Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
vie tu niekto poradit ako sa čo najskvor dostať s uskostno depresivnej poruchy a či je to vobec možne sa jej uplne zbaviť, Podarilo sa to už niekomu. prosim poradte už mam toho plne zuby.
@patricia_b ako sa máš?
@eliska13 Neberiem nič, ale asi fakt sa budem museť nejako poriešiť. Nezvládam ťažké situácie.
Deň tretí, dúfam, že mi dnes už povedia presne čo mi je a nasadia liečbu, včera som absolvovala komplexne psychologické vyšetrenie a poobede bola na arteterapii (sama som chcela ísť), len akosi som sa rozplakala, lebo téma bola moja choroba ... inak sa mám dobre, nebudím sa so strachom, od januára som schudla 8 kíl, mám super spolubývajúcu, ktorá vola večer vnučke (9 ročnej), ale dcére alebo zaťovi nie, veď ona nič nepotrebuje, tak chodí tu pýta keksíky 😂, lebo prišla len s kabelkou, ale fakt taká babička 70 ročná .... mne zastavujú laktáciu sťahovacim obväzom a teda dúfam, že dnes sa pohnú ľady a začne sa to riešiť ... malý sa ma dobre mi posielajú fotky, len nechápu, že mi nechýba
@patricia_b Pozri možno si taká pragmatická v tomto, vieš, že sa má dobre tak ti nechýba.
Takže dneska sa dozvieš niečo o sebe?
@saslavka73 chýba mi moja čivavka a tá sa má ešte lepšie a spolužiačky mi chýbajú ... no dúfam, že dnes
@patricia_b Mne sa zdá takto ako píšeš taká v pohode. Dali ti aj nejaké liečky?
@saslavka73 akurát niečo na uvoľnenie aby som lepšie spala, včera som spala 3 hodiny a dnes 4,5
@patricia_b no sikula...vidis...pohlo sa to...dnes budes vediet co ti je??🤣😂no co by bolo...no nic ti neni a basta😋....oddychnes si....terapie pomozu uvidis
@saslavka73 asi áno som myslela, že berieš lieky
@mekicom úplne zbaviť sa podľa mňa nedá je to typ povahy, prežívania ako pristupujeme k problémom.Ale verím, že AD ten strach potlačia, lebo zvýšia hladinu serotonínu a preto je to prežívanie bez strachu stresu aspoň u mňa je to tak.Ale v podstate, keď sa lieky vysadia ten strach sa znova vypustí.Ja som to skúšala 3x síce je pravda, že zrovna prišli tie najstresovejsie situácie sťahovanie, zmena prace, ale išlo to zase k zlému.
Mne povedala psychologička aj psychiatrická, že sú ľudia čo potrebujú byť na AD celý zivot.
Koľko sa liecis?ja som mala pred 12-15 r 3 veľké stresory a odvtedy sa to u mňa spustilo
Inak zaujímavé, toto mám aj ja. Akonáhle vidím cestu, riešenie nejakej situácie, ktorá ma deprimuje, strachuje, ťaží, hneď sa mi polepší.......Nie je to vlastne normálne? Len to prežívanie asi nie je normálne.
@eliska13 Vlastne si mi odpovedala.🙂
@saslavka73 príklad to sťahovanie mne to psychologička vysvetlila, že pre iného človeka to znamená jej budem mať nových susedov, teším sa na zmenu kúpim nový nabytok, budem v lete grilovať u mňa to znamenalo zvládnem to, bude to ťažké, to budú stresy, zvykneme si, čo keď sa nám nebude páčiť, robíme dobre?proste pesimistický prístup zneistovanie samej seba a takto rozmýšľam stále a vo všetkom.Ale vždy je v popredí otázka zvládnem to ja s mojou "chorobou" to je ťažké a pod....asi som aj v vnutorne na seba nahnevaná, že zase sa mi to stalo je to nadlho to treba roky o psychológa a ťažká práca na sebe samej
Ja som aj na FB v takej skupinke psychosomatika a tam to je opísané, že úzkosti depresie, ak nepramenia z nejakého rozvodu, zlej fin.situacie, chorého dieťaťa...že každý z nás má vo vnútri také malé dieťa, ktoré, ak nedostalo v detstve veľa lásky, pochopenia, ak ho rodičia niečím strašili, či sami rodičia boli úzkostni a ku všetkému tak pristupovali tak to dieťa je vystrasene nemá sebavedomie a myslí si, že život je ťažký....
Ja viem, že lieky ten strach len potláčajú, ale už taký pocit úzkosti a depresie ako som zažila pred 3 rokmi nikdy nechcem zazit
@saslavka73 ja cez ten "problém"vždy prejdem, ale až potom sa zrutim, lebo nemám energiu som z toho unavená.Mne povedala psychologička, že strach má veľké oči a úzkostni ľudia sa boja často úplne zbytočne o seba, blízkych, peniaze....mne ochorie syn a hneď ma bolí žalúdok
@patricia_b to myslíš nočný spánok?či cez deň si si pospala.Oddychuj je to čas iba pre teba.Na Mickiewiczovej dali do poriadku moju 19 r susedu sú tam dobrí lekári.Nie sú namieste výčitky, že Ti malý nechýba možno by si ich mala trocha zahriaknut nech do teba nerypu.
@eliska13 Ja som práveže taká, že viem si analyzovať čo sa dá riešiť a to riešim, nemám nejak z toho strach. Skôr mám strach, uzkosť, myslím až na samovraždu lebo to neviem riešiť, beriem to ako zlyhanie, napadne mi 1000 spôsobov ako som sa mohla tej situácii vyhnúť. A hlava mi ide deň noc nežijem prežívam.
@eliska13 nočný spánok ... akože nechýba mi, ale som rada, že mu nie je za mnou smutno, teda, že neplače a zvláda to, určite vie, že prídem aj keď je malinkatý ... zlata je tu psychiatrička, aj psychologička, zase chovajú sa tu ku nám v pohode, aspoň k mojej časti oddelenia
@elima Tak isto.
@slavkasobanska noooo a aku peknu farbu ma 🐤...my dnes cicusku donesieme 🐯🐆
@elima
@saslavka73
@eliska13 bambule a viete z coho u Vas prameni ten strach???mate to dlhoo??ako myslim od puberty napr...ze sa to v dospelosti prejavilo az moc?
@mimiqa Asi odkedy mám deti bojím sa, že zlyhám, nezabezpečím. Teším sa ak máme všetko, nič nám nechýba. Možno z detstva neccem sa tam vracať, moja mama bola s nami sama, veľa vecí sme nemali, až teraz si ale uvedomujem koľko nám dala. Neviem. Nemám oporu. Asi. Môj muž mlčí, neplánuje, nerozprávame sa o tom čo bude, pre neho je to mlátenie prázdnej slamy. Nevieme sa dohodnúť. On nič nepotrebuje, ja preháňam, podľa neho je všetko dobre.
@saslavka73 chodid do práce?
@saslavka73 môj detto, ale ja si uvedomujem, že často preháňam aj psychologička mi to povedala.mozno si tiež smrncnuta do nejakej dokonalosti, aby všetci boli spokojní a nemyslíš na seba.S deťmi prídu všetky tie strachy aj u mňa to tak je príde zodpovednosť a, keď sa človek nemá o koho oprieť je to bremeno.Obdivujem rozvedené maminy, ktoré to majú ťažké.ake ver tomu, že by sme maximum dali a všetko zvládli.ako máš veľké deti?
@saslavka73
@eliska13 takze ono Vam to v tej neistote a vstrachu v podstate pridava ta neistota a ze nieje opora muzov??? Ja som zatial opacna. Kazdy problem mi doda energiu riesit to...som silnejsia..dlhee roky to trvalo si daco vybudovat..preto som asi kludna ze mame toho dost..no ale ani to nerobi dobrotu🤔
@saslavka73 no ja zas trvam na komunikacii a planovani

@saslavka73 a tebe sa to kedy prejavilo?ja som tu dlhšie nebola tak som nečítala dozadu.Beries aké AD?máš pocit, že zaberajú či čo Ti pomáha?máš už väčšie deti?