icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

savanas
31. jan 2017

Mila simka1454.
Súhlasím s tým, že počas života sa na nás nabaľuje veľa vecí. Či príjemných, ale aj nepríjemných.
Niektorý hovoria, že treba problémy zahadzovať za hlavu. Nie som proti tomuto rozhodnutiu. Je super, keď človeka netrápia žiadne problémy. Len problém nastáva, keď to prestane fungovať.
Ako dieťa som to tiež praktizoval, ale prišiel čas, keď som si musel začať robiť poriadok.

Je to ako s lístím zo stromu, ktoré keď nepozametáš z chodníka. Najprv ho možno zmetieš vedľa chodníka, aby si mohla prejsť. Ale časom sa nazbiera taká veľká kopa, že prestaneš cez to vidieť a pri pohľade na to ťa chitá beznádej a depka.

Aj my ľudia zahadzujeme za seba problémy, bolesti a možno aj strach. Ale príde raz čas, keď sa to vôkol nás tak riadne nakopí, že nás to zloží a dostaneme nechuť ísť ďalej, veriť si, pretože odrazu už nefunguje to jednoduché zahodenie za hlavu.
Ja sa simka1454 učím, že je dobré si občas poupratovať ten neporiadok, liečiť, vysporiadať sa z nejasnosťami, len aby sme zas mohli pomaličky, ale isto fungovať.
Tak strašne veľa rokov som hľadal tu úžasnú dušu, ktorá mi s tým pomôže, pretože som nejak nevedel trafiť tu správnu osobu.
Myslím, že by bolo úžasné, keby to bol náš manžel, alebo manželka, ktorý by nám bol tou osobou. Ale, niekedy je to niekto iný, koho potrebujeme si nájsť. Nie hocikoho, pretože nie každý vie pochopiť, prijať a akceptovať to naše jedinečné vnútro.
Možno niekedy potrebujeme len niekoho, kto nám najprv pomôže urobiť ten prvý krok. Otvoriť a uvoľniť tu ťarchu, alebo bremeno, tu bolesť, to niečo, čo nás ťaží a nevieme si s tým radi.
Ono tam vo vnútri určite niečo je, čo nám blokuje byť voľným, pokojným a vždy triezvym a silným. Niekedy je to tak hlboko, že už ani na to nevidíme.
Ja sám som prestával mať silu a nádej. A skoro som uveril, že v sebe mám toho bordelu tak veľa, že už som prestával vládať a vidieť aj ten najmenší kúsoček slnečnej žiari. Prestával som veriť, že ešte existujú láskavý ľudia.
Začal som túžiť po nepeknom tichu, ktoré by bolo navždy. To bremeno bolo tak strašne ťažké, a ten nepríjemný pocit, že ho už nikdy nezahodíte, že vám nikdy nespadne z hrude dolu.
Preto sú pre mňa dôležitý všetci tí, ktorý sa pri pohľade na mňa usmejú, pohladia ma akýmkoľvek slovom, ktoré mi rozjasní tvár a vďaka tomu viem, že nie som sám. A možno zistím, že aj oni majú dni, keď potrebujú, aby som sa aj ja na nich pousmial, alebo ich pohladil slovom.
A tu na tomto blogu to fakt cítim. Mám rád, keď niekto vie aj citlivo povedať slova príjemné. Alebo sa podeli o niečo pekné. Alebo sa podeli o starosť a vedomie, že má toho dosť a že je tiež len človek, že nie je dokonalý, perfektný. Ale je ten, ktorý tiež miluje tie hrejivé lúče slnka.
Ten jedinečný pocit pokoja, zvuk ticha, keď čas sa na chvíľku zastaví a ja som zas sebou.

savanas
31. jan 2017

Ja som chcel už ako dieťa byť dokonalým. Ale teraz sa len pousmejem nad svojou nezbednou túžbou.
Napríklad som chcel napísať v predošlom komente „rady“ a napísal som „radi“. A možno je tam ešte veľa iných chýb.
Ja som mal zo slovenčiny štvorky a päťky. Len básničky to držali na tej štvorke. A ešte vlastne slohy s oceánom červených čiarok oprav gramatiky a pravopisu.
Ach to boli časy.

savanas
31. jan 2017

Vlastne som zabudol bonznuť seba samého. Keby som nemal v počítači nainštalovaný Word, tak to by ste videli more, čo, oceán chýb. A pri pohľade na môj koment by ste mali nie depku, ale niečo horšie.
Milé dámy, sú dve hodinky rána a ja idem spať.
Ale vám prajem, aby ste mali čo najmenej nezbedných, alebo nepríjemných pocitov nevoľnosti.
Nech sa radšej nájde nejaká hocijaká srandička a príjemnosť, ktorá vám poteší vašu dušičku. Prajem vám príjemný deň na celom Slovensku milé dámy.

esselte
31. jan 2017

@mm103 idem k lekárovi,celu noc som mala o ničom,rano hnacka,vracanie,teplo na tele,klasické moje priznaky paniky,to vysadenie mi neurobilo dobre,idem k obvodnemu,verim,ze mi niečo dá,ostanem doma do piatku,v piatok su prazdniny,tak veľa nevymeskam,drz prsty

mm103
31. jan 2017

@esselte držím prsty daj potom vedieť ako...

esselte
31. jan 2017

@mm103 ahoj,tak dostala som naspäť helex,že sa nemá tak naraz vysadit a injekcie apaurin,jednu už mam pichnutu,marodka do piatku,ale nevadi mi to,lebo som sa citila pod psa,verím,že bude lepšie,ja chápem,ze helex je navyk,ale ľudia berú oveľa vyššie dávky,tak mi bolo super a teraz sa to pokaslalo

ivcam2
31. jan 2017

@esselte Jani drzim palce. Daj vediet z coho to mas.

esselte
31. jan 2017

@sandra2308 lekarka spravila chybu,lebo benzaky sa nemaju vysadiť zo dňa na deň,vysadiť sa majú pomaly,po polke,štvrťke atď,môj obvodak mi povedal,ze sa to ma takto robiť,lebo potom telo zažije šok a vráti sa to

slavkasobanska
31. jan 2017

@esselte no ved to je pravda,...ona to nevedela???ved všetky lieky sa vysadzuju velmi pomaličky a po malých davkach sa odoberaju,.ved potom maš abstak jak svina,..a je to ešte horšie potom..

esselte
31. jan 2017

@ivcam2 z vysadenia helexu,lekarka mi ho vysadila naraz,zo dna na deň a ani mi ho pre istotu nedala,teraz sa ukazali abstaky z vysadenia,mala som brat najprv polovicu,potom.štvrťku,postupne a nie naraz,beriem teraz injekcie apaurin a mam marodku do piatku

esselte
31. jan 2017

@slavkasobanska ved prave,ona mi vzala helex naraz,že ho uz nemam brat vobec,nebrala som ho dva tyzdne,ale uz v sobotu som bola o nicom,v nedelu zas a v pondelok som musela odist z prace po tretej hodine bolo mi strašne,riadne mi to pokaslala

esselte
31. jan 2017

Lekarkine slova,ze to zvládnem bez problémov sa neosvedcili,mam pocit akoby som bola na začiatku a to mi bolo dva roky uplne super,odrazu toto,no ďakujem pekne

slavkasobanska
31. jan 2017

@esselte no neviem čo to maš za lekarku,..ale ja sa dost dlho liečim na to aby som aj sama už vedela že lieky sa nesmu vysadzovat naraz..ved to ti musi byt zle,..ja aj preto chodim na upravu liekov do nemocnice ale tam to po štvrtinkach vysadzuju a každý den sa ta pýtaju ako ti je,..ved to nie je len tak...nechapem

esselte
31. jan 2017

@slavkasobanska ved obvodny lekar mi povedal,ze sa takto lieky nevysadzuju a este v tomto obdobi

timea179
31. jan 2017

Mam papier od psychologicky kde su mam zapisovat vsetky ataky alebo uzkost ked na mna pride.Uplne vsetko,cas,co som robila,mojw myslienky,co idem robit vtedy a tak.Myslim ze chce vediet presne ako to prebieha a co s tym robim ja a ci to vobec robim spravne.O dva tyzdne zas k nej.Zatial neviem posudit nic iba to ze je sympaticka a uvidim ako sa mi bude dalej venovat

esselte
31. jan 2017

@timea179 presne to som robila aj ja,zapisovala som si to,terapeutka potom bude vedieť,kedy to prichadza a ako to máš odstrániť

mm103
31. jan 2017

@esselte och to ma mrzí,verim že sa dáš rýchlo dokopy...A držíme veľmi prsty...Som ani nevedela že ti to vysadila naraz...A helex je benzac či?

esselte
31. jan 2017

@mm103 ano,je to benzak,dala mi ho vysadiť naraz,zo dna na deň a teraz sa citim strašne,teraz som sa prvykrat od včera najedla,iba polievku,ledva som ju dojedala a prišiel aj menší atak,to.sa mi uz dlho nestalo,cela som sa spotila

umabell
31. jan 2017

@esselte niektore doktorky su fak trúúby,,,, nechapem ze naraz,,,,,

umabell
31. jan 2017

@esselte neviem ci sa mylim ty neuzivas aj rivotril?

mm103
31. jan 2017

@esselte ach panebože....to ma mrzí....ale aj tak, že je možné toto dostať po dvoch týždňoch, keď si človek myslí, že už je za vodou...

esselte
31. jan 2017

@umabell ano,rano polovicu rivo,vecer helex,ten mi naraz vysadila,normalka mi ho uz nedala,ze tobude ok,no,tak nie he,citim sa hrozne a to som bola uplne v pohode

esselte
31. jan 2017

@mm103 no ved prave,vies ake mam nervy?ja som uz bola uplne v poriadku a teraz akoby som zacinala znova,manžel na mna pozera jak na zjavenie,ze co sa deje,dva roky spm nemala ani jeden atak a teraz toto

ivka1302
31. jan 2017

😘❤️☺️🌺🌺🌺🌺🌺Dievcata zelam krasny den. Ja som si teraz pozerala spravy dozadu a hlavne tie vodnarky co maju teraz narodky 😘😘❤️❤️Zabudli sme na Janku banku ktora mala v nedelu narodky😘❤️😘😘Janka tak ti dodatocne zelame vsetko najlepsie nech si stastna a nech najdes svoj vnutorny pokoj 🎂🎂🎂🎂🎂🎂💐💐💐💐💐💐Velke objatie od nas vsetkych.

mm103
31. jan 2017

@esselte nevidí bude zase dobre ako sa cítiš po tom apaurine?

esselte
31. jan 2017

@mm103 dobre,apaurin je super,davaju ho aj v nemocnici pri uzkosti,je aj utlmujuci,ale mňa nejako neutlmil

umabell
31. jan 2017

@esselte a keby si si radsej davala namiesto helexu aj vecer rivo? nerozumiem naco mas dva benzaky skus sa na to opytat lekarky ze preco ti vlastne dala dva druhy benzakov.. lebo rivo je fajn a zo zaciatku som ho brala 3x denne po polke ... asi si lekarka myslela ze ked mas rivo ze ti bude stacit mozno treba len navysit nie brat dva benzaky,,, prajem ti vsetko dobre❤

esselte
31. jan 2017

@umabell ďakujem,ja tomu nerozumiem,proste tak mi to dala,ja som to aj tak brala ako kazala a bolo mi super,rivo ma inu zložku ako hekex,možno preto

mm103
31. jan 2017

@esselte ale hlavne, že ti je lepšie....už to bude zase len lepšie neboj 🙂

junova
31. jan 2017

@esselte Ako dlho si brala helex? A nehovorila ti tvoja kamarátka psychiatricka, že to nemôžu byť abstaky? Každý lekár inak hovorí.