icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

rennn
•
21. sep 2017

@domi1313 a ty to zvladas bez liekov ?z toho co pises musis mať strašne uzkosti...ja dom kvôli tej vnútornej nervozite nevedela spat proste sa mi nevedelo telouklidnit.

domi1313
•
21. sep 2017

@matulik12321 jasne a hlavne menenie Ad je asi tiež dosť silná záťaž ..uvidis,keď zvýšiš chvíľočku pockas a bude dobre😊

sandra2308
•
21. sep 2017

Ahojte, ja dnes úzkosti, točenie hlavy, bolesť hlavy a brucha.....no hruza, ma to neskutočne vytáča, že beriem také vysoké dávky a aj tak mi je zle. Baby ja mám tiež stavy, že mne uz nič nepomôže a takto budem prežívať do konca života 😐

mirks32
•
21. sep 2017

Zhorsenie stavu pocas zmien pocasia je ...

matulik12321
•
21. sep 2017

jaj dievcata, sla som s muzom na obed a tak mi vyhrkli slzy, ze mi je takto hrozne, ledva som zjedla trochu polievky, a pritom ja tak lubim jest ... dnes mam ist cvicit na trening do fitka, ani neviem ako sa donutim ... strasne mi je luto byt v takomto stave, nemoct poriadne pracovat, jest, starat sa o deti, tesit sa ... 😢

kk77
•
21. sep 2017

@matulik12321 pamatam si, ze na zaciatku mi bolo tak hrozne, ze som nevladala dovarit polievku, doslova ju len postrazit kym zovrie a pockat kym sa dovari... To ma strasne zlomilo, lebo som mala pocit, ze je so mnou amen. Ale pozri, ziadny amen nie je, znova som spat a aj ty budes. Daj tomu cas, prijmi pomoc rodiny a mysli hlavne na seba. Snaz sa robit to, co mas velmi rada. Doslova sa odmenuj a hyckaj. Deti, muz aj domacnost pockaju ver mi! Toto si stale opakuj! Liec sa, pracuj na sebe, chod dopredu.

domi1313
•
21. sep 2017

@matulik12321 neboj,bude dobre,bude len a len lepšie.prekonas toto zle obdobie a bude dobre.tak mi prišlo ľúto keď som čítala tvoje vety,až by som tá normálne objala🙏🏻Ja mám striedavo tiež zle obdobie s dobrým neboj prejde to,vždy vijde slniečko.chod cvičiť,zo začiatku si budeš neistá,báť sa ale pomaličky to bude opadať a budeš spokojná že si bola ver mi.pohybom si vytvoria serotonínu.chod pomôže ti to.drzim palce

bulica
•
21. sep 2017

Baby aj vas bolieva hlava? Mna boli uz treti den, ale tak, ze si musim dat aj lieky proti bolesti. Uz som z toho nervozna. ☹

domi1313
•
21. sep 2017

@rennn ahoj,nie nie neberiem žiadne Ad,po troch pokusoch som sa rozhodla nebrať lieky.iba frontin podľa potreby.'no mávam zle aj dobre dni Sle ako čítam tak i zienky čo lieky berú..tak sa snazimbojovst bez Ad

eliska13
•
21. sep 2017

@matulik12321 a okrem toho si nemala iný stres?seroxat je super liek veď to vieš chce to čas tiež ho beriem roky ináč lekárka Tá moc nepovzbudila, že iní vysadzaju už a ty chces navýšiť.Niekedy žasnem nad tými odpoveďami.Trocha má metie to, že sa Ti netočí hlava stále iba v sede a nemôžeš mať niečo zablokované?
Pri navýšení sa Ti tiež pohorší tak sa nezľaknite.drzim palce je to nepríjemné, ale bude dobre ver tomu

mirks32
•
21. sep 2017
mirks32
•
21. sep 2017

@bulica aj mna boli uz druhy den. Ale nedala som si ziadny liek spanok 2-3 hodky a v pohode

domi1313
•
21. sep 2017

@bulica Ajoj hlavy asi teraz snáď bolia všetkých aj tých čo nemajú žiadne problémy ako my,počasie s nami ma a 🙄😊

simka1454
•
21. sep 2017

dievčatá chcem sa opýtať ako zvládate prácu, ja som už dlhšie pn a bojím sa hladať prácu že to nezvládnem

domi1313
•
21. sep 2017

@simka1454 neboj,práca ti prospeje.zo začiatku to bude tazke ale nebudestolko nád sebou rozmýšľať

mirks32
•
22. sep 2017

Ahojte. No i ja som teraz pn, ale nechcem dlho ..ide o to ako sa budem na to citit nieje to jednoduche ak nezaberaju lieky tak ako by mali ..a zas je aj rozdiel o aku pracu ide.manualna tazka sediaca 😊 ja pracujem ako predavacka masa trosku namahava praca 😊 a teraz som vycerpana dost dalo by sa povedat zo vsetkeho ..

rennn
•
22. sep 2017

@domi1313 ahoj. No ja sa budem tiež snažiť bojovať bez liekov dufam že to zvladnem a bude dobre....a ty si z tých druhých ad mala také iste stavy ako od trittica?

domi1313
•
22. sep 2017

@rennn s tých druhých,zo spitominu sim asi po dvoch týždňoch racaka byt strašne nervózna ale neznesiteľne.vydzrala som to ešte nejakých čas ale bolo to strašne.a malasom dulseviu a po nasadení prvej tabletky priateľ volal na tohotovost lebo mi v celom tele asi po hodine pichalo akoby mi pichali nože do celého tela naraz,vracala som a to som ani nesmela ďalšiu tabletku zobrat.na druhý denisom šla k doktorovi a povedala som mu že to nedám s takými liekmi.nasadil mi iba frontin na týždeň nech sa dám do kľudu a že mi nasadí serlift a za ten týždeň pri frontin 1 krát 0,5 mgdenne som sa rozhodla že to chcem skúsiť bez AD a zatiaľ to držím asi 3 mesiace odvtedy bez liekov.nic iné si neželám len aby som bola v pohode🙏🏻

rennn
•
23. sep 2017

@domi1313 fuuuha, ja sa tiež bojim iné brat po skúsenosti s tými jednými ...nemam chuť robiť na sebe pokusy...dufam že bude dobre a zvladnem to bez liekov, na tuto chorobu je najlepšia praca a nemať čas premýšľať s len tak sa z toho da dostať....a mala si aj problémy so spankom že ti dal trittico?

domi1313
•
23. sep 2017

@rennn ahoj.praveze absolútne nie.ked som ho práveže vysadila mala som problémy asi mesiac so spánkom previdelne o 6 ráno sombola hore a nemohla spat a každé ráno uzkosti.velmi ti drzimpáce,anopraca,šport stále niečo robiť a hlavne všetko negatívne bokom.ja si dávam to magnezium a medovkovy čaj nič viac sa snazim

domi1313
•
24. sep 2017

baby ako sa mate?nikto nic nepise😏

sandra2308
•
24. sep 2017

Ja som sa chcela opýtať, ako prežívate ovulaciu, lebo mne je asi tak dva dni hrozne psychicky aj fyzicky. A čo som si všimla, že ma vtedy pichá v celom bruchu a zároveň má aj veľmi bolí chrbát a začínam si už kadečo namyslat. Máte to niektorá?

domi1313
•
24. sep 2017

@sandra2308 ahoj sandri.no je to pravdepodobne,hormony robia svoje a proste si na to citlivejsia.ja to mam vlastne podobne len rozdiel je v tom ze mam polycisticke vajecniky a neovulujem pravidelne.menzes som nemala teraz dva mesiace,v utorok som bola na vyvolavacke a nic zatial.a kazdy vecer a rano ma brutalne boli brucho a kryze,chrbat ani nehovorim.a psychika,tiez katastrofa.moze to byt tymsandri kludne

sandra2308
•
24. sep 2017

@domi1313 ou tak to ma mrzí Domi. To sa ti hormóny búria a menzes nikde 😯 Určite to je veľmi nepríjemné. Mne je divné, že ma počas ovulácie bolí od vaječníkov až po žalúdok, akoby sa mi trávenie zastavilo a nafúknuté brucho. A my citlivky to asi prežívame ešte viac 😐

domi1313
•
24. sep 2017

@sandra2308 to iste mam aj ja sandri a ktomu sa citim ako spuchnuty valec😫

mirks32
•
24. sep 2017

Ahojte kocky.... peknu neddelu mne je dnes tiez ufuf zavrate mam

janefonda
•
24. sep 2017

@sandra2308 ovulaciu znasam aj ja horšie. Aj začiatok menštruácie je taky všelijaký. Inak výkyvy nejak ani nemam. No pri ovulke ma začne bolieť hlava, k tomu sa pridá vnútorná nervozita a už sa to valí. Minulý týždeň som bola na kontrole a dr povedal, že pokiaľ mám aj keď minimálne výkyvy tak lieky vysádzať nebudem. Celkovo ale čakám, pretože ja mam štyri roky teliesko hormonalne, a možno mi to celé spôsobuje práve ono. Čiže si ho idem dat vybrať a uvidím ci bude nejaká zmena. Dr si myslí, že je možná súvislosť.... Sama som zvedavá.

sandra2308
•
24. sep 2017

@janefonda aké lieky berieš?

janefonda
•
24. sep 2017

@sandra2308 sertralin 100 mg, to je všetko.

sandra2308
•
24. sep 2017

@janefonda to sú tvoje prvé a jediné AD či si brala aj iné?