icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

mimiqa
13. feb 2019

@patricia_b vsetko dame🤣 zajtra den zalubenych bucham šampáňo 😅😄👏🍾

saslavka73
13. feb 2019

Baby vy nemáte depky. Kdeže.

mimiqa
13. feb 2019

@saslavka73 jojo...ja mavam uzkostne stavy 🤣🤗no rozhodla som sa ze sa budem radsej nad vsetkym smiat ako sa nechad rozhodit 👏🥂

patricia_b
13. feb 2019

@saslavka73 ja skôr mám problém so synom ako so sebou 😏 ... a mrzí ma, že mu nezámerne ubližujem ... ale ja musím fungovať aj v práci, kde doučujem a aj v škole, keby nemám tento rok štátnice, tak to balím, ale doma je syn a to je problém

mimiqa
13. feb 2019

@patricia_b vidis....mozno po statniciach bude vsetko ok....teraz v podvedomi ho vnimas ako pritaz a atd...

patricia_b
13. feb 2019

@mimiqa keby idem zajtra štátnicovať, tak to dám, pred pár dňami som pri uspávaní skoro rebrá zlamala :( , proste prišlo to, že skús ho trošku pritlačiť ... zase ja stíham sa aj učiť aj všetko popri ňom, len sú tmavé miesta, ktoré nezvladám pokryť a fakt nechcem aby sa niečo stalo a už prestávam vladat fungovať na 300%, aby som prišla domov a únavou padla a spala, robím to len preto, aby som mu neublížila, radšej by som si užívala rodičovskú ... ako keby mňa chlap nechá s malým a odíde na 6 dni ako tebe, tak malému fakt ublížim, ani celý deň s ním nezvládam byť sama a to nemám pocit, že by som bola neschopná sa postarať, alebo tyranka ... ako sa narodil, tak nebolo to čarovne, že uvidíš bábätko a zabudneš na všetku bolesť, potlačila som zlé myšlienky, ale vyústili do strachu, čo ak mu dnes niečo urobíš

slavkasobanska
13. feb 2019

@patricia_b určite by si mala chodiť k psychológovi..lezala som z jednou,ktorá mala taký istý problém ..dlho sa neliecila a nič moc,v akom.stave bola .. agresívna,úplne iný človek ..psychológ ju ako tak dával do kopy .

patricia_b
13. feb 2019

@slavkasobanska a bola s tebou kvôli popôrodnej alebo pre niečo iné? Zase ja som do pohody, mávam agresívne stavy, vtedy to nie som ja, ale to na malého max. nakričím ... tak asi aj od temperamentu sa mení priebeh choroby, lebo ja som taká flegma, v škole podporujem spolužiakov štýlom, že veď to nič nie je ... len toto je dlho a nie je to príjemné a nechcem byť večer v krimi správach, že mladá mamička ubodala batoľa, dôvod je zatiaľ neznámy ... a zase čím dlhšie to budem potláčať, tým horšie na tom budem ja

slavkasobanska
13. feb 2019

@patricia_b no veď práve,čím dlhšie tobudes potláčať ,tým horšie to bude,ona po pôrode nenávidela svoju dcéru,a to len čo ja ju poznám tak 2 x bola hospitalizovaná,kôli tomu,neviem ako je teraz na tom..ale mala dobre ataky neskôr,som ju ani nepoznala ked ju to chytilo .agresivita riadna,

patricia_b
13. feb 2019

@slavkasobanska niektorá z vás mi spomínala, že ak mi nasadia lieky, tak začiatok je skôr pohoršenie, preto sa pacient hospitalizuje ... akože radšej nech mi je mesiac, dva úplne na figu, ako fungovať takto, aj tak si myslím, že to už dlho neriešim a mala som, keď to bolo ako tak čerstvé

slavkasobanska
13. feb 2019

@patricia_b no mala by si niečo s tým robiť,to nie je sranda...začiatky sú nič moc,no teraz to nie je dobre..ku ktorej doktorke chodíš??

slavkasobanska
13. feb 2019

@patricia_b a tvoji blízky si nevšimli.ze máš problém???

jankarec
13. feb 2019

@patricia_b ja sa fakt cudujem, preco si to nechala takto zajst, vsetci ta tu lutuju, ale co tvoj syn? Vinim tvojho muza, ze to nechal tak, si uz davno mala byt na antipsychotikach. 18 mesiacov!!!!v sebe potlacas chut zabit svoje dieta, ktore ani ako svoje dieta nevnimas. Nir je to absolutne tvoja vina, jedna sa o psychozu. Ale tvoja vina a vina tvojej rodiny je ta, ze ta nechali tak.Viem, znie to kruto takto napisane a ospravedlnujem sa, ale sama vies, coho si schopna. Co ak ten skrat nastane dnes?ja byt tvoja znama, volam ti hned sanitku. Aby sme sa necudovali potom vsetky zeny tu, ze sa to nedalo predpokladat.

slavkasobanska
13. feb 2019

@jankarec no veď to .to už nie je sranda ..videla som keď ťa kočka dostala skrat ,veď bola na uzavretom oddelení .choď hneď k lekárovi,alebo nech ti zavolajú RZP ...a povedia čo ti je...

mimiqa
13. feb 2019

@patricia_b ano zaciatok pri liekoch je horsi...no ty trvaj na hospitalizacii....a chlap by mal byt do utorka doma s tebou....

slavkasobanska
13. feb 2019

@mimiqa ale keď povie lekárke aj do telefónu - psychiatrické,tak ju hneď dá na hospitalizáciu..a môže ísť aj sama na príjem do nemocnice povie čo jej je a nechajú ju tam ..

ivcam2
13. feb 2019

@mimiqa 🤣🤣🤣 to mas pravdu, sme ako chobotnice. Chlapi to maju tak tazke, som rada ze som zena fuuuu.

patricia_b
13. feb 2019

@slavkasobanska ja žijem v BA s chlapom, celú rodinu mám v Sp.Sobote, akože povedia si dáka smutná, mužova je zase na Orave, len na sviatky chodíme a cez leto domov ... ja som to už písal, naj kamoš, ktorý mi stráži syna od 10 týždňov si nič nevšimol, aj som mu vravela a bral to, že sranda isto nie, až teraz verí, keď mám termín u dr. a videl ma asi po troch týždňoch, aká som zničená ... dr. mám tu v BA
@jankarec dobre píšeš, ja tiež viním viním svojho muža, že sa prizeral, že veď sa upokoj a bude to dobre
Ženy, do utorka vydržím a fakt sa teším, že sa to bude riešiť a konečne do mňa nik nebude hustit, že je to dobre, tes sa z neho, miluj ho, ja chcem, ale nie je to tam
@mimiqa učí len v piatok, ale to mám ja ráno skúšku, takže malý bude strážený a naobed už prichádza domov a inak bude s nami, pondelok mám plný, aj utorok do vyšetrenia ...

patricia_b
13. feb 2019

V sobotu s ním budem sama, ale budú tam ľudia a moja hanblivosť mi nedovolí ani malého osloviť na verejnosti

slavkasobanska
13. feb 2019

@patricia_b držím ti palce, ale hlavne povedz pravdu lekárovi .a pýtaj sa do nemocnice ..Keby že si moja kamarátka tu z mesta ,sama by som ti ti zavolala RZP ..hneď .do utorka je ešte ďaleko .joj .prepáč ..ale čo ten tvoj muž je sprostý???

jankarec
13. feb 2019

@patricia_b velmi ti zelam, nech toto vsetko je pre teba uz len zly sen. ver tomu, ze ked ta nastavia na liecbu, tak sa z tvojho syna stane cloviecik, ktory ta potrebuje viac, ako vsetko ostatne a si pre neho uplne vsetkym. A v tebe sa prebudi tuzba ochranovat ho pred vsetkym zlym. Len to chce troska casu. A priprav sa, pobal si radsej veci do nemocky, vybav si vsetko, co potrebujes, strazenie, ucty...naozaj sa moze stat, ze si ta hned nechaju. Tak nech nie si v strese, ze si nieco nechala rozrobene a mohla sa sustredit len na liecbu✊🌹

jankarec
13. feb 2019

@slavkasobanska o tychto chorobach sa vzdy len sepkalo, ktorz chlap si prizna len tak, ze jeho zena ma psychicke problemy? On je vinny, Patricia nema momentalne zdravy usudok, tak mal rozhodovat on.

patricia_b
13. feb 2019

@slavkasobanska veď vravím, že je z Oravy 😂 ... dievčatá bude dobre, teraz mám “lepšie” obdobie, aj menej stresu, nebojte do utorka to zvládnem, strašne ste ma tu podporili všetky, že sa nemám báť povedať čo mi je a to je hlavné, zbytočne utajovať ... teda ako nepoviem, že dobrý deň chcem zabiť syna, ale všetky pocity a ako a kedy vznikli ... a mužovi doprajem tu úžasnú rodičovskú, ako sa len hrajká s bábätkom

mimiqa
13. feb 2019

@ivcam2 a ked daco robi musi po jednom odpadavam pri nom dakedy fakt😲🤣😉

mimiqa
13. feb 2019

@patricia_b tak tak na rovinu lekarke vsetko👏jasne ze zvladnes...ja sa uz neviem nasrať 🤣😂

jankarec
13. feb 2019

@patricia_b ako napisala @slavkasobanska, trvaj na hospitalizacii. Doma to nedas

slavkasobanska
13. feb 2019

@jankarec a priprav sa že tam budeš 3_4 týždne.

patricia_b
13. feb 2019

@slavkasobanska @jankarec náhodou neviete, nie je to tak, že ak budem mať “ukážkové” správanie, že by ma pustili skôr?

jankarec
14. feb 2019

@patricia_b da sa, samozrejme, ale to budes sama citit, ci si pripravena. radsej si polez v nemocnici raz a poriadne, ako opakovane.

pajinka91
14. feb 2019

@patricia_b Ty si si toho na plecia naložila strašne veľa. Neviem, či si vždy bola taká, alebo je to reakcia na popôrodnú depresiu a hľadáš ako byť čo najmenej s malým. Bude sa treba zmieriť s tým, že počas liečby to už všetko nepôjde a bude pravdepodobne treba niektoré veci vypustiť.

Tiež by som pouvažovala, či manžel nemôže na materskú aspoň počas liečby, ak financie dovolia. Sú páry, čo tak fungujú a tebe by sa uľavilo.