Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@jankarec súhlasím s tebou .je to ťažké,alé máš predsa cieľ..myslí na malého a kôli nemu to výdrž Patka...čo budeš doma??keď sa ti to vráti??začiatky sú ťažké .ale si silná .verím že to zvládneš..nemáš tam niekoho .kamošku si nájdi..prejde ti čas ..
@saslavka73 mna by pikslo 😅🤣
@mimiqa Možno o to ide. Skôr určite.
@patricia_b škoda ja by som počkala.Ako vieš, že Ti to antipsychotikum nedávajú možno áno a hovoria, že sú to lieky na úzkosť.Vies oni hrajú svoje hry často ani nevieš....každý má úzkosť v cudzom prostredí v nemocnici tobôž, ak nevie čo sa deje a bude diať.normalne by som si vyžiadala rozhovor s lekárkou.
@saslavka73 neviem netusim ani nemam sajnu ako to funguje 🙈
@patricia_b Nevzdavaj to. Je to tam tazke, ale daj liecbe sancu. Co by si robila doma? Utekala nadalej pred svojimi pocitmi, zabavala sa doucovanim, detskymi centrami... a riesila veci unikom a odovzdanim syna kamaratovi. Je to strasne, ale treba sa svojim pocitom postavit celom. Mne tiez psychologicka na zaciatku vravela, ze co by sa stalo, keby ste tie hlasy pocuvala? Co by sa stalo, keby ste sa prestali ovladat? Uplne mi to pripadalo nezmyselne, ze to si predsa nemozem dovolit, ale teraz chapem, co tym chcela povedat. Ty sa snazis zatvorit cast Teba, ujst pred sebou samou..ale to sa neda navzdy utekat, dohna nas to pocas spanku, nocne mory, prebudenie cele do uzkosti, triasky, hlasy, pozname to tu vsetky az prilis dobre... Mas v sebe velku traumu zo svojej matky a to je uplne pochopitelne, kto by nemal. Priznat si, ze nie si 100% katalogova matka a ze syn Ta obmedzuje vo veciach, co by si radsej robila, ako bola s nim... to su uplne normalne pocity, ale pre Teba po Tvojom detstve nocna mora, zistit, ze mozno nieco mate spolocne.
Ak tato nemocnica nie je to prave, je to mozne, ze nemaju kapacity a bolo by to lepsie ist inam. Ale ujst domov bez planu tiez nie je riesenie. Tieto stavy sa na zaciatku liecby vzdy zhorsia, pretoze sa v nich zacneme hrabat. Drzim Ti velmi palce, nech sa akokolvek rozhodnes, aj ambulantna liecba je moznost, ale ono to bohuzial nefunguje, ze dostanes tabletky a zacnes milovat svojho syna a vsetko bude ok.
@patricia_b este trošku vydrž a potom uvidiš. niekedy rychle rozhodovanie nie je dobre a jednoznačne sa porozpravaj s ošetrujucov lekarkov,
@pajinka91 aj ja som utekala celý pol rok môjho syna, lebo som sa potrebovala rozptyľovať nemala som hlasy, nutkanie, ale cítila som sa nesvoja, unavená.Cele dni som chodila po vonku on dobre spal, jedla som bagetu zo stánku, sladkosť pribrala som...len nech nie som sama doma.Nemam rada samotu a teraz rokmi mi to je smiesne.az ma to raz prestalo baviť áno je útek pred sebou, pocitmi, ten tiež nás vždy dobehne.ja som čakala, že dostane hneď terapie budú sa rozprávať, povie čo ju tazi, ako reaguje...
Ani mne nie je dvakrát dobré kočky dnes zase myšlienky....ked som malu drzala objatu...ale mam dostať svoje dni a mam stres troška v rámci práce tak neviem
poznate aj nejakych chlapou ktorý trpia uskostami a depresiou nakolko sme tu len same ženy
No kocky ja nejaká chorá,zima,horúco,teplota 37,5 taká najhoršia...idem sa potiť ...joj
@pajinka91 inak pomerne s tebou súhlasím a povedala som aj psychiatričke aj psychologičke pri rozhovore, že osobne si myslím, že to mám niekde v nevedomí, ta hlbšia časť podvedomia presne kvôli mojej matke a aj keď som vo všetkom iná, dokonca aj vo výchove, tieto bludy tam sú ... vieš, ja som sa snažila pracovať s hlasmi, relaxovať pri oddychovej hudbe, počas tehotenstva som si pozerávala videá na YouTube one day with newborn/ baby boy a neskutočne mi to dodávalo silu a nevedela som sa malého dočkať, ak ma teraz vyliečia tak určite chcem ďalšie dve detičky, lebo milujem deti, len nechápem tomuto skratu ... nechcem újsť domov, chcem ísť niekde kde ma nenechajú len tak medzi 4 stenami, kde sa bude riešiť môj problém, pokojne aj denne budem dochádzať, ja som mentálne zdravá, len sa potrebujem naučiť pracovať s touto vecou, ktorá tam je a je hlboko a nedá sa jej zbaviť, že sa vykecáš, poplačeš a je to preč. Zajtra ma čakajú odbery krvi a sono brucha, kvôli zlým pečeňovým.
@mekicom môj trpel, keď bol na doktorandskom
@slavkasobanska veru cajik perinka sup🍵
@patricia_b vydrz...das to 😘❤
Baby, ktore ste brali citalec. Meskal vam menzes? Ja som dokojila pred 2 mesiacmi, vtedy som dobrala aj Hak a zacala uzivat ad. A 2 mesiace nemam menzes. Nemala som ani vtedy ale spajala som si to s HAK a kojenim. Ale teraz...
No veru baby,tieto posledné dni sú celkovo neaké divné..aj v mojom okolí si všímam že majú ľudia problém s tlakom.Aj ja mám posledné dni také úzkosti doobeda..keď viem že budem so synom do večera sama..ale potom už OK..tak snáď sa to nezhorší..AD neberiem od 15.12.2018 ako som zistila že som tehotná tak dúfam že to dám✌️
@patricia_b a dostal sa s tohto
@mekicom oni podla mna horsie....ved vies uz ked maju horucku umieraju 🤣😂...my sme silnejsie...i ked trpime bereme AD musime fungovat i popri tom..deti..rodina..praca ..domacnost....co oni sa maju potrebu venovat len sebe☺...tak celkovo chlapi znasaju vsetko horsie a nedaju vela krat na javo...si myslim a aj sa to o nich ved vravi..
@daniela123321 je cudne obdobie...aj lekarka mi vravela ze je ako oprestena 🤣....gratulujem k tehu 😍a ber aspon vitaminky dajake....magnezium to mozes aj zvysit davku
@mimiqa Ďakujem 😉 beriem aj vitamíny a aj magnezko ale to nie často lebo mám aj tak dosť nízky tlak..ale už sa teším konečne na krajšie počasie a hlavne ☀️ toto počasie ma strašne ubíja

@patricia_b to su presne tie zle chvile na zaciatku liecby, aj tie myslienky. ale urcite trvaj na hovore s osetrujucou lekarkou. Patka, doma by si tieto stavy ako zvladala? s malym za zadkom, s muzom, co nema sancu ani chut pochopit tento tvoj stav?
knihu si nechaj doniest, ak mas moznost. je to strasne tazke, uz nech ta nastavia na liecbu🙏