icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

timea179
2. feb 2017

@esselte som zienka domaca 🙂

esselte
2. feb 2017

@timea179 no veď dobre,koľko máš deti?

timea179
2. feb 2017

@mm103 asi pred mesiacom ano ale nakoniec som zostala.Ale nad zmenou uvazujem hocikedy.Otazne je ci by sa trafil iny lekar do ad.

timea179
2. feb 2017

@esselte mam tri

esselte
2. feb 2017

@timea179 vau,tak to máš čo robit a ake staré?

timea179
2. feb 2017

@esselte ani nie,moje su super samostatne,mam dvoch teenagerov a prvacku,zatial s nimi nemam starosti,nerobia blbosti tak nam je fajn

apolka77
2. feb 2017

@ivka1302
Ivka kedy si mi ho posielala?❤

esselte
2. feb 2017

Baby,zas som mala slabucky atak,par sekund ale predsa,nevieš,co to je ani som na nic nemyslela,ja už neviem z čoho to je

mm103
2. feb 2017

@timea179 klobúk dole že zvládať tri deti 😉😉

esselte
2. feb 2017

@mm103 no,to aj ja obdivujem

mm103
2. feb 2017

@esselte ja som mala problém s malou a to mám jednu...😂

timea179
2. feb 2017

@mm103 od malicka som s nimi len ja tak preto mi to teraz nerobi problem,vela krat som si musela poradit v sakramentsky tazkych situaciach a dala som to,ved mi nic ine nezostavalo 😉

mm103
2. feb 2017

@timea179 no vidíš tak si to povedz Aj teraz predsa si silná žena 😊😉😉

esselte
2. feb 2017

@mm103 ja som už dostala odpoveď z ďalšej tentokrat českej poradne,ze lieky sa nikdy nevysadzaju naraz,ako to urobila lekarka so mnou,ale bud sa postupne znizuju,alebo nahradia inymi nenanvykovymi,takze dalsie potvrdenie chyby mojej lekarky

esselte
2. feb 2017

@timea179 a čo manžel?

mm103
2. feb 2017

@esselte no vidíš. .ale veď to dá rozum nerozumiem tomu že to vôbec urobila....

olivia77
2. feb 2017

@esselte, to je ale fakt hruba chyba lekarky, sa cudujem, ze toto lekarka mohla urobit, to by mohla vediet za roky praxe...😏

ivka1985
2. feb 2017

Ahojte. Chcem sa opytat co okrem AD vam pomaha na uzkost a strach. Ja som brala asi pred 2 rokmi mirzapen a potom sertralin. Uz neberem nic, ale uz asi druhy mesiac sa mi nejako pohorsilo. Stale mam hrozne myslienky a strasny strach ze sa mi nieco stane, neviem si to vyhodit z hlavy nijako. Chodim k psychologicke a chcela by som sa vyvarovat ad nakolko by som chcela druhe dietatko. Dakujem za hociaku radu 😊

mm103
2. feb 2017

@ivka1985 no vitaj v klube aj ja chcem druhé a najradšej by som sa ad zbavila ale nevidím to ešte reálne...😉

esselte
2. feb 2017

@olivia77 a to nie je prvá chyba,brala som predtym lieky,ktoré vobec neboli na paniku ale na depresiu,az zastupujuca lekárka mi zmenila ns paretin,keď mala moja dovolenku,povedala,ze nevie,prečo som dostala take lieky,ze nechape,ved mam panicku poruchu s nie depresiu

esselte
2. feb 2017

@ivka1985 ist k lekarke,dieta môžeš mat aj s ad

olivia77
2. feb 2017

@ivka1985, mne osobne bachove kvapky a zensen, za seba hovorim, ze toto mi robi vyborne, hovorim si, ze ked dokazem byt na tomto zatial bez ad, tak je to este asi celkom dobre...

sahenka
2. feb 2017

@mm103,
@ivka1985 tak to sme už tri s tým, že by sme chceli druhé babo, ale... 🙂

esselte
2. feb 2017

@sahenka ženy,nebojte sa,keď otehotniete,lieky vám nebude treba,lebo budete myslieť na bábätko,mám taku priateľku,,otehotnela s ad,brala potom nižšie dávky a potom vysadila,v tehotenstve vie lekar,ako má upraviť ad a niektore sa mozu aj užívať len s nizsimi davkami

savanas
2. feb 2017

@esselte
Mila esselte. Prepáč mi to, ale nedalo mi to. Ja si myslím, že tvoja dcéra, ktorá je v nebíčku sa na teba veľmi teší. Keď príde ten prirodzený čas a sa stretnete, tak to bude úžasné. A verím, že tvoja dcéra vždy myslí na to, aby si mala čo najviac krásnych dní. Určite je na teba veľmi hrdá. To je všetko esselte.
Ja osobne ti prajem veľa pekných dní v tvojom živote.

esselte
2. feb 2017

@savanas ďakujem,aj ja v to verím,že sa s ňou stretnem,veľmi som sa na ňu tešila,ale pánbožko to vymyslel inak,on vie prečo,verím,že je tam šťastná a pozerá sa na nás🙂

savanas
2. feb 2017

@esselte
Milá esselte.
Je mi ľúto, keď nejaká mamina sa teší na svoju maličkú ratolesť, a nejak sa zmenia plány a malička ratolesť putuje hneď do nebíčka. Je to nie jednoduché poznanie.
Myslím, že je jedno ako my živý sa pozeráme na stvoriteľa, no on má určite každého jedinečne rád. A každý jeden tvor lásky je pre neho veľmi dôležitý.
Ja verím, že vaše stretnutie bude veľmi láskavé. A mám veľkú radosť, že vnímaš v sebe radosť zo svojej dcérky v nebi.

slnecnica333
2. feb 2017

@mm103 prečo si to nezvladala s malou?pre tu chorobu ci tak vseobecne?

layla1
2. feb 2017

Dievčatá akú mate skúsenosť s liekom Paroxetin? je dobrý ?

mm103
2. feb 2017

@slnecnica333 ako všetkom bolo hotové ale nemala som silu sa s nou napríklad hrat...