icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

saslavka73
22. feb 2019

@eliska13 Veľké ale ešte ma veľa potrebujú. Chodím jasné. Narobila som veľa chýb v živote stále sa obzerám späť.Snazim sa nerobiť to. Platím za chyby.

elima
22. feb 2019

@mimiqa Ja to mam od 15-ich rokov, ale boli obdobia, ked som bola OK a boli obdobia, ked som bola na dne. Mne jedna psychologicka povedala, ze som proste neuroticka povaha a povahu nezmenim. Tak som to prijala a snazim sa tym úzkostiam nepoddavat a hladat si take aktivity, ktore ma naplnaju a dodavaju mi energiu.

mimiqa
22. feb 2019

@eliska13 dlhee roky som bola sama s malou..bez prijmu na materskej...byvanie u rodicov s stypom ze ich ako rodinu moje problemy nezaujimahu...padla som na hubu doslova...to ma dokopalo musim priznat...no trvalo mi 10 rokov dat veci do poriadku

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa Môžem trvať koľko chcem. On keď je to nepríjemné alebo mu to nevyhovuje, tak sa o tom baviť nebude. Ale nechcem aby to vyzeralo že sa sťažujem, nie. Je to aj moja chyba. Vlastne ažteraz som zistila ako to vlastne je, keď máme problémy. Kým neboli, tak som prehliadala.

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa Ja som desať rokov nerobila nič, aspoň mne to tak pripadá. Nič len sa tu nejako pretĺkam.

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 ved to tie otazky keby toto..este sa nic nedeje uz zle scenare....a snazit sa tie chyby nerobit???aaa ako dlho ste spolu

mimiqa
22. feb 2019

@elima to je asi jedna jedina moznost robit to co nas naplna ci doda energiu...takze dala by som si magnum 😂🍦

slavkasobanska
22. feb 2019

@mimiqa magnum???ja mám rada drenove nanuky, mňam..

saslavka73
22. feb 2019

A som si spomenula, že doma mám v chladničke nanuk.😝

mimiqa
22. feb 2019

@slavkasobanska milujem biely magnum..choroba moja..este ze blizko mam pumpu 🤣

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 tyyyyy ja nemam 😣no mna ukludni 🤣

patricia_b
22. feb 2019

@mimiqa odíď aj s magnumom ... by som si dala

mekicom
22. feb 2019

@mimiqa spuštač ešte neviem nakolko som nebola na terapii.Mam to 4 mesiace a už štvrte antidepresiva momentalne Coaxil dva krat denne a xanax. Aty sa načo liečiš a ake lieky uživaš,ako dlho a ako sa ti dari.

mimiqa
22. feb 2019

@patricia_b zee dobrotka 😜😝by som ho predpisovala ako AD 🤣😘

mimiqa
22. feb 2019

@mekicom ja som dajaka precitlivela po druhom porode teraz...maly ma 5 mesiacov..zacalo to aj pocas tehu...strasne stavy placlive jak Dora 🙈...no nezvladam stavy ked sa pohadam s polovickou..ci ked mi nedvihne tel ...ci neviem kde je...vtedy mi bolo strasne..on tak trosku tu zodpovednost akoby neprijal ...tak som sla k psychiatricke i ked usudila ze psycho je on 🤣no mesiac sa snazi chlapec🙈☺i ked vyviedol to ze 6dni bol prec lyzovat...dala som to..bo uz sa odmietam rozculovat...nad vsetkym sa xem smiat a botka...mam AD ktore mi davaju hormon stastia....myslim ze ma ukludnili..taka no otapena dakedy😁...moc som si veci pripustala..hormony mi asi blbnu...idem koli stitnej aj preistotu na krv...berem len 6 tyzdnov AD...som zaciatocnik 😙

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa No tak ako keď sa iekto zoberie len tak 6 dní lyžovať a doma má ženu s dvoma deťmi tak to ako čo?

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 ako IDIOT na 2🤔

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa Ja som veľmi tolerantný človek, ale toto byaj na mňa bolo priveľa.

eliska13
22. feb 2019

@saslavka73 takže sa Ti otvorili oči, s kým žiješ?že Ti nevyhovuje ako rieši nerieši veci?mne povedala psychologička, že okolo 40 tky príde také bilancovanie či človek robí prácu, ktorá ho baví, či žije život aký chcel, ešte mať dieťa....že to je taká kríza stredného veku😂

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 ono mne nevadi ze isiel lyzovat. Kazdy rok ide na 4 dni..ja nelyzujem..a ano mrzi ma ze on ide my nie...ze on uz bol zoparkrat po oslavach dosiel rano..lebo nestaci byt do polnoci napr.nepoviem keby bol maly velky..no mal ledva 2 tyzdne..ja slaba..vela krvi som stratila takze na liekoch...a to je to ze potrebujes pomoct..a on bol celu noc prec a ako naschval mne doslo zle..tak ako ked bol druhy krat. Ja som tak zacala krvacat zo spodu proste liala krv zo mna...zalial ma horuci pot zle mi doslo...on mi nedvihal...dosiel mozno po 2ch hodinach...ako tak som sa pustila donho na druhy den...ze ci caka ze sa naozaj daco stane....chodi 2x do tyzdna na futbal absolutne mi to nevadi ved sport je sport..len mne bolo pov3dane ze nemozem chodit do posilovne...toto su tie veci v com mu nerozumiem ze on ide ja nemozem...chcela som ist na jeden den pozret kamaratku este pred porodom..bolo mi povedane ze nech skusim odist..ze on nebude s malym..doslo mi to ako vydieranie..samo ja plac zachvat nervy tak som ho poslala prec ze ja takto nevladzem....odisiel..ocakavala som ze sa pojde prejst pride prebereme to...no on prosim pekne dosiel na druhy den na obed akoby nic pozdravil ma..ja som si lahla k malemu on odisiel..reku na nakupy alebo kam...no nechodil...vedela som ze ma na druhy den ved ist lyzovat..kukam oteplovacky dajake mikiny prec..ja ahaaaa fasa tak on radsej odisiel zbabelo lyzovat..chudacik aby nahodou sme sa zas nepohadali...kde on isiel az na druhy den lyzovat tu noc spal ze u mamy co nekomentujem radsej...a dosiel o tie dni z lyzovacky a prosim pekne akoby sa nic nedialo..bol stvrtok az v sobotu som sa ho opytala ci mi nema co povedat...tak iba povedal ze neurobil dobre...samo muzska jesitnost...zas som bola ja zla ze som ho ved poslala prec...ja ano...prejst sa..porozmyslat a dojst..toto robia vyzreli ludia...no toto ked som povedala psychiatricke tak ta len citujem "psychopata nepochopim" od vtedy aj prat da aj do mycky je s malym...odpustit odpustila som nech ma nic neboli..no nemam slov🤔

saslavka73
22. feb 2019

@eliska13 Áno to je pravda. Je to mám už od 35 tky. Príde mi že môj život je jeden veľký omyl. S manželom sa snažím vychádzať. Každý máme nejakú chybu ani on to nemá jednoduché. Podobný je aj jeho otec a mama je zase ako ja. 😁 Teda svokra. Ale nie o tom som chcela. No on je najbližšie tak najľahšie obviniť jeho.

mimiqa
22. feb 2019

A inak baby cakam kuriera ktory mi presne pred hodinou a 10timi minutami povedal ze za 10 minut dojde 🤣😅😁

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa Tak to by som aj ja robila cirkus. Podľa mňa každá žena. A najhoršie že to nepochopí ani sa nezmení a ešte ty si za hysterku, nie?

saslavka73
22. feb 2019

@mimiqa Tak možno zajtra. Ale tak zápcha. Napr.

pajinka91
22. feb 2019

@mimiqa Z toho, co pises, mas iba jeden problem - Tvojho muza.

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 uz tu bol...on totisto este bol roznasat teda zabudol ze ma predsebou jednu dedinu az potom ja 🤣🙂mne to nevadi...chudacik aj on ma toho dost🙈

mimiqa
22. feb 2019

@saslavka73 teda hysterka nie som...ale on mi povie jeho druhe zeny nezaujimaju...vdzy mu na to odpoviem mna nezaujimaju ti tvoji kamarati co kaslu na svoje zeny a deti doma...no a mna takwto situacie daju dole proste ma znicia

mimiqa
22. feb 2019

@pajinka91 viem..inak absolutne nemam s nicim problem...som silna energeticka ambiciozna zena....a prave pomaham druhym..no sebe v tychto situaciach neviem pomoct..ono vytvorila som si asi moc idealnu predstavu o rodinnom zivote..no preco nie?? Sa mat rad..venovat jeden druhemu..no mrzi ma ze to nevidi...ci to ze ma nicil..ci to ze ta zodpovednost a povinnosti voci detom by uz mala byt okamzite ako prisli na svet..ano teraz je to fajn..no preto lebo si ho nevsimam ako volakedy...som odmerana viac menej...a aj to mi vadi ze to takto musi byt aby trosku pochopil ahaaaa treba aj pomoct..

eliska13
22. feb 2019

@mimiqa ty máš obe deti s ním?mi príde, že on chce žiť ešte ako slobodný ruka hore, bez záväzkov bez zodpovednosti nezmenit svoj zaužívaný zivot

mimiqa
22. feb 2019

@eliska13 nie...iba drobca..on nemal detstvo lasku..je v zivote popaleny..zil doteraz ako chcel...no ked sme si zacali chcel normalny pekny ze zivot..zmenit sa zmenil...no ta zodpovednost otras...mne nevadi ze ide...ze hra futbal..len preco mne zakazuje??