Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievčatá a čo poviete na liek spitomin? Mali ste ho?
@ivka1302 tak ste februarova rodinka 😉 ale aj u nas je dost februarovych.moje dve najdolezitejsie osoby tiez manzel ako ty 13 a syncek 15 😉 bude mať 1rôčik 👶😍❤
@slnecnica333 😘🌺🌺🌺🌺Ako to mate pekne rozdelene 13 narodeniny 14 den zamilovanych a 15 zase narodeninky Tak mas doma vodnarov 😘🌺🌺🌺a ty kedy mas narodeniny?
@ivka1302 ano tri sviatky pekne pokope.ja som marcova.11.3 😉
@slnecnica333 moja naj kamoška z detstva ma tiez 11.3 narodky. Ja mam zasa 11.2.
Môj manžel si dal aj na dres moje stastne cislo 11, aby ma mal vždy pri sebe. 😉 aspon tak som si to nahovorila 😂
@janka_banka jeeej vy ste mali krasne ako my. Moja mala tiez hneď brala slnecne brile a doniesla si na balkon radio, babiku lebo ved aj jej treba slniecko. Radost pozorovat tieto naše deti.
Tie pocity keď niekde sme, a príde úzkosť a hladanie pokoja su mi známe. Paradox ze ked sa mi druhy krat ozvala depresia atakom tiez sme boli v mekaci. Citila som sa akoby som sa dusila, musela som ist hneď von. A tam som plakala no hrôza. Snáď nájdeš čo najskôr správnu cestu. Si bojovníčka!!!!❤
Ahojte dievcata! Viem, ze je uz vela hodin, no nemozem zaspat. Sedim v obyvacke a snazim sa mysliet na nieco optimisticke. Depresia sa mi, zial vratila 3x v mojom zivote. Teraz beriem Alventu uz druhy rok a poprosila som lekarku o znizenie na najmensiu gramaz, pretoze som dost pribrala a citim sa uz dobre. S velkou namahou - cvicenim a dietou som schudla ledva 7 kg a potrebovala by som este tak desat. Je to druhy den, co beriem najnizsiu davku a citim to. Zrejme si telo musi zvyknut. Vecer mam problem zaspat, byvam velmi citliva a placliva. Citim sa velmi zranitelne. Verim, ze to prejde a bude zase dobre, ale ak mate podobnu skusenost, napiste mi, prosim, ako je to u vas, prip. Ako ste prezivali znizovanie davky alebo vysadzanie. Viem, ze AD mi velmi pomahaju, ale neriesia podstatu mojej choroby. U mna je to trauma zo strany blizkych ludi, ktori mi velmi chybaju. Mozno by pomohol dobry terapeut, ale nikoho takeho nepoznam. zelam vam vsetkym vela sily a optimizmu!
@kate79 Ahoj, mrzí ma, že sa necítiš dobre a určite si už z toho veľmi unavená. Keď sa cítim zle, môj najlepší terapeut je Boh. Pred niekoľkými rokmi som sa mu prihovorila a prosila, aby zmenil môj život a viedol ho On. Od tých čias ma uzdravuje a môj život nabral zmysel a radosť, som silná a neustále ma posúva v pred. Život s Ním je to najlepšie rozhodnutie, On ťa povedie rovnako.
Ach,dievčatá,tak ja som spala ok,ale to beriem benzaky,ale rano,ked som si spomenula,ze uz idem do práce,nie je mu az tak fajn,je to zaujímavé,lebo od štvrtka som uz bola ok,asi je to tym,ze sa bojim,co bude v práci,pre istotu so sebou beriem benzak,držte prsty
Baby bojiiiim sa,to tu nebolo uz davno,držte mi prsty aby spm to zvládla ďakujem
ahojte, dnes som mala zvlastny sen.. jedneho dna som si spomenula, ze vedcsombtehotna a tento tyzden mam termin. akoby som celkom na to vplyvom depresieva uzkosti zabudla, lebo sombsa starala len o seba a moje pocity. zavolala som kamaratke v strese, ze moje dieta sa nehybe. strasne som sa zlakla, ze moje uzkosti ho zabili. zacala som strasne plakat, citila som obrovsky zial a vtedy sa zacalo hybat, zacala som ho citit a potom som rychlo sla doktorke na utz a dietatko bolo zdrave, zilo.. a potom som uz iba sedela vonku na lavicke s muzom, synom a cakala na porod.. pricom sa mi tam zjavil psycholog a povedal mi, ze on ma neodrodi(bol zaroven aj doktorom), ze mam si najst niekoho ineho, ze pre neho som strateny pripad.. a tak sme s muzom aj synom odisli.. cudny sen, co myslite..nikdy sa mi nic take nesnivalo..
@esselte.
Radosť tvojich ratolesti z teba si viem predstaviť, musia byť šibalský šťastný. Vieš, tvoj prvý deň v práci po maródke, myslím, že viem precítiť s tebou.
Ja mám prácu, kde 4 dni pracujem a 4 dní mám voľno. Ale vždy keď začínam prvý deň v práci, tak spím max 2-3 hodinky.
Sakra, som tak nervózny z prvého dňa v práci, že mi ide nerv vyskočiť z hlavy jak malá nezbednosť. Sakra. Mojím problémom je, že všetko musí tikať ako hodinky. Neznášam dnešnú dobu, sme jak v koncentrákoch. Keby bolo na mne, tak by bola taká pracovná morálka, že by sa babky a dedovia otáčali v hrobe. Skolaboval život kvantity a robila by sa len kvalitka, menej času v práci a viac s rodinou a známymi. A ešte by som sa modlil, aby bolo veľa a veľa slniečka.
Keby som mohol dámy, tak by som chcel mať veľkú fantáziu a každé ránko vyčarovať na oblohe nejakú srandičku.
Prajem vám dámy príjemné ránko, a nech vám v žilkách hraje príjemná muzička.
Dievčatá a spitomin ste mali ? Je to dobrý liek ?
Ahojte dievčatá,ako sa máte. Dlhšie som vás nečítala,ale dnes sa na to chystám... Ja sa mám nič moc... Musím ísť do práce celý týždeň na poobedne,ale ja poobednú neznášam... Za pol hodinu mi ide bus a ja ešte lezim v posteli... Niako sa nedokážem prekonať,je mi na vracanie a mám úplnú úzkosť... 😞
@ellizabeth ahojky to bude aj počasim... chýba nám slniečko a s ním spojená pozitívna energia 😉 neboj bude dobre.... užívas lieky?
Kočky chcem sa opýtať aké vitamíny mozem vitamíny pri užívaní ad? céčko béčko a môžem aj decko?A v akej forme?vigantol alebo niečo iné?
@ellizabeth 🌺🌺🌺🌸🌸🌸vies ked si nieco v nasom zivote este slovne privolavame tak to pretrvava 🌺🌺🌺Dnes zom pocula krasne slovo od jedneho pastora. Boh posiela svoje slovo a uzdravuje nase zivoty 🤗🤗🤗Ked sa netesis do prace a lezis v posteli a vecne preberas ako sa ti nechce tak necakaj ze sa to zmeni. Ked sa ti tvoja praca nepaci zacni dakovat za to co mas a tesit sa z toho ze vobec nejaku pracu mas a vtedy ta Boh moze pozehnat lepsou pracou a lepsim zivotom. Tvoj zivot je v tvojich ustach. Slova nie su len vyslovene myslienky je to nieco ovela viac. V biblii je napisane ze slova su zivot aj smrt🌺🌺❤🌸Zalezi na tebe ako chces vidiet tvoju buducnost. Pomenuvaj veci ktore nie su ako keby boli. Hovor si ze mas skvelu pracu ktora ta tesi a rada ju robis 😘🌺🌺🌺🌸Ked mame negativne postoje na cokolvek Boh to nemoze pozehnat. On predsa neposlal svojho syna aby za kazdeho z nas zomrel aby sme mali mizerny zivot. On nam skrze Neho daroval vecny zivot zivot v plnom pozehnani. A na nas je ci tomu uverime a prijmeme to alebo sa stotoznime s duchom tohto sveta a nase usta budu hovorit to co mame miesto toho co chceme aby sme mali 🌺🌺🌺🌺
Ahoj,tak dnešný deň v škole som.prezila,aj keď deti dnes boli uplne zdivene,po vikende je yo tak a aj oni uz maju dost toho pocasia,tak sa ani nečudujem rano mi bolo divne,ale postupne sa to trocha zlepsilo teraz poobede zas citim.neskutočnu unavu,som nejaka vyčerpaná,ale rada,ze som bola v praci,predstavte si,ze teraz u nás konečne vychadza slniečko
@mm103 áno,užívam... Kedysi som brala asi dva roky,potom dva roky bez...A teraz som znova na liekoch cca 2,5 týždňa... Prejavila sa u mňa znova depresia,aj keď to bolo už aj horšie...A plus ocd hnusné vtierave myšlienky,ktoré nenávidím...
@ellizabeth áno viem o čom hovoríš..myšlienky mávam aj ja...za akú dobu sa ti podarilo vysadiť ak sa smiem spýtať?
@ivka1302 vieš,krásne napísané,ale nie je take jednoduché... Ja mám svoju prácu rada,ale keď som tam sama,tak mi chodia po rozume samé hlúposti...Preto nemám rada tie poobedne....

@janka_banka Janka pamatam si, ze ti uz bolo lepsie co sa stalo, ze mas zase zhorsenie ?