Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@janefonda moja zlatá❤💕💞...vies aka som rada že nie som sama s tým ze všetko chcem mať tip-top,musím šlapat na 100%, vždy byt upravena...zial je to dosledok výchovy mojej maminy (doteraz mám pocit že so mnou superi,ktorá toho spravime za deň viac 😀 )....a ešte byt unavená? Nepripada do úvahy,nech aj jazyk tahám po zemi...vies ja viem že sa to dá aj inak,ale zmen to v tej hlave 😱....ale ucim sa to,nejde to ale zo dna na deň....je to uvedomenie...😀😀😀
@janka_banka Inak kočky pridávam sa do tímu perfekcionalistov taktiež mám túto neresť...
@esselte presne mne toto hovori tiež lekarka...že berieme všetko příliš vázne...ja som vždy ako som pisala naspeedovana veverica🙈...a pri mojich 40kg tak stratim silu,že už nemám energiu na zbieranie endorfinov a regeneraciu tela,duse a nervov...ale to už nie jeno chorobe,depke,pp...to je o povahe 😖...a to zmenit toto na sebe je fakt tazsie ako sa dostat z depky...mňa vlastne do depky tahá ta moja drb povaha 😂...
@ivett311 ano urcite suvisi. Toto tuhnutiw mi odznelo cca po 4 mesiacoch. To bolo posledne.
@mm103 no vitaj 😂😂😂...asi nas tu bude vacsina tých perkecionistiek 💪💪💪...no my kebyze dame stretko..to by bola prca 😍❤
@janka_banka to áno..isto tiež večer upratujete lebo neznášame bordel stokrát utierate prach umývate podlahy😂😂😂
@ellizabeth No určite si to precitam...a to nie je obsedantno-kompulzivna porucha?
@mm103
@janka_banka dievcata pridavam sa do klubu perfekcionistov.😉
@mm103 ja tiež utieram prach a podlahy ani nehovorim 😂 a dokonca utieram listy na kvetoch kosmetickým tamponom,no som normalna 😒😡...ale niekedy si pritom oddychnem a vypnem mozog 😀...len by bolo dobré spravit kompromis a ked nestiham/nevladzem tak aby ma to nestvalo...👍
@janka_banka je to jani tá porucha nejako to spolu súvisí.
No ja chodím napravovat po druhých veci čo nie je Tak ako ja Chcem tak ich a milujem vôňu čistoty keď mám všetko vydrhnute vyložím si nohy a kukam tu čistotu 😂😂😂
@bambulka05 vítaj 😂😂😂
Baby fakt ani nebudem pisat aka som ja lebo ked citam vas tak vidim seba.
@janka_banka áno,je to ono,ale ja trpím len obsesiami... Tie myšlienky 😥 kompulzie nemám,teda aspoň si ich neuvedomujem.... Zatiaľ...
Baby,ja sa vidím tiež vo vás,presne to som ja,syn mi už stále vraví,ze som ako babka,stale upratujem,z domu neodidem,kym nie je poriadok pridem zas poukladam veci po synovi,on ide neskor ako ja,všetko chcem mať tip top a aj pracu,aj rodinu,aj dom,dvor,stale niečo v domevylepsujem,este aj v praci musí byt všetko na svojom mieste,v triede poriadok,ajv kabinete,urobim výzdobu do triedy,prekladsm veci,to som ja
@ellizabeth neviem ci som ta dobre pochopila ale ty nemas ine problemy len zle myslienky?to kvoli zlym myslienkam beries lieky?alebo som ta zle pochopila?asi som to doplietla🙂
@janka_banka je to proces a to nadlho. Tak ako sme sa dlho učili tomuto spravaniu tak isto chce čas naučiť sa novemu. Ja netvrdím ze chcem cely zivot zmenit, to nie. No moje zmýšľanie treba upraviť. Život je príliš krátky na to, aby som ho len prežívala. Ja si ho chcem užívať! Zvládneme to, čas hojí rany aj na duši.
No schvalne, ktorá z vás keď vešia prádlo musí mať stipce rovnakej farby vždy na jednom lanku. Ja to neznesiem halabala😀 no mám viacej takychto prkotin, ktoré mi spríjemňujú život😝
Dámy, keď vás čítam, tak začínam viac rozumieť, jak je dôležité mať aj neperfekcionistické vlastností.
Je tomu už 18 rokov, keď som bol pri St. Gallene. A počas turistiky, keď som sám cestoval, tak v jeden deň som stál nad vysokým bralom a mal jednu z posledných nechutných chúťok utíšiť ten nepokoj duše.
Nezávidím vám vaše stavy milé dámy, pretože niektoré dokážu dohnať človeka do veľmi kritických chvíľ, ktoré vedia byť poslednými.
Minulý rok som mal počas letá kvôli veciam, ktoré som v minulosti riadne pokašľal a ťahajú sa do dnes, divoké chvíle. Prevažne keď som prišiel domov z práce, ľahol do postele a prišla tá sprostá chvíľka ľútosti, bolesti a nenávisti. Musel som chytiť do rúk vankúš a silne ho pritlačiť voči tvári tak, aby nebolo počuť rev a krík. Niekedy sa mi pustila aj krv, pretože som príliš tlačil vankúš voči nosu. Vtedy, keby som mohol, tak by som vytrhnúl z hrude to všetko tak čudné. Ale nedalo sa to. Našťastie žijem sám a mohol som sa nerušene vy vrieskať a vyrevať v tichosti.
Škoda, že sa počas života nazbierajú všelijaké nezbednosti na duší, ktoré sa potom dosť nie jednoducho odstraňujú, keď sa nahromadia.
Aj vďaka vám dámy si uvedomujem, jak je dôležitá aj duchovná hygiena.
Ďakujem Vám za vaše skúseností o ktorých píšete. Je príjemné aj vďaka vám sa necítiť sám. Vy ženy ste príkladom toho, že keď je vo vnútri nepokoj, tak sa radí vyrozprávate a uvoľnite zo seba von z toho vnútorného nepokoja.
My muži veľakrát nerozumieme vám ženám a preto nemáme chuť s Vami zdieľať na konci dňa vaše pocity. My sa skôr zadebníme do našej skrýše a necháme plynúť čas.
Teraz sa vlastne ani nečudujem, keď sme my muži ticho a vás ide od zlosti roztrhnúť. Prosím neberte to v zlom. Nehľadám zámienku vás uraziť. To nie. Nemám rád konflikty. V detstve ich bolo dosť.
Vy ženy chcete byť tak dokonalé pre nás mužov, ...
Myslím, že asi by sme my muži, manželia sa mali naučiť vás možno trošku viac oceniť. Veď ste našimi kvetinami. Hmmmm.
Vidím to tak, že je ešte stále na čom popracovať.
Bez vás by sme my muži boli stratený.
Ďakujeme vám za vašu trpezlivosť.
Baby,tak dobrú noc ja vstávam o 5.30,tak už som v posteli,verím že ráno bude ok ,zajtra mám dlhý deň do 15.30,,lebo mám kruzok,tak mám čo robiť,aby som tych mojich sarvancov zvládla,oni sa tak hrozne tešia,že som prišla a bude kruzok,že chcem byť ok,ja svojich žiakov nechcem sklamať,preto sa chcem cítiť,ako sa najlepšie bude dať,ale benzak je v kabelke
@savanas je pravda,že chlap sa dokáže do seba zadebnit a nepovie,co mu je,to je tá vaša mužská hrdosť a jesitnost,ste chlapi,tak prečo sa vyzalovat,radsej ticho trpieť,my ženy hlasno povieme,čo nás trápi,aj keď je to niekedy aj intímne,vy nie,nedokazete sa k problemom postaviť,vy ani nemate radi problémy,vadia vám veci,ktoré my ženy ignorujeme,ktoré su pre nas nepodstatné,neviete otvorit svoju dušu a to viem o čom hovorim,môj švagor má ťažkú depresiu,je mu veľmi zle,ale on sa zahlbi do seba a nechce odnikoho pomoc,ani liek si nevezme,aby mu bolo lepšie,berie ad,ale benzak do neho nik nedostane on je chlap a nechape,ze sa mu to stalo,ze je v takom stave,momentálne premýšľa o tom,ze chce byť šťastný,namiesto toho,by si mal dať poradiť,ale nie,on sa radšej utapa v depresii,chcem.mu pomôcť,no nedovoli to,niekedy mi ani neodpise na sms,nikto sa nema starať,neuvedomuje si,ze prichadza o rast svojej dcery a o buducnost manželstva ,to ste vy chlapi,tvrdohlavi,nehnevaj sa,ale je to tak a neviem,kde by ste boli bez nás žien
@janka_banka listy kozmetickym tamponom? Jani dobrý nápad ;) dik za tip hehe

@mm103 áno hnusné počasie včera u nás bolo 13st slnečno dneska 2st prší 😑