icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

1257
31. jan 2017

@mariasimkova1983 ahoj asi hlupa otazka ale ako sa to moze stať že súd da deti otcovi.

simka1454
31. jan 2017

@evak12 aj Ty máš tak vela liekov ako ja ? ja tomu nerozumiem,keď prídem na kontrolu a poviem že mi nie je dobre tak mi capne ďalší liek a navýši dávku tých pôvodných ako aj teraz v januári mi pridal tianeptin a mne bolo stále zle,preháňalo ma,bolo mi na vracanie,stále som sa triasla hlavne ruky a stále bolesti hlavy. Mne to pripadá akoby na mne skúšal tie lieky.

simka1454
31. jan 2017

@evak12 aj ja to mávam že ma nebaví nič,keď si spomeniem že mám zálubu v pečení a rada som vždy hladala nové recepty a skúšala všeličo nové tak teraz som rada keď uvarím a keď tak upečiem jednoduchší koláč

janka_banka
31. jan 2017

@junova dakujem ❤❤❤

slnecnica333
31. jan 2017

Je tu niektora ktora citi taky vnutorny nepokoj?ja dnes citim a nemam velmi na to nejaky dovod.ma to niekto?ja iba ci nie je dnes nejaky depresivny den vplyvom pocasia

evak12
31. jan 2017

@simka1454 aj ja ked si spomeniem,aka som bola plna zivota,vsetko som zariadila,vybavila,chodila rada na vylety .....a teraz?ledva sa sama o seba postaram a ako napisala junova.tresuca troska😢

1257
31. jan 2017

@simka1454 Ahoj ja sa chcem spýtať aby som to pochopila načo jete tie lieky ked tie isté stavy mám aj bez nich.Ako to je takže ked budem jesť tie lieky budem mať tie isté stavy? dakujem mira

junova
31. jan 2017

@janka_banka Janka ako sa máš?

fivulinka
31. jan 2017

@janefonda takze este ani ty sa necitis uplne ok, ked mavas aj teraz obcas take stavy?

junova
31. jan 2017

@evak12 Evka, ty sa už trapis od minulých Vianoc:( Aj v nemocnici si dvakrát bola. Ach jaj aj s chorobou. Depresia ľudí necháva žiť ale oberá ich o radosť. Je to určite ťažké ale treba veriť, že bude dobre. Máš chapajuceho manžela a detičky, to je veľké plus pre teba a dôvod prečo sa nevzdávat. Nechcela by si ísť do Zaslúžia? Aj Domka bola na tom zle a tam jej pomohli. Koľko máš rokov? Ako dlho sa liecis?

evak12
31. jan 2017

@junova ahoj,ja sa liecim uz viac ako desat rokov,cely cas predtym som brala paretin,az v nemocnici v aprili mi vsetko pomenili ....v ziadnom pripade nechcem ist do Zaluzia,ja to musim a chcem dat tu doma s detickami,manzelom a rodinou

junova
31. jan 2017

@evak12 A 9 rokov ti bolo dobre až minulé Vianoce sa pohorsilo?

esselte
31. jan 2017

@slnecnica333 aj ja citim nepokoj a to mam pichnuty apaurin,inac ja som celkovo citliva na počasie

esselte
31. jan 2017

@evak12 prečo ti zmenili paretin?

evak12
31. jan 2017

@junova ano bolo mi dobre a pred vianocami2015,sa to vsetko zacalo ....

esselte
31. jan 2017

@simka1454 prečo ti dal ďalšie ad?bože ,ti lekari nas maju ako pokusné kraliky,co vsetko teraz beries?

esselte
31. jan 2017

@evak12 zacalo sa to zmenou liekov? A to sa stále cítiš zle?

evak12
31. jan 2017

@esselte v nemocnici mi ho zmenili

esselte
31. jan 2017

@simka1454 všetko je to o tom,ako sa človek cíti,keď sa citim super vypekam,upratujem,varim,aj di zatancujem v kuchyni,ked je zle,ledva prezijem deň

evak12
31. jan 2017

@esselte ty si z Presova?lebo aj ja

esselte
31. jan 2017

@evak12 prečo,ked ti predtym zaberal?mali ta len stabilizovat,alebo zvysit davku paretinu,možno ti nesedia lieky a co presne beries

esselte
31. jan 2017

@evak12 ano,som z presova

esselte
31. jan 2017

@evak12 to si bola v presovskej nemocnici?tam mam kamosku,teraz je sice na materskej

evak12
31. jan 2017

@esselte beriem paretin,nykob,valdoxan,rivo a peritol

esselte
31. jan 2017

@evak12 ach,tak to je riadna zmes,ved beries 3 ad a 2 benzaky a to prečo tolko veľa a po koľko mg?

evak12
31. jan 2017

@esselte peritol nieje benzak,je to na chut do jedla

janefonda
31. jan 2017

@fivulinka vies co, doteraz som sa mala skvelo. Je vsak pravda,ze posledne dni su take nijake, aaaale som chora, ta prerabka ma vycerpava, do toho praca....myslim ze aj iny by boli vycerpani. Zrejme to s tym dost suvisi.
No a dnes som mala busenie srdca...no preco? Lebo ked som isla po deti zasekla som sa vo vytahu. Volam muzovi ze som vo vytahu, sikovny mi vysvetlil ako mam otvorit vytah a podarilo sa mi z neho vyliezť. Zajtra pride opravar! Takže trošku vzrusa.
Inak mozem povedat, že myslienky zlé nemám, len som občas unavená. To patrí k životu.

janefonda
31. jan 2017

@1257 Lieky ti pomôžu, nakopnu ta na zmenu zivota a svojich priorit. Dodaju ti silu co ti teraz chyba. Ja beriem lieky a je mi ovela naozaj oveľa lepšie! To sa uz ani porovnať nedá. Ja som šťastný človek.
Ale len lieky nestacia, v momente ako ti z nich bude lepšie musíš zmenit svoje zmyslanie. Ta cesta je dlhá.

mariasimkova1983
31. jan 2017

Dakujem za pozvudenie

grandzero9
31. jan 2017

@janefonda myslim si, ze stale brat lieky nie je dobre. Mozno by bolo dobre ich casom vysadit a zacat chodit ku psychologicke ako ja som este taketo depresie nemala ale to je len moj nosobny nazor, lebo lieky ta mozu casom zdeptat