Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@rennn ahoj suchel pery a smad to je z AD to by malo po case ustupit. Ja ked som zacala brat Trittico tak som mala pocit ze som na pusti v kise smadna a sucho v ustach. Zo zaciatku strasna nespavost sice som zaspala rychlo ale kazdu chvilu hore pamatam si dve noci som vstala o tretej a uz nezaspala, som sla sneh odpratavat pred cinzak co som uz nevedela co so sebou. Tiez som zle videla do dialky az som plakala ze co su to za stavy otrasne bala som sa ist aj do obchodu ze ma prejde auto a strasne uzkosti az panika. Potom to ustalo aj spala som trocha lepsie ale prestalo mi chutit jest schudla som 4kg, apatia nechut na vsetko. Vianoce som pretrpela takmer v slzach. Dr mi nasledne dal escitalopram na rano. To ma nastartovalo ale stale som chudla a nespala. Tak Mirzaten som dostala ale z toho tiez nespim aj ked k nemu beriem 1/3 Trittico. Ja uz mam s nespavostou problemy viac ako 9 rokov a nepomohlo mi nic....uz sa pomaly zmierujem s tym ze to takto bude navzdy. Co som aj citala tak spanok sa u vacsiny ludi upravil ako prvy potom prisla lepsia nalada atd. U mna vobec nic. Niekedy mam chut vsetko to vysadit vykaslat sa na to. :(
Ahojte, zacala som brat ad a odvtedy mam studene nohy a potim sa. Moze to byt vedlajsi ucinok? Ci je za tym daco ine.. dakujem
@ivcam2
@kamajka
Atarax mám aj ja, je dobrý v tom, že nie je silný, ale ja asi budem potrebovať viac,lebo ja ho beriem skôr na upokojenie, ale pokiaľ ide o spanie tak dobrý je aj Rispen, ale ak potrebujete vstávať k deťom, tak nie je dobrý, lebo ak si dáte Rispen a zobudíte sa, tak to nebude príjemné, preto ho ja momentálne neberiem
@ivcam2
@doriancorvo tak mne je to prd platne, lebo moj dr tvrdi ze nie som ziaden tazky pripad a nechce ma dopovat liekmi. Pred 5 rokmi som mala k mirzatenu 45mg este 100mg qentiax a aj tak som nespala. To bol strasny liek skoro som sa otravila ked som to brala, v noci som sa zobudila a vypila som namiesto sirupovej vody vodu s jarou... myslela som ze mi je koniec. A raz som z toho aj odpadla v kuchyni.
Ahojte, po akom case sa vám upravil spánok? Beriem týždeň lieky ale ten spánok je stále hrozný....vecer aj zaspim ale potom sa zobudim a neviem zaspať, zaspim niekedy o 4 a potom musim vstávať....prejde to ???
Ja som z trittica ttakdobre spavala a teraz 3 noci kataastrofa sa mi snivaju bludy...mam pcit ze som stale hore ale pritom sa mi sniva tak zrejme spim...a rano zase uz od 5hore a nemozem zaspat..a som uz celkom dobre spavala. .hoci k malemu 3 x v noci stavam..som total vycerpana...
Najlepsim liekom na depresiu je chvalit Boha, spievat mu a dakovat za vsetko co mate.

@rennn to isto únavou ten smäd a sucho je z AD to sa upraví