Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@esselte
a nezacala si viac jest?
ja som tiez pribrala ale ruku na srdce aj som jedla az zrala ako mi chutilo...som sa uvidela na vianocnych fotkach no hroza..ale jedlo je moja droga cely zivot..teraz som zacala opat cvicit, chodim peso od 9.januara som nebola na aute nikde, nakupy vlacim v rukach...no citim uz na nohaviciach ze su volnejsie..no ale u mna strava je zaklad tak snad sa mi podari schudnut...podla mna diety su naprd. treba tak jest aby to bolo navzdy - rovnako lebo akonahle skoncis s dietou mas tie kila naspat...
@esselte moja sestra podla nej funguje, ale to nie je len dieta to je sposob zivota. Uz sa nemozes vratit k normalnej strave. Sestra schudla neuveritelne. Ale nadalej sa stravuje podla toho planu co je v knihach.
Ja by som tiez potrebovala schudnut, ale este sa necitim na tu zmenu. Ja sa nestravujem nezdravo, nejem skoro ziadne mäso, peciem zdravo, a aj tak som za rok a pol nabrala 10 kg ☹ takze podla mna to je aj o liekoch. Jedine co viem, ze musim obmedzit je jedlo po siestej a ak aj nahodou ano tak len zelenina. Zacala som robit aspon tu yogu a ja skoro vsade chodim peso. Len na velky nakup idem autom a ku kamoskam ked idem s detmi. Inak je auto v garazi.
To sme my zeny ked nam je najhorsie kila neriesime a ked nam je lepsie uz vymyslame🙂ale radsej pri sebe ako byt chora
Isla som foto odoslat a neviem kde som ho poslala
@figa777 si sympaticka zena.a ty urcite kila nemusis riesit vyzeras dobre 😉 a ty mas PN ci chodis do prace?ked ti je teraz tak zle?prajem ti skore uzdravenidm nech v tvojom zivote prejdu mracna a bude zasa dobre.❤🍀🌷🍀
@slnecnica333 diky kedysi mala 100kg a zatial na pn ale som s babami dohodnuta ze zacnem im chodit pomahat do prace potrebujem byt medzi ludmi a uz sa vsetci pytaju kde som az sa vratim vraj obchod stratil to caro lebo ja som ukecana.to bude moja terapia az dostanem ten svih co som mala.
@figa777 tak to si ta taku ani neviem predstavit.teraz vyzeras dobre len si smutna vidno ze ta nieco trapi no verim ze lieky pomozu a budes mat zasa usmev na tvari😉 a urcite ti spolocnost pomoze budes medzi ludmi prides na ine myslienky
@janefonda je pravda,ze som pribrala po liekoch,jem viac,nebudem klamať a preto hľadám rady všade,citim,ze mi je velmi nepohodlne,hlavne,ked sa zohynam,musim si sebou niečo robiť,ale je fakt,že mi nestoji za to,aby mi bolo tak zle,ako keď som ochorela,vtedy som schudla mozno 10 kg,ale nebavil ma taky stres,teraz zas niesom spokojna s vahou,to sme my ženy
@slnecnica333 ja skoro na kazdej fotke vyzeram smutna ale ja som za kazdu srandu a nedavam servitok pred usta preto im chybam a so mnoubsa to vlieklo dlho len som nevedela ze je to depresia vzdy som sa otrepala a isla dalej vela som toho preskakala aj mamu som nasla bezvladnu a hned zomrela a ja som mala tolko energie hned do prace a aj po 5.5h operacii za 2dni do prace a takto som dopadla ziadny oddych
@slnecnica333 a ty sa liecis ci uz za vodou?a kolko mas rokov ak smiem
Boze nudim sa synovia idu do mesta dcera na plese a ja vyjedam keksiky 😒
@apolka77, perfektné.
Vystihla si veľa vecí, ako prakticky si urobiť život pekným. Páni, mám pocit, ako keby som našiel inú planétu žien, keď som takmer prestaval veriť, že v tomto vesmíre ešte môže existovať taký normálny ľudský život.
Mám veľkú radosť, že moja sesternica ma nasmerovala na tento server, pretože potrebujem zmeniť môj pohľad a postoj k vám ženám na lepší.
Mám naozaj radosť.
Ďakujem všetkému tvorstvu Modrého Koníka.
@figa777 mas krasnu dceru😀a ma taku farbu oci ako ty nie?A uz zase spochybnujes svoje konanie vies o tom, ze?uz zase sa bojis ci si nemala zostat na predch.lieku😂
@savanas kolko mas rokov mozes napisat si zenaty?🙂)
niekedy chlapom zavidim vy nemate v zivote take hormonalne vykyvy, menzes, strach o deti, ale mate zase iny typ zodpovednosti.To je super, ze mas taku dobru terapeutku je vidno uz len z pismenok, ze tam chodis rad.
Boze je nas tu tolko a tazko sa mi pamata kto je kto.
@savanas tak si ma predbehol s tym vekom.Vies co, ked som chodila na skupinovu terapiu pred 12 r.bolo tam viac chlapov ako zien skor stredny vek a jeden mladsi asi 25 r a pacilo sa mi to, ze chcu riesit svoj problem.Su chlapi co utapaju zial v alkohole ci su agresivni a taki co chcu na sebe zapracovat.Minule som citala super clanok ako od detstva sme vedeni k tomu, aby sme potlacali city.Nerev to sa nepatri, to musis vydrzat, vselijake krivdy medzi surodencami, partnermi a u tych citlivych to raz vybuchne.
Podla mna miesto tych kravin co sa ucia v skole nase deti by mali mat aj psychologiu ako zvladat stres, ako reagovat na situacie, lebo tlak je silny a dnes uz deti su stresovane a demotivovane
Eliska 123 môžeš sa pýtať. Pravdupovediac mi to vyhovuje, pretože počas manželstva som bol chladným mramorom. Moje manželstvo som ukončil z mojej strany pred viac ako rokom. Mám 41 rokov.
A áno, tiež som rád že som muž, pretože keby som mal to všetko to čo vy ženy máte, tak by mi nestačil ani cely regiment psychológov a lieky by som jedol hlavný chod raňajok, obeda a na večeru by som si dal tu kopu liekov pekne chladeným nealkoholickým pivkom.
No dámy, ja vám fakt nazávidím. Aj keď vám závidí, jak viete niekedy rýchlo reagovať. Niekedy mám pocit, že my muži sme niekedy oproti vám, ako spomalený film. Sakra, už opakujem slova mojej maminy.
A niekedy máte docela fajn stratégiu riešiť problémy.
Si taká iná planéta v tomto stvorenstve.
A ďakujem eliska123, moja psychoterapeutka je veľmi citlivá a dôležitá osoba v mojej liečbe vnútra. Je tak dôležité si nájsť tú správnu psychoterapeutku pre možnosť byť lepším.
@savanas preco si napisal, ze dieta?povedala Ti to psychologicka, ze sa tak spravas?mne iba raz, ked som bola tehotna a neuveitelne som sa bala ci zvladnem tehotenstvo a starat sa o dieta.povedala mi, ze dieta nemoze mat dieta tak sa mam spamatat🙂)Boze ludia ja neviem kde sa vo mne berie stale ten strach preco si tak sialene neverim?kazdu vacsiu situaciu maturitu, stahovanie, novu pracu vzdy vsetko moc prezivam bojim sa nespim vzdy vsetko zvladnem, ale so strasnymi nervami.strasne zavidim ludom co sa vedia lahko rozhodnut a idu si za svojim.Inac minule som tak citala niekde na webe, ze velka depresia pride na ludi okolo 40 tky🙂taka kriza stredneho veku

@figa777 preco?skus ine a uvidis ,ale podľa mňa je tiež naj na paniku paretin