Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@mm103 ťažko Ti odpoviem.Moj najväčší zmysel som našla v rodine nič viac ma nenapĺňa a vyfabulovala som si dieta, že má spraví šťastnou pritom sa bojím ako ho prijme prvé dieťa on súrodenca nechce, muž povedal, že buďme radi, že prvé je už veľké a chodí neskoro domov a ,že sa boji, že zase budem nervózna a okrem toho máme pred 40 tkou.Takze pozor sme si nedávali, ale asi je to pase.A na druhej strane bojím sa šialene, že sa nebudem vedieť oňho postarať.Chore ja viem:(
Vždy som nejako v podvedomí túžila po druhom, ale sa bala
@figa777 ja som mala z nej hrozný stav, celá som sa chvela, bolo mi na vracanie, stálo ma napínalo a nie a nie sa vyvracať, točila sa mi hlava ale tak že som ledva prešla, dostala som z nej hroznú úzkosť, v noci som nespala a na druhý deň som sa nemohla ani postaviť z postele...ja som brala pred siedmimi rokmi elify, vraj je to to isté len iný názov a teraz mi jednoducho ten liek nesadol, ja som bola totálne z neho mimo...tak mi zamenila za paretin a ten mal síce nežiaduce účinky, ale povedala som jej, že ja potrebujem chodiť do práce a mať liek s ktorým budem fungovať aj v rodine, ved mám malé dieťa ktoré má potrebuje...tak mi nasadila ten paretin....prvý mesiac som mala vedlajšie príznaky ako pálenie, mravčenie, pocit nepokojných nôh atď....ale to potom odišlo..
pomáhajú antidepresiva aj na únavu?
Ahojte, ako sa dnes mste? U nas dnes svieti po troch dnoch slniecko. Rano som bola na yoge a potom som si dala prechadzku na slniecku.
Idem teraz skontrolovat chlapcov na stavbe a potom pracovat. Krasny den! Usmejte sa pretoze usmev lieci. 😘
@janefonda ahojky, na mna teraz dolahla akasi unava, tak relaxujem s chalanmi pri telke a kavicke...doobeda som bola s tym 15 mesacnym na plavani, teraz ten relax a potom neskor vybehnem do banky, na postu a do obchodu...este sa chystame aj upiect cheesecake so starsim synom, tak mam o zabavu postarane ☺
@fivulinka aspoň nemas čas rozmýšľať nad blbostami, keď je aktívny den😁máš dobrý recept na cheesecake podelis sa?Ja musím dnes umyť okno zvnútra sme ho postriekali tým snehom ako výzdobu a nejde to poriadne dole
@ivcam2 čo už narobíme mne psych povedala, že sa mám teším z toho čo mám ešte to neviem:(
No dámy?
V poslednom období som rád, pretože teraz keď si občas prečítam vďaka vám to všetko čo zažívate, tak vy ste fakt iný svet pocitov a emócií.
Na jednej strane som si vedomí vašej neuveriteľnej zodpovedností voči rodine, deťom. Ale mať takú citlivosť, ani som nevedel, alebo som možno ani nechcel vedieť o tom všetkom čím prechádzate.
Teraz fakt začínam rozumieť mojej mamine, že to nemalá vôbec jednoduché a prečo občas povedala mi slová , ktoré nemohla povedať hocikomu a vyplakať sa.
Je veľmi príjemné vedieť, že aj na tomto servery vy ženy si viete povedať navzájom tak citlivo veľmi pekné slová pre povzbudenie.
Pravdupovediac, by som tomu ani neuveril, keby som to tú nečítal, pretože počas dňa vnímam veľmi malo príjemných chvíľ.
Prepáčte mi toto moje zženštilé vyjadrenie voči vám ženám, ale veľmi dlho som hľadal psychoterapeutku akú mám dnes a ešte to potrvá, kým dobehnem to detstvo, ktoré vo mne nejak nedozrelo.
Je veľmi príjemné čítať vaše slová pri ktorých sa vykotúľa z mojich oči aj slza. Je to docela úľava.
Byť pánom počasia, tak každý deň by som vám urobil pekné slnečné ráno aj s dúhou. A chcel by som vidieť len usmiate maminy na svoje ratolesti a manželov. To by bolo perfektné.
Možno sa k vám teraz trošku pridružím, pretože lezie na mňa migréna, točí sa mi hlava a preto keď po dnešnej 12tke večer prídem domov, dám si červené víno a budem myslieť aj na vás dámy, aby ste sa mali fajn.
@eliska13 no ja robim vacsinou taky freestyle cheescake, co je v chladnicke a komore, to pouzijem ☺ snazim sa take zdrave kolace piect, syn chce ale nutelovy, tak z tohoto asi zdravu verziu nespravim 😂
Trosku som si teraz zdriemla, idem si umyt vlasy, nech nevyzeram jak meduza a pojdem do mesta ☺ majte pekny den 😉👍
@figa777 treba si to slnko uzit, pretoze nam moze velmi pomoct. Treba nam vit. D a bez slniecka to tak lahko nejde.
@apolka77 takze aj ty mas naplneny den.
Cvicim kazdy piatok rano na yoga kurze, je nas tam osem a je to super. Lektorka nam ukaze co a ako, navodi prijemnu atmosferu. No a robim yogu aj doma, skor take dychove a nenarocne cviky. Na kurze je to zaberak riadny, no po hodine som spokojna a pomaly si spevnujem svaly a neskutocne to citim na chrbte, ze sa mi polepsilo. Ja mam sedave zamestnanie a pri yoge natiahnes naozaj vsetko. A pekne sa cele telo spevnuje.
@fivulinka Hmmmm cheescake. Hned by som prisla na jeden a k tomu cajik 🙂
Ja idem zachvilku po deti, potom si tiez nieco upecieme, u nas su momentalne pre deti top coko muffiny. Robim ich v takej dietnejsej forme no aj tak chutia vyborne. Z pernikoveho cesta, lebo u nas je pernik slivkovy na poprednych miestach 🙂
kocky, zacala som od noveho roka opat so zdravym stravovanim, lebo uz som sa zle citila z "klasickej" stravy a teraz mam novu zalubu, peciem bez muky a cukru, ale aj "raw" recepty, cize nie su vobec tepelne spracovane a samozrejme, ziadna muka, ziadny cukor... a odkedy si takto "vypekam", tak zabudam na paniku skoro uplne, lebo sa v tom vyzivam... toto su moje doterajsie vytvory... a vsetko zdrave mlsanie 😉😉😉 Moje momentalne hobby, ktore ma bavi a naplna 👍
Baby dostalla som escitil dajte komentare
ahoj, si mily ze to takto vnimas, priznam sa tvoj muzsky pohlad na nas zeny je zaujimavy.
Ludia maju vo zvyku kamuflovat citlivost hrubostou.., lebo si myslia, ze ked sa odhalia budu na hanbu a este viac zranitelni...a povedzme si na rovinu, kazdy z nas je obetou inej obete..ja som velmi dlho nevedela stravit niektorych ludi, ale postupne asi aj vekom som si uvedomila jednu zasadnu vec, ze to, ze sa na niekoho hnevam, nie je to jeho chyba, ale moj pohlad, moja optika, moja myslienka ,moj zauzivany vzorec spravania sa...je potom oslobodzujuce sa z tohto kolotoca zavisti a neprajnosti dostat....ze mozno vela krat by stacilo, ak sa s niekym nezhodneme povedat- prepac, nechcel som ti ublizit, mrzi ma to a boli by sme prekvapeni kolko ludi to obmakci a roztopi....
este mam take zistenie, ze ak chceme niekoho "prerobit" na ludskejsi obraz, najlahsie je mu ukazat vlastny priklad..ziadne vycitky a obrana..lebo po kazdej obrane aj tak nasleduje len utok...jasne ani mne sa to nie vzdy dari, pretoze je tisic krat lahsie ukazat na niekoho chyby ako hovorit o sebe...skoda ze toto neucia na skolach deti..rozpravat o sebe..o svojich pocitoch...
Baby,teraz asi otazka od veci,stravoval sa niekto podľa Macingovej?Ma knihy o detoxe a dietach,moj kolega to drží a poriadne schudol,ja mam totiz pocit,ze uz priberam aj z vody

@eliska13 ja mam 3deti a su uz velke kazdy ma svoje zaujmy ale dcera mi vela pomaha zijeme sami 8r musela rozviest muz gambloval dlzoby nechal na mna a sama som ich vychovala a teraz co mam mat klud pokoj toto sa mi stalo