icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

sylvia30
2. mar 2019

@duska87 stále berieš lieky? Lebo moja dr. ma hneď upozornila, že mám rátať 1-1,5 roka že budem brať lieky, možno aj celý život.

duska87
2. mar 2019

@sylvia30 stale beriem lieky.dokonca 4druhy.paretin alventu frontin a kventiax.pomalicky znizujeme.

duska87
2. mar 2019

@mekicom no stav je lepsi ale niekedy na mna pride panika.dva dni pred menstruaciouale ze to je normalne.ale ako tak da sa povedat ze uz je lepsie.predtym to bolo len prezivanie.teraz sa uz viem aj tesit aj ked mam trapenie so synom.narodil sa 4250.teraz ma uz v maji 3 roky a nechce jedavat.ma 12 kilo aj s botami.kvoli tomu nas uz aj hospitalizovali

mekicom
2. mar 2019

@sylvia30 na nespavosť mám napísaných Stinlox to keď už dlho sa nevyspim tak dám raz za čas jednú a vtedy sa vyspím ale sa to nemôže takisto užívať dlhodobo Max mesiac v kuse ale ja to beriem tak nepravidelne.aj včera som si dala a za desať minút som spala a dnes som sa zobudila ráno o desiatej.

sylvia30
2. mar 2019

@duska87 ty berieš kventiax? Konečne niekto kto ho berie okrem mňa. Máš ho na spanie, či cez deň? Aku davku? Ja beriem 200 mg na spanie, pomaly mi zvyšovala 3 mesiace, aby som začala späť, ale napríklad dnes do rána som spala veľmi zle. Včera som si ráno pospala, mala som dovolenku, cez deň nič moc aktivity, ešte som si poobede dala kávu, k tomu začal menzes a hneď nafigu noc. Dnes som z toho rozhodena, ja som z toho nespanie mala hrozne úzkosti, časom sa to trošku zlepšilo, teraz som sa posledné dni cítila dobre a hop - zase zlý spánok. To je pre mňa hrozný strašiak aj po 3 mesiacoch liečby.
Frontom berieš koľko? Ja pomaly vysádzam obedny benzac, ale na vysadenie ranného a večerného sa ešte necítim. Beriem Helex 3 x 0,25 mg.

slavkasobanska
2. mar 2019

Ahojte,mám ísť dnes na oslavu narodenín mojej mamky,no ja ti nedám,všetci tam budú v pohode,usmiaty,ma berú ako chorú,mám z toho úzkosti a začínam mať depresiu .ležím a vždy len rozmýšľam čo som taká nemožná .ja chcem byť zdravá..šťastná .usmievať sa .už to trvá veľmi dlho,ťa choroba .

pajinka91
2. mar 2019

@slavkasobanska Neboj sa, das to! Je to narocne tieto rodinne oslavy, kde sa vsetci tvaria strasne vysmiato. Ja sa priznam, ze som ich zopar vynechala, ked bolo najhorsie, nemala som na to nervy ani chut. Som za to cierna ovca, ale co uz 😎

sylvia30
2. mar 2019

@slavkasobanska Zlatko, dáš to. Si silná žena, zvládneš to. Nie si nemožná, práve naopak, robíš všetko čo je v tvojich silách.😘
Inak, odkedy som ja ochorela, neznášam rodinné oslavy, ani u nás ani keď niekam ideme. Teraz v marci bude mať muž aj švagor narodeniny a naši výročie svadby. Už teraz sa mi robí nevoľno, keď si spomeniem.

janka2112
2. mar 2019

@sylvia30 ahoj
Áno tuto noc som nemohla spat ani ja
Presunula som sa do obývačky
Tak pojedala jogurt
Tak zaspala a ráno akoby nechám udreta
Zahnala som to umývaním okien
Ale to ma určite dobehne
Myslím že všetky zienky čo trpíme úzkosťou či PP alebo depkami sme veľmi citlivé analyzujúce tvory a hlavne vyčerpane ....a tak sa to raz prevalí

sylvia30
2. mar 2019

@janka2112 presne si to vystihla, citlivé, analyzujúce a vyčerpané....ja som sa zosypala po šialenom roku - v práci nenormálny stres, doma som si naložila ešte viac - signály, že nie som Ok som poctivo ignorovala hádam pol roka a toto je dôsledok. Prvý mi odišiel spánok. Preto aj teraz sa mi každý výkyv zobrazí na spánku, respektíve na nespani.
Ty si dobrá, že si umyla okná. Ja sa tu len považujem a nič sa mi nechce. Hanba mi.

sylvia30
2. mar 2019

@janka2112 povalujem

saslavka73
2. mar 2019

@janka2112 Veru pravda ja tiež do nemoty analyzujem.

duska87
2. mar 2019

@sylvia30 25mg kventiaxu jednu rano a jednu vecer.frontin 0,25 rano a vecer 0.5xale uz to beriem dlho.dva roky

duska87
2. mar 2019

@slavkasobanska aj ja to tak citim.vzdy sa pytam preco ja.vsetci spokojny a dokazu aj tazsie veci zvladat.ja sa hned zo vsetkeho zosypem.

tamichloe
2. mar 2019

@duska87 ahoj ja beriem kventiax 25mg rano od utorku a strasne sa mi z neho chce spat...neskutocne...som neschopnaa...vecer mam anafranil polku zo 75mg

eliska13
2. mar 2019

@duska87 na toto mi psychologička povedala, že to je iba v mojej hlave odkiaľ vieš, že oni zvládajú?aj ty zvládaš či len ležíš celý deň?človek je aj unavený ako bez energie hlavne pri benzaky, ale ak ich treba tak treba nie je to doživotné.

eliska13
2. mar 2019

@slavkasobanska určite chod....tak nech pozerajú....ty sa budeš smiať a uvidia, že si v pohode nevyhýbaj sa tomu..potom človek stagnuje každý kúsok vpred je plus.

mimiqa
2. mar 2019

@slavkasobanska jasne ze pojdes..pekne usmev ahojte vsetci..staci pocuvat tie uzastne reci..pousmej sa na ne a basta..ja to tak robim 😃😂

saslavka73
2. mar 2019

@slavkasobanska Bože ja tiež nenávidím tieto oslavy. Najhoršie že tým úsmevom ani neverím, každý má nejaké starosti problémy. V manželovej rodine sa o tom nehovorí, nepovedia sa len sa tvária že je všetko ok a ja som potom za debila, keď niečo poviem. Už nehovorím, usmievam sa, tvarim sa že je všetko ok a mám sa výborne. Pred každým. Tak sa tvár aj ty. Je to jednoduchšie.

mimiqa
2. mar 2019

@saslavka73 ze 😂🤣ja mam zajtra oslavu..no pride len bracho so zenou mamco segra a deturence..takyto najblizsi 😁😅uplne staci..popijeme pokecame....inak ked sme vsetci dakde..tak mne su vsetci na smiech...ako.pises vsetko vsade vynikajuce dokonale pritom prt pravda je vzdy ina...taketo herecke vykony 😉😃👀

saslavka73
2. mar 2019

@mimiqa A potom sa zrazu dozvies také veci a povieš si veď ja sa mám dobre. Aspoň u nás to tak je teda v manželovej rodine. U nás to tak nie je my sme sa vždy zdôverili, porozprávali.

sylvia30
2. mar 2019

@duska87 hm, tak to ja mám konskú dávku kventiax oproti tebe, to asi ani necítis, že to beries

mimiqa
2. mar 2019

@saslavka73 presne😂🤣my si povieme vsetko....uplne otvoreny vztah so segrou aj mamco..ta ma aj zdrbka 😂..no polovickyna tiez dajaka cudna😅riesia take chujoviny..oni take typicke kdo kedy preco 😁😀ohovaraju..prekrucaju....ach dakedy bych to fackala👀😅

tamichloe
2. mar 2019

@sylvia30 ahoj ja beriem kventiax 25mg rano od utorku a strasne sa mi z neho chce spat...neskutocne...som neschopnaa...vecer mam anafranil polku zo 75mg
Akosi mala neziaduce ucinky zo zaciatku?
Ty kolko a kedy beries?

sylvia30
2. mar 2019

@tamichloe aké maš nežiaduce účinky? ja ho beriem na spanie už 4 mesiac, začínala som 25 mg a doktorka mi ho postupne zvyšovala až na 200 mg, ale ja ho mám len na spanie..práveže ja som na začiatku liečby vôbec nespala, zato som ho dostala na spanie, mne ani stilnox nezaberal, ja ráno keď vstanem, som z neho ako mechom udretá, ešte pol hodinu sa preberám na gauči....

sylvia30
2. mar 2019

@mimiqa u nás presne takto isto, v mojej rodine otvorené úprimné vzťahy, svokra je klebetná až až, furt aj zo švagrinou riešia druhých a na tých, čo majú psychické problémy pozerajú cez prsty, tomu vôbec nerozumejú....

tamichloe
2. mar 2019

@sylvia30 chce sa mi z neho spat.....beriem ho rano

sylvia30
2. mar 2019

@tamichloe ja ho vo vyšších dávkach beriem na spanie, ale večer, ja ráno beriem AD,ty ho ráno berieš kvôli čomu..

saslavka73
2. mar 2019

@sylvia30 No moja svokra má všetky choroby sveta, ja nemôžem mať to čo ona kdeže........ Ja vôbec nie je ťažšie. Ona to má najťažšie. 😉

tamichloe
2. mar 2019

@sylvia30 kvoli myšlienkam😉