icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

emocka
4. okt 2018

@rehabe To je hrozná pálka, treba hľadať ďalej. Sú aj iné miesta, kde sa robí skupinová terapia a za symbolický príspevok. No čítam, že máš terapie raz za 3 týždne zdarma. Presne také som myslela.

slavkasobanska
4. okt 2018

@emocka to áno ale chodím na individuálne terapie,takže som tam sama a venuje sa iba mne cca 1,5 hodiny..

map0007
4. okt 2018

Ahojky dievčatá.Už dlhšie zvažujem,že potrebujem pomoc.Taha sa to už dlhšie zo mnou☹ Trocha mám aj strach,ale myslím že musím ísť za psychológom alebo psychiatrom.Ani neviem kde teda.Mávam strašné vykivy nálad, posledná doba hrôza.Nechuti mi jesť,je mi zo mňa zlé a až mám niekedy pocit že vyplacem aj dušu.Najviac má boli že sa neviem ovládať a ubližujem svojím deťom, kričím ale strašné až sa trasiem a staršej dcére som začala škaredo nadávať.Neviem to ovládať, zrázu amok a ide to zo mňa.Poradte mi,kam ísť a treba ísť aj za obvodnou lekárkou.Ja ešte sem tam dojčim,ale dcérka má už 15mesiavov.Neviem už mi veľmi prepína s toho všetkého, potrebujem sa niekde vyrozprávať a aby mi pomohli.Dufam že má chápete.Ďakujem.

lutecia
5. okt 2018

@map0007 Najprv skus vyhladat psychologa, ten ta vypocuje a povie, ci ti budu stacit sedenia u neho alebo pojdes dalej k psychiatrovi...

slavkasobanska
5. okt 2018

@map0007 ahoj ...určite ta chapem a určite vyhladaj lekarsku pomoc,najprv chod k psychologovi a ked to nebude dobre sam ti povie aby si isla k psychiatrovi,..držim palce,nevzdavaj sa

map0007
5. okt 2018

Ďakujem dievčatá😉

gbendikova
5. okt 2018

@emocka vieš čo, nie som až v takom stave aby som potrebovala psychoterapiu... už som raz u nás chodila a to mi dávala len pozerať do takého monitora na "skákajúcu loptičku" alebo "utekajúce autičko", nevidela som v tom nejaký extra výsledok. Ale psychiatrička mi vravela,že keby som chcela, tak ma pošle na psychoterapiu vedla jej ambulancie, teda asi k inej čo som chodila. Ale zatiaľ mi to netreba.. myslím. Ale určite je to pomoc ak máš problém 🙂

katka2808
5. okt 2018

@emocka
ahoj, dakujem, vsetko viem, som pod dohladom lekára. 🙂

katka2808
5. okt 2018

@gbendikova
drzim ti palce, poznam pripady, ktorym sa tó uz nikdy nevratilo.
mne velmi pomáha este aerobny sport niekolkokrat do tyzdna.

maki43
5. okt 2018

Ahojte dievcata ako sa dnes mate? ja mala dovolenku kuchtila, upratovala, okno umyla a bola v obchode. dnes mam Eliceu 10m 14.ty den. Ale dnes ma akosi bolia nohy,, ale too už pprippisujem blížiacemu sa menzzeesu. Tak sa majte pa a usmev 🙂😀😀😍

rehabe
6. okt 2018

@emocka no a to mi nikto nepovedal, že je to aj zadarmo. Bola som aj 2 x u psychologičky a ma tretí krát som nešla. ked mi povedala, že mi bude robit rodinné konštalácie a to stojí 50 eur. Nakolko som nezamestnaná, tak je to obrovská pálka.

slavkasobanska
6. okt 2018

@rehabe no to je veľmi veľa...neviem ale mne to tak povedal psychog...

maki43
6. okt 2018

Ako sa dnes dievcata? Ja som pred menzesom, uplne vykyvy nalad, je mi do placu a lomcuje to so mnou. Aj som si dnes porobila, aj zakusok upiekla ale som uplne bez nalady. Este zajtra zmena pocasia, no bude veselo 😉

slavkasobanska
6. okt 2018

@maki43 ahoj. No ja do obedu nič moc,..teraz, vegetim..,neboj bude dobré,ja si to tak stále poviem..

banbys18
6. okt 2018

@rehabe tak predovšetkým treba hľadať klinického psychológa, ktorý má zmluvy so zdravot. poisťovňami. 25 sedení potom isto zdarma a ak realne potrebuješ aj ďalšie, odôvodnil poisťovní aj tie, pokojne aj na 5 rokov. A teda neviem, ale pri psych. poruchách ako depresia, úzkosť a pod.by som rozhodne riešila klinickeho. Poradenský nech rieši, trebárs že si nerozumieš s partnerom, ale psychické ochorenie podľa mňa patrí do rúk klinickeho psychologa

slavkasobanska
6. okt 2018

@banbys18 áno ja chodím ku klinickej psychológovi...

maki43
7. okt 2018

@slavkasobanska v to dufam, aj ja bude lepsie, bude lepsie :D

maki43
7. okt 2018

Dievcata nemavate pred menzesom bolest v nohach alebo nepríjemný pocit v nich? alebo je to este nezziaduci úččiinook liekov? Dnes mam celu tabletu 16. den :D

rehabe
7. okt 2018

@maki43 ahoj, bude to asi z menzesu, ja zvyknem tiež cítít žily,

slavkasobanska
7. okt 2018

Ja menzes už nemám 10 rokov,som po operácii,no môže to byť z toho..

maki43
7. okt 2018

dakujem dievcata. tak len vydržatt a pprehliadat to 😉

maki43
7. okt 2018

@slavkasobanska a ako dnes sa mas moja?

slavkasobanska
7. okt 2018

@maki43 celkom to ide,bola som vonku na prechádzke no nejako ma pobolieva hlava,neviem či bude zmena počasia,..a tak snažím sa aby to bolo dobré,tak ako kedy vieš..

maki43
7. okt 2018

aj ja som bola vonnku, ale je mi divno aj tak dnes.

gbendikova
8. okt 2018

ahojte dievčatá...ja som nakoniec bola včera na menšej túre s manželom a švagrinou...na Teriho chate...najprv ked sme vyrazili po chodníku z kameňov, normálne ked som sa naň pozrela, tak sa mi tak krútila hlava...ale manželovi som nič nepovedala, som si hovorila že to prejde alebo tu niekde ma šľahne... snažila som sa vnímať prírodu a ten pokoj, vodopády... normálne to potom prešlo. Aj tá pichľavá bolesť hlavy akosi vymizla. No ked sme zišli dole a sadli do auta, bolesť hlavy bola nazad. Myslíte že si tú bolesť sama vsugerujem? nechápem...doma ma bolela hlava celý večer aj v noci som sa na to budila. Bolí ma trošku aj krížová chrbtica (mám také problémy občas, bola som aj hospitalizovaná na neurologii pred rokom). Tak som sa v noci nevedela nijako uložiť, pravá noha ma bolela ked som ležala na pravom boku, hlava zase mi pichala ked som ležala na ľavom boku. No katastrofa! Ráno som sa zobudila na budík 6.20 v katastrofalnom stave, unavená z túry a nevyspatá. Dolámaná s bolesťou hlavy...a ideš pekne do práce. Dnes mám poslednú rehabku na tú krčnú chrbticu a potom idem na kontrolu k doktorke. Asi nebude nadšená,že po dvojtýždňovej rehabke žiadne zlepšenie. Aj ked aspoň tá hlava sa mi tak už nekrúti, to je jedna pozitívna správa. Aj ked to je možno aj tým, že citalec pomaly zaberá. Od stredy by som mala prejsť na celú tabletku, tak som zvedavá čo bude..... Ale som si hovorila, že som aspoň niečo urobila pre seba a bola sa prejsť lesom...tam mi bolo fakt už po polhodinke dobre. Je to v mojej hlave tie bolesti?

slavkasobanska
8. okt 2018

@gbendikova ahoj ..vieš že aj mne sa to stáva,keď niekde som chvíľku zle,kým sa zorientujem..potom super a akonáhle prídem domov zase zle..asi by sme nemali byť vôbec doma..😁😁😁

emocka
8. okt 2018

@gbendikova Gratulujem k prekonaniu sa na tej túre. Pekne. Si bojovníčka! A áno, vyzerá to, že je to všetko "v hlave"?!… Držím palce nech like zaberie naplno. Ja som na eliceii 4- týždeň a super, cítim sa fajne. Ale viem, že ma zachránila tá psychoterapia. Normálne som tie "desy" z hlavy nechala na mieste. A od vtedy mi je dobre. Prajem pekné, slnečné, jesenné dni s prekonaním problémov.

emocka
8. okt 2018

@emocka preklep "LIEK"

maki43
8. okt 2018

Ahojte dievčata ja som dnes bola na kontrole. p. dr. ma ubezpečila, že Elicea ešte nabere plný účinok, 17. deň nie je až tak veľa tak som spokojnejšia. Aj na spanie mi predpísala lieky Zopicon. Takže teraz som v práci a fungujem. Je to len v našich hlavách, treba myslieť pozitívne. Tak pekne s úsmevom sa ľahšie kráča. Pekný deň 😍

ivcam2
8. okt 2018

@maki43 ahoj neviem ci som sa ta pytala ale kolko elicei beries. Ja len polku neviem ci to nie je malo. Bojim sa vziat celu ako zareagujem. A to som ju davno celu brala a potom mi znizila dr na polku. No niekto by to neriesil ale je to cele v hlave.