj súčasný je tiez povrchny nie.? Nerozumiem

domkaaaa
12. dec 2016

@umabell no kamoska ju velmi chvali vraj jej pokohla ... Len ludia ju zle hodnotia lenze ona je jedina kktora by ma tu v nr vzala

mm103
12. dec 2016

@domkaaaa záleží ako veľmi pomohla kamoške ak je lepšia neváhaj... nechceš Predsa zažiť to čo si zažívala pozeraj hlavne na seba nie na druhých 😉😉😉

domkaaaa
12. dec 2016

@mm103 mate pravdu 😊 Idem a hotovo 😊 Ako sa mate baby 😊 Vianocne darceky nakupene ? 😊😊😊 chcela som sa spytat edte jednu otazku pijete medivkovy cajik 😊

bulica
12. dec 2016

@domkaaaa domi ja pijem pravidelne medovku, mne velmi chuti a striedam s valerianou, ta sice smrdi 🙂, ale je vraj dobra. Ja mam darceky nakupene a teraz si vyrabam kadejake dekoracie, zabavam sa.

bulica
12. dec 2016
bulica
12. dec 2016

Vyrobila som si snehuliacikov

bulica
12. dec 2016

A aj tu ciapocku na stromcek

mm103
12. dec 2016

@domkaaaa samozrejme choď..Ja darčeky už 90 percent áno 😉cez internet všetko nemám rada ten zhon.... medovkovy cajik už nie ale pijem zensen ten je mňam 😉😉

myska_lili
12. dec 2016

@domkaaaa ahoj. Ja ked si dam neurol. Je zo mna novy clovek. Do 5 min som ako znovuzrodena. 0.25.
Ale snazim sa mu vyhybat 🙂