icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

janka_banka
1. feb 2017

Dievčatá čítam čítam...a veru veľa z nás má problém s prácou a nezvládnutými stresmi z nej 😭 ak tú prácu aj keď necháme po nejakom čase si aj tak povieme-čo som sa tak stresovala?čo som tam tak dlho bola keď mi to nerobilo dobre? Čo som tak konspirovala? Ono všetko vidíme s odstupom času inaka inak to prezivame teraz...ale PLNE CHÁPEM ČO PREŽÍVATE!!! Ja momentalne prechádzam tým istým, napr.mám strach že už sa nikdy nezamestnam 😌...a že nie som dobrá maminka...blablabla...ale toto je spôsobené depkou,len si pozrime clanky ako človek myslí pri depke!!!...a ešte keď mi to povie doktorka,tak to tak bude!!!! Sme citlivé a tá citlivosť nás psychicky vyčerpáva a oberá o energiu...a vtedy nemame potom silu naberať endorfiny a regenerovať sa...tocime sa v kruhu😖...treba sa zastaviť...nič a nikto nie je dôležitejší ako naša rodinka,deti!!!!❤

janka_banka
1. feb 2017

@evak12 Evka myslím že lekárka sa snaží a oni sú tiež len ľudia...príčinou trasu moze byť viacero:úzkost (to kebyze vidíš mňa ked sa trasiem,ani dýchať neviem poriadne),stava sa to pri nasadeni nových AD (rozkmitaju sa aj iné receptory),celková únava zo zlej psychiky...a urcite je toho viac...nie som lekárka,neviem presne posúdiť...mne teraz dala lekárka nové AD a ak nezaberu tak šup do nemocnice...tiež sa podvedome branim...ale zase kde trošku oddychnem? Nemusia Ti nastavovat nové lieky,pozrie na Teba viacej lekárov a co možno jeden nevidí uvidi iny 👍... A hlavne ver,vidím podľa Tvojich pismenok že Ti chýba viera v lepšie....a možno toto je tá cesta i keď sa nám na prvý pohľad zdá horšia...každá z nás Ti tu drží palce ❤💋...
Ps: moj osobný názor je že si psychicky vyčerpaná a fakt na toto žiadne lieky nie sú...potrebujes si oddýchnuť od bežných povinnosti,však už i staroslivost o deti,výchova je niekedy nadludska úloha...

daniela123321
1. feb 2017

@lentilka1234567890 Ja mam hyperv.tetaniu uz asi 5 rokov.Priznaky:trplo mi pol tvare+usta..strpla mi hrud ze sa mi tazko dychalo taktiež ruky.

apolka77
1. feb 2017

@evak12

Evka zlaticko mna z paretina tiez triaslo. Potom to preslo. Ale kedze ty beries tak vela liekov triast ta moze z ktorehokolvek alebo sucastne z viacerych. Dr. SA podakujem ze odchadzas ked nema schopnost ti pomoct.
Prosim ta z akeho mesta si?

lentilka1234567890
1. feb 2017

@daniela123321 a jazyk ti nestrplo? Môj je taký čudný neviem to opísať ale je strašne suchý mám pocit že je zväčšený ale možno že už len vymýšľam 😞 aj hlava ti bolela?

daniela123321
1. feb 2017

@apolka77 Ahoj.Idem sa pripliect trochu 🙂 prosim ta kolko ta asi triaslo z paretinu?mna na začiatku skoro stale a este sem tam sa mi to stane..beriem ho 8 tyzdnov.

daniela123321
1. feb 2017

@lentilka1234567890 no pri tetanickom zachvate mi aj jazyk strpol a vsetko strplo..hlava ma nebolela.

evak12
1. feb 2017

@apolka77 ahoj,som s Presova,aj ja si myslim,ze z liekov,alebo je mozne ze aj z myslienok?dakujem

simka1454
1. feb 2017

@evak12 aj sa viac trasiem vtedy ak mám niekam ísť a aj ráno keď vstávam to sa mi v hlave miešajú rôzne myšlienky a dosť často sa mi stáva že večer mi zostane ešte viac zle až na vracanie.

apolka77
1. feb 2017

@evak12
myslim ze z liekov...urcite z nich...ak nechces ist do nemocnice nechod..prosim ta povedz mi co sa stalo ked ti paretin 10rokov zaberal a potom prestal? preco si musela do nemocnice...
@daniela123321
kedze ho uz beriem viac ako 8mesiacov aj som zabudla kedy ma prestalo triast, na zle sa rychle zabudne ale asi medzi druhym tretim mesiacom..aj nepokoj som mala dlho,,,a rano som sa budila uz o5, co som nevedela spat....teraz???? vsetko super aj spanok rano vladzem vylyhovat...uz to bude pomaly lepsie a lepsie sem tam moze prist nepokoj ale nelakaj sa toho a pokracuj s paretinom...

daniela123321
1. feb 2017

@apolka77 Ďakujem 🙂 a brala si k tomu aj benzače?ak áno ako dlho?bo ja beriem 1x neurol 0,25

apolka77
1. feb 2017

@daniela123321
jasne som brala neurol ja az 0,5mg 2x denne rano a vecer, resp., ked na mna uz sla triaska...potom som postupne ho v tretom mesiaci zacal vysadzat..ze len raz denne a potom obden a tak..bez problemov

daniela123321
1. feb 2017

@apolka77 Super dakujem 🙂 dufam ze bude len lepsie.

apolka77
1. feb 2017

@daniela123321

urcite bude lepsie.. len trpezlivost.

fivulinka
1. feb 2017

@lentilka1234567890 ja mam tetaniu...je viac druhov, tak podla toho ktora ta zaujima...kedysi som mala hyperventilacnu, potom sa mi zmenila na manifestnu🙂

lentilka1234567890
1. feb 2017

@fivulinka no ja ešte neviem či ju mám alebo nie 🙂 ale mám podobné príznaky

daniela123321
1. feb 2017

@fivulinka Aka je to manifečna?😲

mm103
1. feb 2017

@lentilka1234567890 aj ja mám hyperventilacnu ale slabunku..

mm103
1. feb 2017

@janka_banka Jani a akú máš diagnózu ak sa smiem spýtať? Inak ja som tiež zarytý pesimista... všetko si neviem k srdcu...A všetko vidím čierne...

janefonda
1. feb 2017

@grandzero9 zivot je prilis kratky na to, aby som ho musela prezit cely v depresii. U mna to bola obrovska rana, na jednej strane ma hneva, preco prave ja. No na druhej je uzasne, ze vdaka depresii som zmenila vela veci vo svojom zivote. Nakoplo ma to najst si cas aj sama na seba, venovat sa svojmu vnutru. Je to take ponaucenie, ktore mi zivot priniesol.

lentilka1234567890
1. feb 2017

@mm103 aké príznaky si mala?

lentilka1234567890
1. feb 2017

@fivulinka aký je rozdiel medzi nimi?

mm103
1. feb 2017

@lentilka1234567890 tŕpnutie,palenie,nemohla som dýchať...na odpadnutie...

fivulinka
1. feb 2017

@daniela123321
@lentilka1234567890
Tak pri tej hyperventilacnej sa mi tazko dychalo, taky tlak na hrudniku, tocila sa mi hlava...potom mi to casom preslo a po par rokoch sa mi objavila manifestna, pri ktorej mi trpli alebo brneli ruky alebo nohy alebo sanka a vlasova cast hlavy, proste kazdu chvilu nieco ine, tak si to putovalo po tele...zaujimave to bolo 😄

esselte
1. feb 2017

Ahojte,tak už je večer,deň som prežila,ale bolo mi dnes ťažko na hrudji,az teraz to ustalo,ako ste sa mali vy?mal niekto tiez take problémy?lebo ja to pripisujem aj počasiu,ako ste sa dnes citili?

fivulinka
1. feb 2017

@esselte ahoj, no ja som sa citila dnes vcelku fajn, aj ked cely den u nas snezilo a boli sme doma, ale akosi mi to dnes nevadilo...asi od samej radosti, ze uz nie sme v nemocnici 😆

mm103
1. feb 2017

@esselte ahoooj no ja sa dnes cítim tiež tak nijako...aj stres v práci trocha som akási rozhádzaná

daniela123321
1. feb 2017

@esselte Ja som bola dnes taká všeliaká.Normalne na mna zimnica poobede prišla..nechty usta fialove😕 dala som si potom neurol a o hodinu bolo po probleme 😀

simka1454
1. feb 2017

@esselte ahoj ja dnes ako tak v pohode cez deň, len troška únava ale večer mi zostalo zle,prišla na mňa zrazu úzkosť a žalúdok mi chcel robiť šarapatu ale už to trocha ustúpilo

esselte
2. feb 2017

Ahojte,tak ako?Ja už dnes celkom fajn,len na to nesmiem myslieť,lebo potom je zle,včera som si pustila dva autogenne treningy,oddychla som si,pri jednom som skoro zaspala,potom mi z poradne odpisala ďalšia psychiatricka,ze ozaj nemam vysadiť helex naraz lebo mi to spôsobilo presne tieto problémy,aj keď po dvoch týždňoch,niekto to veaj pri rak nizkych davkach zvladne bez problémov,ale radsej pomaly a podľa rozpisu,tak som sa znova utvrdila,ze lekarka urobila chybu,ak by som vysadila postupne,nemuselo nič prísť,no,uz to nevratim,aspoň,ze sa to pomaly dava do normálu