icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

coco2018
31. mar 2018

Ahojte ako sa dnes máte? Ja mizerne uzkost zle myšlienky a celkovo mi je na nič.
Ako zvládate takéto sviatky? Veľká noc, Vianoce rodinne oslavy? ja nie moc dobre...

kamajka
31. mar 2018

@coco2018 tiež to zle znášam...už nech je konečne po sviatkoch. Snáď už potom bude lepšie aj to počasie keby sa umúdrilo bolo by fajn... tiež mám dnes zlý deň musela som si aj ukľudňovák dať ráno a potom som bola celý deň prispatá a bolo mi zle od žalúdka..ale mne to vždy keď ma niečo rozruší neviem sa potom upokojiť...

doriancorvo
31. mar 2018

@coco2018 ja som na tom rovnako, hlavne posledné roky...

coco2018
31. mar 2018

@kamajka mna najviac ubíja keď si spomeniem ze takto mam žiť do konca života 😔

@doriancorvo liecis sa? Ako dlho a sky mas problém?

doriancorvo
31. mar 2018

Dámy, máte niektorá problémy s nízkym tlakom? Ja mám posledné tri dni veľmi nízky a som nepoužiteľný...neviete mi poradiť, čo s tým?

doriancorvo
31. mar 2018

@coco2018 liečim sa, liečil som sa už ako dieťa a teraz zase, mám depresie, sebapoškodzovanie, sociálne poruchy (fóbie, paranoje) a je toho ešte dosť u mňa

matag
Autor odpoveď zmazal
matag
1. apr 2018

ahojte, prisla som medzi vas po dlhej dobe, davnejsie som tu prispievala a teraz uz nejaku dobu citam tuto diskusiu, lebo sa necitim prave najlepsie. V januari po 3 rocnom uzivani Alventy som znizila davku zo 150 mg na 75 mg. Ale postupne do marca sa mi vratili stavy uzkosti, nespavost, derealizacia... Tak uz 5 den opat uzivam 150 mg Alventy. Nemate niektora skusenost so znova nasadenim? Zatial sa necitim lepsie, stale mam nespavost, uzkosti, mravcenie na tele. Za kolko by sa mohlo prejavit zvysenie davky? Je mozne ze zvysenie nebude ucinne ?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
matag
1. apr 2018

@eliska13 ahoj aj ja si Ta pamatam 🙂. Ako sa mas? Ano to je moj najvacsi problem, moj zauzivany uzkostny vzorec spravania. Stale rozmyslam o chorobe, ci bude horsie, ci neskoncim zatvorena v kazajke... Potom mi je zase lepsie a poviem si ako mozem takto rozmyslat. Zacala som teraz chodit aj k psychoterapeutovi. Mam precitanych kopu kniziek ako je potrebne zmenit myslenie, ale v praxi je to tazke.

matag
1. apr 2018

@eliska13 ty uz si tiez skusala vysadit lieky?

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
coco2018
1. apr 2018

@doriancorvo mas rodinu vedia ta pochopiť? Co uzivas? Chodíš aj na terapie? Zdraví ľudia len tažko pochopia cin prežívame, a pracuješ keď mas sociálnu fóbiu asi nie

coco2018
1. apr 2018

@eliska13 tebe sa uz týžden chystám odpísať dufam ze teraz cez volne sa mi to podarí. Mas pravdu vo všetkom co si napísala. Teóriu tiez ovládam ale proste mi to nejde strach obava uzkost víťazi nad zdravým rozumom tie myšlienky su pre mna utrpením

matag
1. apr 2018

@eliska13 no ja som tiez teraz v stadiu rozmyslania nad druhym babom. Rozviedla som sa, mam priatela a stale ma neopustila myslienka mat dalsie dieta. Pocas tehotenstva mi bolo super ale po porode sa to spustilo. Kolko podla teba trva dokedy sa prejavi navysenie davky? Dnes a vcera mi priserne mravci cele telo, jazyk, zle od zaludka.

coco2018
1. apr 2018

@eliska13 na fb niesom a niektoré fóra su katastrofálne co sa týka liekov terapie mna to potom este viac ubíja tu sa navzájom snažíme podporiť no keď čítam ze lieky nepomôžu ze su návykové dlho som ich preto neužívala ale uz som to nezvládala
Ja sa bojím ze aj deti budú po mne

coco2018
1. apr 2018

@matag ahoj taktiež som si toho načítala vela a pozitívne myslieť nieje vobec jednoduché akokoľvek sa o to snažím nejde mi to. Unavuje ma to a vycitam si preco niesom ako ostatní ľudia = svet gombicka

matag
1. apr 2018

@coco2018 ano ja to iste. Ja mam pocit ze nikto na okoli nema taketo stavy len ja. Uz len ked idem do obchodu alebo som niekde sama. Mysel zacne pracovat a uz mi je zle. A ked sa pozriem okolo, vsetci ostatni su pokojni. AD tieto stavy zmiernia ale strach ostava.

ivka185
1. apr 2018

Ahojte prajem vam prijemnu velku noc, vsetko tu co pisete ako keby som citala o sebe, vsetky tie priznaky a myslenie, prezivam aj ja a to uz dlhych 13 rokov.Je to lepsie ako na zaciatku ale neni to tak jak by som chcela a uz prestavam verit ze niekedy bude.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
eliska13
Autor odpoveď zmazal
matag
1. apr 2018

@eliska13 no veru nepamatam si. Rodicia nemali idealne manzelstvo, riesili svoje problemy a aj ked mama bola starostliva ale taktiez bez fyzickeho kontaktu. Ale zase moj brat vyrastal tiez v tom istom prostredi a je uplne v pohode. Len ja zase vsetko vo vnutri prezivam a myslienky mi neustale vyria hlavou.

coco2018
1. apr 2018

@matag ja terapiu s prestávkami absolvujem uz dobrých 7-8rokov zo začiatku to boli len stretnutia placu nareku a nepochopenia. V podstate môj problém sa tiez ťahá od detstva s nevyriesenych možno skôr nepochopenych vzťahov s mamou ktorá nie umyselne uprednostňovala brata predo mnou z dôvodu ze mala pocit ze je slabší a menej priebojnejsi. Prosim nerobte to svojim deťom celé detstvo som prebojovala o jej pozornosť no spôsobom nadávok lepšieho správania snahy byt vo všetkom 100 % ale pozornosť ani tak neprichádzala. A v podstate ide o to ze mama si myslela ze ju tak nepotrebujem ako brat. Teraz je brat vyrovnaná osobnosť a ja labilná😔Úzkostná plna strachu a negatívnych myšlienok sebaobvinovania bez sebavedomia.... iba navonok vyzerám ze vsetko je Ok no nieje. A aj v detstve to tak bolo nevedome volanie o pomoc. Možno dom taká povaha no dalo sa to ovplyvniť od detstva teraz uz len troska okresem hrany terapiou no neviem ci sa mi niekedy podarí dat vsetko na správnu koľaj. Som z toho smutna🙁
Mam dni kedy si vycitam myšlienky a zmýšľanie o živote no mam dni kedy na mna vsetko doľahne a poviem si preco takto mam trpieť nikomu som neublížila co mam zmeniť v živote? Odsťahovať sa rozviesť sa...?
Je mi niekedy nanič fungujem jem spím ale nieje to take volne prirodzene.
Nikdy som nebola typ utrhnuty z reťaze.
Aj vy máte niekedy pocit ze keď zmeníte nieco v živote tak sa to zmeni? Ja myslim ze to je len únik pred realitou.
A vo je to vlastne sebaprijatie? To viem ale nedokážem sa prijať.

@ivka185 a mala si aj obdobie kedy u nevnímala ze uzivas lieky a dokázala si sa aj tešiť zo života?

@eliska13 ja verím modlim sa a dufam ze moje dieťa bude žiť iný život ako ja bez úzkosti strach a negatívnych myšlienok napriek tomu ze teraz je veľmi empaticky citlivý a moc nepriebojny

@eliska13 nie nepamätám si to ani ja fyzicky kontakt pusa mojkanie to u nás nebolo naši nás mali radi ale emócie neprejavovali vobec k žiadnym deťom. Ale ani slovne pochvala povzbudenie ani ľúbim ta u nás nebolo. Asi to v tých časoch nebolo tak ako teraz lebo ani moje vekovo rovesníčky si to nepamätajú. Zato ja svojho objímam kszdy den vecer pusa objatie pomohkanie poviem mu ze ho ľúbim...

matag
1. apr 2018

@coco2018 presne taketo pocity mam aj ja. Ja som presla dost velkymi zmenami v zivote. Ale moje ustrachane myslenie mam v sebe od malicka. Su lepsie a aj horsie dni ale nedokazem sa uplne uvolnit a zit.

coco2018
1. apr 2018

@matag ani ja nedokážem žiť uvoľnene bezstarostne a bez váhania a rozmýšľania
Ty sa ako dlho liecis možno si písala no mne sa uz niky pletú a ako dlho si bola liecena s AD?

matag
1. apr 2018

@coco2018 ja od vysokej skoly, teraz mam 35 rokov cize nejakych 10 rokov a s dvoma prestavkami ich beriem dodnes. Teraz som sa v januari pokusala znizit a po troch mesiacoch som sa vratila na povodnu davku. Tak teraz trpim dokedy zaberu.

eliska13
Autor odpoveď zmazal
coco2018
1. apr 2018

@matag a keď ti zabrali bola si v pohode?
A co berieš? Ja cipralex 10mg niesom v pohode cca 4mes co užívam. Užívala som na začiatku xanax teraz uz mesiac nie mam občasne oxazepam ale ten tak max 1x za mesiac polovička. Chodím do prace ale špekulujem ci by mi niekde inde nebolo lepsie no to je diagnózou.

coco2018
1. apr 2018

@eliska13 mne ani vtedy my jedine ak sa stretneme tym ze nebývame spolu. Tiez som podobne prežívala aj pubertu aj disco aj spoločenské akcie alkohol som nikdy nemala v láske cigaretu som vyskúšala raz v živote. A kde je chyba?