icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

coco2018
27. mar 2018

@rennn to isto únavou ten smäd a sucho je z AD to sa upraví

kamajka
28. mar 2018

@rennn ahoj suchel pery a smad to je z AD to by malo po case ustupit. Ja ked som zacala brat Trittico tak som mala pocit ze som na pusti v kise smadna a sucho v ustach. Zo zaciatku strasna nespavost sice som zaspala rychlo ale kazdu chvilu hore pamatam si dve noci som vstala o tretej a uz nezaspala, som sla sneh odpratavat pred cinzak co som uz nevedela co so sebou. Tiez som zle videla do dialky az som plakala ze co su to za stavy otrasne bala som sa ist aj do obchodu ze ma prejde auto a strasne uzkosti az panika. Potom to ustalo aj spala som trocha lepsie ale prestalo mi chutit jest schudla som 4kg, apatia nechut na vsetko. Vianoce som pretrpela takmer v slzach. Dr mi nasledne dal escitalopram na rano. To ma nastartovalo ale stale som chudla a nespala. Tak Mirzaten som dostala ale z toho tiez nespim aj ked k nemu beriem 1/3 Trittico. Ja uz mam s nespavostou problemy viac ako 9 rokov a nepomohlo mi nic....uz sa pomaly zmierujem s tym ze to takto bude navzdy. Co som aj citala tak spanok sa u vacsiny ludi upravil ako prvy potom prisla lepsia nalada atd. U mna vobec nic. Niekedy mam chut vsetko to vysadit vykaslat sa na to. :(

rennn
28. mar 2018

@kamajka ahoj, podľa mňa by si mala brat buď trittico alebo mirzapin a keď tak vyššiu davku a nie obidve...ja som z trittica spala ale bolo mi z neho zle a vôbec to neustupovalo, ...a lekár co na to? Neriesi to ? Teraz ti ako je ?

kamajka
28. mar 2018

@rennn ja som uz pred rokmi brala Mirzaten 45mg a nespala som ani vtedy. Trittico bolo lepsie ale z toho som zase chudla a bola som psychicky na tom dost zle. Teraz je mi fajn aj som taka akcnejsia len ten spanok to je daco nenormalne.

rennn
28. mar 2018

@kamajka a keby si skusila väčšiu davku trittica? Antidepresivne to zevraj pôsobí až pri 150 mg tuším, to je cela tabletka a to by ta aj urcite uspalo....tvoj lekár to nijako neriesi ?

coco2018
28. mar 2018

@kamajka ty mas trojkombináciu? Escilaropram to je cipralex? Ako nám reaguješ?

coco2018
28. mar 2018

@rennn a ty uzivas AD po prvýkrát?

kamajka
28. mar 2018

@coco2018 myslim ze ano escitalopram a cipralex je asi ta ista ucinna latka. Dobre reagujem nan. Pohoda.

kamajka
28. mar 2018

@rennn mala som 150mg nespala som aj tak, sice to bolo lepsie so spankom ale psychika v haji.... koniec mi bol z toho.

kamajka
28. mar 2018

@rennn riesim to furt s doktorom ale on uz je tiez zufaly zo mna.

coco2018
28. mar 2018

@kamajka a aké mas dávkovanie escitalipramu? A to je generikum od cipralex?

rennn
28. mar 2018

@coco2018 nie, brala som už trittico ale bolo mi z neho zle

rennn
28. mar 2018

@kamajka to je divne že si z toho nespala, inak mne doktorka vravela že niektorí pacienti berú aj 2 cele tabletky denne

limetka26
29. mar 2018

Ahojte, zacala som brat ad a odvtedy mam studene nohy a potim sa. Moze to byt vedlajsi ucinok? Ci je za tym daco ine.. dakujem

kamajka
29. mar 2018

@rennn no ja už neviem. Ja už sa len v hrobe vyspim asi.

kamajka
29. mar 2018

@limetka26 moze byt vedlajsi ucinok, vela ludi sa z AD poti. Ja sa potim obcas v noci, zo zaciatku brania som sa budila mokra ako mys kazdu noc. Aj gatky som musela prezliect :D. Teraz uz lepsie.

limetka26
29. mar 2018

@kamajka a tie studene nohy? Tiez by mohlo byt?

kamajka
29. mar 2018

@limetka26 v podstate ano, a mozno je to len tvoj subjektivny pocit

rennn
29. mar 2018

@kamajka čosi, také nehovor ani

kamajka
29. mar 2018

@rennn tak ked mi niet pomoci co uz mam na to povedat🙂

kamajka
29. mar 2018

@coco2018 10mg mám

ivcam2
29. mar 2018

@kamajka na spanie je dobry aj atarax. Je vraj nenavykovy. Ja som ho brala zozaciatku a teraz ani nie na spanie ale ked somvycerpana. Tak skludni a driemka sa z neho. Alevobec mi nechyba. Vezmem si ho mozno dvakrat v mesiaci

doriancorvo
29. mar 2018

@ivcam2
@kamajka
Atarax mám aj ja, je dobrý v tom, že nie je silný, ale ja asi budem potrebovať viac,lebo ja ho beriem skôr na upokojenie, ale pokiaľ ide o spanie tak dobrý je aj Rispen, ale ak potrebujete vstávať k deťom, tak nie je dobrý, lebo ak si dáte Rispen a zobudíte sa, tak to nebude príjemné, preto ho ja momentálne neberiem

kamajka
29. mar 2018

@ivcam2
@doriancorvo tak mne je to prd platne, lebo moj dr tvrdi ze nie som ziaden tazky pripad a nechce ma dopovat liekmi. Pred 5 rokmi som mala k mirzatenu 45mg este 100mg qentiax a aj tak som nespala. To bol strasny liek skoro som sa otravila ked som to brala, v noci som sa zobudila a vypila som namiesto sirupovej vody vodu s jarou... myslela som ze mi je koniec. A raz som z toho aj odpadla v kuchyni.

rennn
30. mar 2018

Ahojte, po akom case sa vám upravil spánok? Beriem týždeň lieky ale ten spánok je stále hrozný....vecer aj zaspim ale potom sa zobudim a neviem zaspať, zaspim niekedy o 4 a potom musim vstávať....prejde to ???

indigirl
30. mar 2018

Ja som z trittica ttakdobre spavala a teraz 3 noci kataastrofa sa mi snivaju bludy...mam pcit ze som stale hore ale pritom sa mi sniva tak zrejme spim...a rano zase uz od 5hore a nemozem zaspat..a som uz celkom dobre spavala. .hoci k malemu 3 x v noci stavam..som total vycerpana...

eniska
30. mar 2018

Najlepsim liekom na depresiu je chvalit Boha, spievat mu a dakovat za vsetko co mate.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
indigirl
30. mar 2018

@eliska13 ja si tiez robim take male jarne upratovanie...a ked je slniecko utekam s malym rychlo von....uz nech je konecne pekne...

coco2018
31. mar 2018

@rennn ahoj u mna nejaké 3/4tyzdne postupne sa zlepšoval. Spánok by sa mal upraviť ako prvý potom postupne vsetko.