icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
31. jan 2017

@evak12 mojmu synovi dal peritol lekar neurolog na ukludnenie,keď mal problémy v skole a stres

esselte
31. jan 2017

@evak12 mas pravdu je aj na chut do jedla,ale je to antialergikum,antihistaminikum a sedativum,odporuca sa uzivat večer neviem načo je tebe,keď mas inu chorobu

janefonda
31. jan 2017

@grandzero9 ja psychologicke chodím, a nikto netvrdi, ze chcem lieky brať celý život. Ale som vyrovnaná aj s touto možnosťou.
Kym depresiu nezazijes tak to nepochopis. Vieš pred rokom a pol som bola plná sily, vsetko som zvladala. A bum z dňa na deň sa mi zmenil život. Tak isto ako každému inému človeku co sa dozvie ze je chory...cukrovka, vysoky krvny tlak, problemy so stitnou žľazou, rakovina....vsetko toto si vyzaduje liecbu. A depresia a ine psych. ochorenia su tiež len choroba, ktorá potrebuje liečbu. To potom poslime aj cukrovkara len k psychologovi.

mariasimkova1983
31. jan 2017

Mam depky z toho že byvali mi sudnou cestou zobral deti

grandzero9
31. jan 2017

@mariasimkova1983 no tak to ti verim teda, prepac a vobec ich nemozes vydavat alebo ako to mate dohodnute? no deti su pre matku vsetkym a to je ta najhorsia vec co mozu matke spravit vziat jej zivot, cize deti

janefonda
31. jan 2017

@mariasimkova1983 musis to riešiť. Aky mal súd dôvod aby ti vzal deti?

mariasimkova1983
31. jan 2017

Byvali mi dava vidiet deti ras do mesiaca len na pol hodinu potom opet odyde

1257
31. jan 2017

@janefonda aha ale ja som do teraz mala dobré zmýšlanie a že ho teraz nemám to je choroba nie? Takže si myslíš že lieky pomáhajú?

janefonda
31. jan 2017

@1257 myslim ze treba ist k niekomu kto sa do toho vyzna. A to psychologovi a psychiatrovi. Ja nie som lekar a diagnozu ti určiť neviem.Co su tvoje zlé myšlienky?

simka1454
31. jan 2017

@esselte lebo stále mám úzkosti a strachy vôbec to neprechádza a potom aj som mu hovorila že sa mi trasievajú z toho tie ruky a tak mi pridal tianeptin vraj proti strachu.Ale podla mňa to liekmi zo seba nedostanem. A postupne ako k nemu chodím tak zo začiatku som mala hneď citalopram,xanax a na spanie sanval. Potom mi hovoril že sanval je návykový tak mi miesto neho dal triticco. Tak som brala ráno a na obed 1 citalopram a polovičku xanaxu a večer 1/3 triticca ale nebolo mi dobre tak mi kázal triticco aj ráno 1/3 a večer celú. Potom mi ešte pridal ansilan vraj keď mi bude zle a budú sa mi tie ruky triasť tak si mám dávať. Medzi tým mi pridal spitomin no a teraz v januári tianeptin.

simka1454
31. jan 2017

@1257 v prvom rade treba nájsť dobrého lekára a ten aby Ti nasadil správne lieky,len bohužial niektorý asi skôr iba skúšajú a keď nepomáha jeden pridajú ďalší a ďalší.

simka1454
31. jan 2017

@evak12 a chodíš do roboty alebo si na pn

evak12
31. jan 2017

@simka1454 som na PN a ty?boze,ten peritol je fakt sedativum!!!!

apolka77
31. jan 2017

@mariasimkova1983
ahoj a aky bol dovod ze sud pridelil deti otcovi?
je mi to luto..

esselte
31. jan 2017

@evak12 no vidíš,viem,ze ho synovi dal lekar proti stresu a mal ho brat na večer,ze utlmuje

esselte
31. jan 2017

@simka1454 no fakt toho mas dost,vies z tych liekov vyjsť,yo je fakt veľa,on skúša,či ako?nie zeby uberal,ale pridava

evak12
31. jan 2017

@esselte dakujem,vobec som o tom nevedela,ze je to aj sedativum

esselte
31. jan 2017

@evak12 ti lekari fakt skúšajú,načo tolko liekov,ja sice beriem tiez tri,rivo len polovicu,helex vecer a ad paretin,,chcela som helex prec,ale lekarka mi to vysadila naraz a uz je zle,tak som do piatku na marodke,mam injekcie apaurin a helex späť,budemvysadzovat inac,nie naraz

apolka77
31. jan 2017

@evak12

Evka tak si to zhrnme, brala si 10rokov paretin..okrem neho este nieco?

potom si sla do nemocnice..preco? co sa stalo?
zmenili ti lieky a pridali, odvtedy ti je zle...

zle ti je z toho kvanta liekov co beries
rada?
1. zmen lekara
2. odmietni brat viac ako jedny AD a jeden benzac /aj to len po dobu ked ad zabere/

hore napisane plati aj pre
@simka1454

DIEVCATA JE VAM ZLE A TRASIETE SA PRETO, LEBO VAS ZLE LIECIA...
Zmente psychiatrov, odmietnite brat tolko liekov, JA by som sa tiez triasla keby som to do seba pchala...
jedna kocka co chodi som mnou cvicit mi hovorila ze jej kamaratka ma muza, ktory mal lahku depresiu..dr. ho poslal do nemocnice /na zaklade coho neviem/ a nadrogovali ho tam kadecim..chlap sa teraz trase a lekari????? vraj ma parkinsona...
AD su tak silne lieky, ze neexistuje aby sa kombinovali s dalsimi AD...
verte ste ZDRAVE kocky, len potrebujete povedat NIE tolkym liekom...

Evka, paretin ti za mesiac nezabere....ale postupne bude...uvidis..ja ho beriem teraz uz 8mesiac a je to lepsie,,len to trva....

fivulinka
31. jan 2017

@janefonda tak jasne, unava je bezna vec, hlavne ked ma clovek vela povinnosti a prace ☺ a veru teda pekne vzruso si mala, esteze mas takeho sikovneho manzela a "zachranil ta" 😉👌
Nas dnes pustili z nemocnice, tak uz sa doliecime chvalabohu doma 😊

janefonda
31. jan 2017

@fivulinka no to ano, nebolo mi všetko jedno. Ale uz je dobre.
A maly ako? Doma vam bude lepšie.

fivulinka
31. jan 2017

@janefonda maly uz vcelku fajn, este pokaslava a sopli, ale to uz doladime doma a bude zasa ako rybicka...uz zasa vymysla jak obvykle, takze pohodicka 😊

dodyl
Odpoveď bola odstránená
fivulinka
31. jan 2017

@dodyl jistě 😂😂😂😂😂 bavis ma 😉

77nelinka
31. jan 2017

ahojte dievčatá. mne začali problémy pred rozvodom, potom ani neviem ako som sa z toho dostala, aj keď som sa nikdy neliečila. A teraz po novom roku sa mi to vrátilo, búšenie srdca, bolesti hlavy a pocit na odpadnutie, vysoký tlak, až som skončila pred dvomi týždňami na pohotovosti. Trošku sa mi polepšilo ale od piatku je mi zas všelijak. Neviem ako ďalej, bojím sa, že sa mi to zas vráti

esselte
31. jan 2017

@77nelinka navstiv lekara,cim skor ,tym lepšie,ja som dlho cakala,ze to prejde ale neprešlo,potom som marodila 4 mesiace,takže choď zavčasu

77nelinka
31. jan 2017

@esselte Bola som u obvodného, aj mi povedal, že to vyzerá na psychiku. Ale že na psychiatriu som ešte mladá 😀 Predpísal mi lexaurin a poslal na endokrinológiu, ale tam ma objednali až koncom mája

simka1454
31. jan 2017

@evak12 aj ja som na pn a zatial si neviem ani predstaviť že by som mala chodiť do roboty a v pondelok ako som bola u psychologičky tak tiež mi vravela že mi ešte neodporúča ísť do práce

esselte
31. jan 2017

@simka1454 a kde pracuješ?

esselte
31. jan 2017

Ináč,krásnu dobrú noc vám všetkým želám,zajtra podám hlásenie,ako mi je,verím,že bude lepšie nielen mne,ale aj vam🙂