Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Mne dnes opadol stres z jednej veci a migrena priserna, zima, slabost... asi si telo potrebuje oddychnut.
@patricia_b uzasna sprava 😚
@patricia_b no super vidíš a chcela si to vzdat😀
@patricia_b velmi sa tesim stebou 😙myslim na teba . Samozrejme ze to das. Sme silne 😍. Pekny zajo .... potom ti napisem koli ciapocke
@patricia_b krásne šikovná...
@patricia_b Ten zajko je strašne zlatý.
@patricia_b a citis nejaku zmenu? si pisala, ze nejaka emocia tebou prebehla... pokracuje to? krasny zajko😍
@patricia_b Krásne, šikovná si veľmi.
Dali sme si včera s mužom večer pohárik a mňa to vždy tak ukľudní, je zo mňa vysmiaty pohodový človek. Dávam si pozor, nech z toho nie je zvyk a viac ako 2 nikdy nepijem, ale rada by som bola taká veselá stále 😎
Dievčatá, ja som mala v sobotu sen, že som zabila Michala presne ako mi kázal hlas, pred vcerom som mala sen kde boli všetky krásne chvíľky s malým a prišiel ten hlas a ja som som ho odohnala
@patricia_b Inak aj talk vedome odháňam zlé myšlienky. Poviem si, nebudem sa na toto sústrediť, nebudem to teraz riešiť.
@saslavka73 áno to sa hovorí, že denne máme tisícky myšlienok a, keď sme unavené či v nepohode prídu aj zle.Len človek sa toho tak zľakne, že spanikari.
V nedeľu mám vychádzku 😍
Mne pomohlo tie myslienky prijat, uvedomit si, ze nie som iba slnieckova a mam narok na zle pocity, ze za to nepojdem hned do pekla. Znie to asi divne, ale ked som si dala sama sebe dovolenie sa nahnevat, tak sa mi neskutocne polepsilo.
@pajinka91 áno, ja som v takej zaujímavej skupinke na FB psychosomatika a etikoterapia a tam je veľa takých zaujímavých príspevkov ako nám telo signalizuje problémy.Vela ľudí potláča city, zlosť, frustrovanost nereagujú na únavu a z toho všetko pramení.nedovolime si ľahnúť, oddychovať, lebo musíme.....
@patricia_b super tak to po tých dňoch tam musí byť odmena.Clovek to bude úplne inakšie prežívať.To máš nejakú predlohu na toho zajka?je veľmi mily
Bambulky pekny piatok prajem. Oddychujte.. myslite pozitivne. Bo ja lestim doma umyvam okna dajako ma to chytilo 🤣😂asi tie hnusne kramy dojdu 😊😉😅😁
@eliska13 no este pred porodom zistili ze malinky ma jednu oblicku.ked sa narodil mal infekciu 10 dni na jyske pri prepusteni nam povedali ze ma slabe svalstvo takze museli dme chodit cvicit.a ze je na lave ucho hluchy.potom ked mal 8 mesiacov tak mi doma nechcel jest asi dva tyzdne a ja zo stresov som nemsla mlieko.hospitalizovali nas v nemocnici.tam dostal hnacky zvracanie teplotu a zacal chudnut.boli tam asi mesiac ale ka som to psychicky nezvladla a hospitalizovsli ma na psychiatrii.medzi tym este zistili ze vajicka nema v miesku a bude operacia.viem ze su tachsie deti chore ale na mna toho bolo vela
@pajinka91 áno ja, aj mne sú niektoré veci smiešne až bizarné, ale často súhlasím.Mna zaujímajú tie čo sa týkajú psychiky.A potom ta klasika, že to čo Ti vadí na druhých je to, čo Ťa irituje na sebe, či to čo Ti chyba a pod...
@mimiqa to som mala dnes v pláne, že konečne umyjem okná, ale u nás spŕchlo tak, že nemá to význam a je nejako chladno som na obed robila vyprážaný karfiol a tak som sa najedla, že ležím pod dekou a rozmýšľam či oči neprivriem😂
@mimiqa ja ho robím raz za čas nemám fritezu a nebaví ma to na panvici, všade smrad, ale dobrý bol😁minule som vyskúšala nový recept len ho dáš do rúry uvarený a obalid vo vajci a posypes strúhaným parmezánom bolo to vynikajúce.Len moje dieťa ako je v puberte stále je hladný až trpnem, že za chvilu zase zapipa, že chce jesť.Ty budeš mať tú mačku domácu či aj von bude chodiť.

@patricia_b Na jeje tak super. Aj sa tešíš domov?