icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

simka1454
31. jan 2017

@esselte no postupne tie dávky liekov navyšoval a mala som brať spitomin 3x denne po 1 1/2 tabletky, citalopram nechal rovnako 2x denne, triticco ráno 2/3 a večer jednu celú a z ďalšej 1 až 2/3 a k tomu ešte ten xanax po celej tabletke 3 razy denne.

simka1454
31. jan 2017

@esselte som teraz na úrade ale mala som ísť robiť do domova opatrovatelku no aj na jej odporúčanie som ešte doma na pn. Bol tam so mnou aj môj muž aby som mala aj doma podporu lebo som ju nemala tak chcela aby prišiel aj on.

esselte
31. jan 2017

@simka1454 och,moja zlatá,máš toho dosť,tri xanaxy,nie si po tych liekoch otapena?drzim prsty a chlapov neries,oni tomu nerozumeju,sustred sa na seba

mm103
31. jan 2017

@simka1454 simi ozaj berieš toho veľmi veľa...zmen určite doktora veď ide o tvoje zdravie o to Aby si neprezivala ale žila Tak ako predtým... veľmi tí držím prsty..

mm103
31. jan 2017

@evak12
@simka1454
@apolka77 kočky súhlasím s apolkou nový lekár pretože z vás urobia potom ženy bez života trvajte na svojom... Inak apolka aj ja beriem paretin piaty mesiac...ale ešte mávam výkyvy.. ty,?

simka1454
31. jan 2017

@esselte ja som si to teraz pár dní vyriešila sama a dávam si iba citalopram 2x denne a xanax po polovičke a ostatné som skúsila vysadiť sama a uvidím ako mi bude. No veď to že sa mi chcelo spať stále a stále som unavená. Dnes som bola na úrade pre potvrdenia a aj u obvodnej a celý deň som taká unavená, ešte som aj zaspala poobede.

apolka77
31. jan 2017

@mm103

ja ho beriem teraz uz viac ako 8 mesiacov a je to velmi dobre..mala som ale vykyvy aj priznaky na atak, ale nikdy sa to az tak nerozbehlo, skor som sa zlakla. neboj, nedaj sa vystrasit, uz to bude lepsie a lepsie...ja si to pamatam ked som brala paretin po 1x na 100% som sa citila az po roku,,,ani dr. mi nechcela verit, ze to tak dlho trvalo...potom som ho nahle po dvoch rokoch zo dna na den prestala brat, lebo som sa citila ako volakedy, ale spravila som chybu a do 2mesiacoch to znova prislo...takze mam s paretinom skusenost ze na panicke ataky a uzkosti je ako stvoreny...uz nemam ziadny nepokoj ani gulu v hrdle...sem tam sa mi moze stat ze sa citim neisto akoby mam stazene dychanie, vtedy sa zlaknem, ale vzdy si poviem, ze ma telo klame...lebo toje pravda...a mam zistene, ze ked pijem malo vody a zle sa stravujem tak mi je horsie..hlavne tu vodu musim mat stale a plus vitaminy...

apolka77
31. jan 2017

@simka1454
simka vysadzuj pomalicky po stvrtkach...drzim ti palce.

esselte
1. feb 2017

Ahojte,tak ako dnes?Ja som už vstala trocha lepšie,ale ešte to nie je ono,bude asi trvať viac dní,kym sa dam do normálu,asi som sa veľmi zlakla,ze co sa deje,keďže to už dlho tak nebolo,no verim,ze to bude lepšie

esselte
1. feb 2017

@apolka77 to je pravda,mne tiez paretin zabral najlepšie,tiež,ak pijem málo vody,je mi divne,ale už viem,že sa hneď musím napiť,aby sa to ustalilo,stacia dva poháre a je ok,pri tychto liekoch je asi potrebné veľa vody a aké beries viraminy?

janefonda
1. feb 2017

@fivulinka presne doladite doma. Hlavné, že ste už v pohodlí domova.
Ja zatiaľ tu moju chorobu drzim na uzde, nos mam sice plny a hrdlo boli, no dá sa to zvládnuť.
Dnes mám voľno, ale práve mi priniesli novú kuchyňu tak pojdem pomoct skladat dospelacke ikea lego 😀
Uz sa to začína podobať na byt 😉

janefonda
1. feb 2017

@apolka77 ja som si to tiež vsimla, že tekutiny treba. A nasadila som si pred vyše mesiacom vitaminy C, B, železo a môžem povedať,ze sa cítim naozaj lepšie. Este si aj D doplnim, len musím zbehnúť do lekarne.

apolka77
1. feb 2017

@janefonda
@esselte
Dievcata vitaminy si davam magneziove tabl. firma galvex tie sa vraj naj

apolka77
1. feb 2017

Najlepsie vstrebavaju a brala som aj B-komplex no snazim sa vela ovocia jablka,pomarance,mandarinky. Ale ta voda je zaklad.

fivulinka
1. feb 2017

@apolka77 toto magnezko uzivam aj ja uz dlhu dobu 👍

ivett311
1. feb 2017

Ja mám magne B6 ale neviem koľko tabl môžem za deň?

esselte
1. feb 2017

mne magné B6 priliš znižuje tlak, ja ho nemôžem vôbec

fivulinka
1. feb 2017

@ivett311 ja mam doma aj magne b6 forte a tam sa mozu 2tbl denne, ale neviem ci to je tak aj u toho tvojho, lebo toto je silnejsie...kazdopadne 2tbl urcite mozes, inak davkovanie je napisane na obale

ivett311
1. feb 2017

@fivulinka tam je písané 4-6 tabl ale to je podľa mňa veľa

apolka77
1. feb 2017

@ivett311
@fivulinka
@esselte
Dievcata problem s magnezkom je ten ze sa ho velmi malo vstrebava do tela. Mnohe sumive a ine takmer vobec zalezi s cim su viazane..som citala ze vela z preparatov bezne dostupnych v lekarni su vyhodene peniaze ze ani 10percent sa nevstrebe. Tento galvex bol asi najlepsie hodnoteny. Mne ako prva pomoc zabere aj sumivy z Dm..ale mozno to je viac cukor ako magnezko..a vobec sa odporuca teple sladke ako prva pomoc pri ataku..ked nie je teple aj cukrik pomoze.😉

esselte
1. feb 2017

@apolka77 ja mám dnes nejaké divne busenie srdca a to mam v sebe apaurin injekciu,co by ma malo ukludnit,ja uz neviem,co to su za lieky,nejake náhrady,my tu mame na slovensku len odpad avsetko poriadne sa vyváža do zahranicia za velke prachy

mm103
1. feb 2017

@apolka77 verím, že teda aj mne zaberie úplne naplno....ja by som ešte chcela skúsiť niekedy v živote vysadiť a mať bábätko druhé....no hádam sa mi to podarí...inak magnézko galvex beriem aj ja dlhodobo.....ale len jednu ráno, lebo potom mi znižuje príliš tlak...

esselte
1. feb 2017

Ahojte,neda mi to pokoj,tak som napisala do jednej online poradne odpisali mi takmer hneď,ze beriem uplne nizucke davky riva aj helexu,ze niekedy je možné vysadiť aj naraz,ale aby sa predislo problemu zvysadenia,tak radsej postupne po polke,alebo obden a tak,ale ze sa nemam bat,ze ludia beru ovela vyššie davky liekov,tak ma upokojili

mm103
1. feb 2017

@esselte no vidíš super...do akej poradne si písala?

esselte
1. feb 2017

@mm103 psychiayricka nemocnica Hronovce a tam je poradňa

77nelinka
1. feb 2017

Mňa dnes zase bolí hlava. Ráno keď som išla k autu tak ma chytila taká slabá úzkosť, aj som sa najprv otočila, že idem domov ale nakoniec som to zvládla. Uvidím do kedy to dnes v práci vydržím, lebo viem, že z časti moje problémy súvisia aj s prácou.
Dúfam, že Vám nebude vadiť, keď sem občas napíšem. Niekedy mi pomôže aj keď sa môžem vykecať

esselte
1. feb 2017

@mm103 aj mne znizuje magne tlak,ja ho nemôžem vôbec

esselte
1. feb 2017

Ináč,baby,je nejaky zvýšený magnetizmus a smog,rto vraj tiez pôsobí na tlak a na také stavy ako máme my

mm103
1. feb 2017

@esselte no počasie nám veru veľmi nepridáva...mňa dnes bolí hlava...u nás sneží...a tiež máme v okolí žiliny zvýšené riziko smogu..určite aj to počasie je z toho také...

mm103
1. feb 2017

inak kočky som sa chcela opýtať, je tu nejaká taká osôbka, ktorá vysadila úplne a je v pohode aj po vysadení, že sa jej to nevracia??