icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

apolka77
29. jan 2017

@savanas

ahoj,
ani neviem, co ti mam na to vsetko napisat, je to smutne, ze si ako dieta zazil tolko zleho..je mi to luto.., no vidim ta ako vynimocneho chlapa, ktory sa napriek tolkej bolesti a tmy vzoprel a zacal bojovat..pri tebe ked si pomeniem na svoje detstvo, hoc nebolo ukazkove si pripadam ako rozmanznana princezna., ktorej zjedli veceru😔
pravdaze diali sa aj smutnejsie veci, ale napriek tomu som nikdy nemala zamer ukoncit tento zivot...ja som pred zlym, neprijemnym, hrubym vzdy zvolila utek a robim to doteraz..vlasnte nie je to celkom pravda, boli aj pokusy o zmenu, ale potom uz stracam prilis vela energie..a stavam sa aj ja agresivna..je to neustaly boj, pretoze agresiu, hrubost neznasam, ale ked je toho na mna vela zacinam sa branit tymto sposobom..aj ked nejake zlepsenia tam su..najviac asi vdaka terapiam..zelam ti tiez len vsetko to dobre, aby si nasiel silu odpustit ako tym inym co ti ublizili aj sebe..
..neviem ci rad citas knihy, ale napr. knihu CHATRC by som ti velmi odporucala..mne dala vela nadeje a sily, ze nie som sama...😉

janefonda
29. jan 2017

@junova tato diagnoza tak isto ako aj veľa iných si nevyberá. Jednoducho sa to stalo.
O mne moje najbližšie kamošky vedia že sa liečim na depresiu a pp a kludne mi zveria svoje deti. Ale mas pravdu je stále veľa ľudí čo si hneď myslia samé extremin. No je to tak kto nezažije nevie.

fivulinka
29. jan 2017

@janefonda tak to sme skoro rovnako stare, len rocny rozdiel je medzi nami 😉☺
Ja som od vcera vecera so synom v nemocnici, dostal silnu laryngitidu, tak sme sa previezli aj sanitkou, nech mame trochu vzrusa v tom zivote 😊 teraz si z toho robimu uz srandu, lebo uz mu je vcelku fajn, ale vcera vecer nam do smiechu nebolo

daniela123321
29. jan 2017

Ahojte kočky.Neviete čo to znamená?všimla som si že mi na nechtoch zmizli (okrem jedného nechtu) tie biele mesiačiky.

figa777
29. jan 2017

@fivulinka tuto laryngitidu mal sym mojej kamosky tiez si vytrpela ked sa dusil ale to v istom veku zmizne drzkam palce nech uz je len dobre

figa777
29. jan 2017

@daniela123321 beries ad.to su vseliake priznaky moja kamoska mala modre dlane

ivett311
29. jan 2017

@figa777 podla teba aj trpnutie tvare a bolest ruk tiez moze byt od ad?

figa777
29. jan 2017

@ivett311 ano aj zvieranie tvare kazdy ma ine priznaky ale to casom odznie ja na zaciatku som mala tlaky v hlave oci napuchnute cervene v nohach nervozita v rukach tlacilo ma az v nose hlave akoby mi prikladal tehlu o hlavu

timea179
29. jan 2017

No nic baby,idem na pohotovost nech mi nieco pichnu

figa777
29. jan 2017

@ivett311 co beries a kolko uz sa liecis?je nas tu vela nestiham pametat

figa777
29. jan 2017

@timea179 chod ak je to neznesitelne a co ty beries a kolko uz

ivett311
29. jan 2017

@figa777 dokedy u teba trvalo? Neviem co mam robit bojim sa strasne ci nemam nieco vaznejsie (nádor..porazka atd)

ivett311
29. jan 2017

@figa777 beriem Tianeptin Mylan 9ty tyzden

figa777
29. jan 2017

@ivett311 za 2mesiace odznelo niekedy moze aj dlhsie a teraz nabieham na escitil tak uvidim kedy zacne zaberat a co ma caka.a moja kamoska ta mala take stavy aj sa zbalila rozlucila s manzelom isla na pohotovost ze ma asi nador a vecer bola doma to psychika vsetko naviguje neboj to odznie a ani nebudes vediet ako ja minule som si spomenula ved uz nemam to tlacenie do hlavy

timea179
29. jan 2017

@figa777 neviem preco sa mi tak strasne pohorsilo od utorka mam vyssiu davku ad tak neviem ci nie z toho mi je totalne zle uz druhy den,asi zostanem pri nizsich davkach.

figa777
29. jan 2017

@timea179 tak to ano sa ti pohorsi telo si zas zvyka na vyssiu davku

figa777
29. jan 2017

@timea179 co beries

junova
29. jan 2017

@janefonda Áno, kým som neochorela ja, tiez som mala skreslené predstavy o psychicky chorých ľuďoch.

timea179
29. jan 2017

@figa777 beriem ludiomil

figa777
29. jan 2017

@timea179 to nepoznam ale kazde navysenie sa pohorsi kym si telo zvykne

apolka77
29. jan 2017

@ivett311 ked si das benzac sa ti neulavi?

ivett311
29. jan 2017

@apolka77 benzac neberiem

ivett311
29. jan 2017

@figa777 tak asi musim len cakat.. dufam ze to prejde😞 bojim sa..

figa777
29. jan 2017

@ivett311 prejde neboj sa

mm103
29. jan 2017

@ivett311 prečo neberies benzac? vôbec sa ho nemusis báť pomôže adckam zabrať... nebude ti tak zle...

mm103
29. jan 2017

@ivett311 ja som brala a v pohode som vysadila bez vedľajších účinkov

daniela123321
29. jan 2017

@mm103 Kolko si brala benzače?

mm103
29. jan 2017

@timea179 timka ono ak si zvýšila tak je normálne že sa pohoršilo kým nezaberie vyššia davka a kým si telo zvykne...

esselte
29. jan 2017

No neviem,ale posledné dni citim veľkú nervozitu,v telke vraveli aj o nejakom magnetizme,že ľudia môžu pociťovať nervozitu,ja som o tom ani nevedela a citila som nervozitu a ešte aj citim,to obdobie po Vianociach je take nijaké,uz potrebujem jar a nejakú činnosť,hlavne pohyb vonku,hoci len kosenie trávy a oplievanie,už je to dnu na nervy

mm103
29. jan 2017

@daniela123321 ja som brala šesť týždňov asi skoro dve mesiace...No a po štvrtom mesiaci prišiel zase atak asi zlom tak tri týždne ráno rivotril a už som zase vysadila...😉