Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
chcem sa opytat ako reaguju zamestnavatelia ked sa dozvedia že trpite usk,dep, poruchov,alrbo pripadne pri hladani novej prace maju s tym proble a nechcu takichto ludi vobec zamestnat. je možne pracovať aj na riadiacych poziciach a neni s tym problem aj v štatnej sfere.
@ivcam2 Aj ja mám doporučene od lekárky, mám lieky na tlak a ona že dajte si hocikedy, kľudne sa aj predavkujte a zabudla som že netreba a potom že ako mi zle. Ale bol ten týždeň nejaký zlý tlak vo vzduchu či čo.
choroba prišla teraz v decembri, pracujem na tomto mieste 4 roky,choroba prišla aj vďaka tejto práci, keďže som nezvládla pracovné zaťaženie a stres....
@mekicom liečba psychických ochorení je beh na dlhé trate, po tom ako som začala brať AD sa mi prihoršilo, mala som silné úzkosti aj telesné príznaky, ale po dvoch týždňoch to polavilo (je to známa vec, že na začiatku brania AD sa prihorší), potom sa mi trošku polepšilo, ale úzkosti som pociťovala stále, len sa dali vydržať, po mesiaci som sa vrátila do práce, vtedy som mala pocit, že som sa vrátila na začiatok liečby, nespala som skoro nič, vo februári maličké zlepšenie, najviac sa mi ulavilo teraz, to som začala štvrtý mesiac liečby, úzkosti prešli, cítim sa celkom dobre, v pondelok na kontrole mi aj doktorka potvrdila, že najhoršie mám za sebou, už by to malo byť len lepšie
Bojím sa ako to zvládnem v práci. Robím denné a nočné. 11tky robím. Robím fyzicky....🙂
Ahojte. Mozno mi niektora z vas bude vediet poradit, neviem ani kde zacat. Zacnem takto. Navonok som priatelskej povahy, rada a bez probleniv nadvazujem priatelstva ale casto krat su pre mna neudrzatelne. Neustale sa citim v pozicii obvinenej. Tyka sa to aj mojho manzelstva, v praci, ludi okolo mna. Mavam uzkostne stavy pri ktorych sa neviem ovladat. Ako keby som to nebola ja Raz sa mi stalo, ze son drzala nad zapastim ziletku ale pud sebazachovy ma akosi nepustil. Mavam vtierave myšlienky za ktore sa neskutocne hanbim. Posledna bola, ked boli deti chore tak som ich uz v myslienkach pochovavala a rozmyslala ako sa hned na to zabijem :( je to pre mna neskutocny boj. Nevie o tom ani moj manzel len zatial toleruje a zvlada moje nalady. Nakhorsie su pre mna tie vtierave myšlienky. Dokazem si privodit taky stav ze by ste neverili... Ohladom problemov vo vztahu (vzhladom na moje skryte stavy) sme boli na jedno sedenie u psychologa a ten mi akurat nepovedal nic nive, nic co by som sama nevedela. Zas som bola na tom istom. Bojim sa ist psychiatrovi, bojim sa za tu hanbu. Bojim sa co ak sa to ibrati proti mne a zoberu mi deti ze som "psycho"? Velmi si vsetko veriem k srdcu, inak som velmi uzkostna a lahko ma vsetko zlomi. Nad minulostpu rozmyslam kazdy den a vycitam si mnoho veci. Skratka sa neviem nikam posunut. Poslednu dobu len prezivam a uz nevladzem...
proaim napiste mi svoj nazor ako to vidite. Co by ste robili na mojom mieste lebo uz naozaj nevladzem :( tieto mije stavy ovplyvňujú cely moj zivot a fungovanie. Vsetko okolo seba nicim. A aj samu seba
@mekicom Nie ja som nastupila este v pohode, choroba si ma nasla az neskor.Zatial si nikto nic nevsimol, ani nemal ako ja v praci fungujem normalne ,nedam na sebe nic vediet , PN som za tie roky co beriem AD nebola ani raz.V rodine nikto o tom nevie okrem manzela a deti, ani rodicom som nepovedala , naco ich trapit mojimi problemami, maju dost svojich.U dr som stretla par ludi co som poznala alebo oni mna ,ale to ma netrapi ,nevedia kvoli comu som tam a zatial ani nikto nic mi nehovoril na tu temu.
@bunny906 Navstivit cim kor odbornika ,ten ti pomoze najskor, a preco by ti mali zobrat deti? Pozri kolko nas tu je zien a neviem o tom zeby niektorej zobrali, to by uz bolo pol slovenska deti v decaku. Skor ti zoberu vtedy ak to nebudes riesit a nebodaj nieco zle spravis. N a to su lekari aby ti pomohli ,tak ako kazdej z nas co si tu piseme a radime ,podporujeme sa navzajom a velmi som rada za tu skupinu.Neboj ,zajst za lekarom psychiatrom je to lekar ako kazdy iny ,dnes uz to nie je hanba.Drzim prsty nech sa rozhodnes spravne.
@saslavka73 ja neviem co sa robi, ale nie som v pohode.Zeny zacala som cvicit a pijem raz denne nemenovany prasok Herb.... nieco mi hovori ze som rozhodena od toho casu. Moze to mat suvis ?
@bunny906 ahoj...to nieje ziadna hanba ist k psychiatrovi. Urcite chod. Pomoze ti. Uzkostne stavy som ja mavala strasne....uz to nechcem zazivat..preto som sla a basta.. kazdy clovek je svojim sposobom psycho to mi nik nevyvrati🤣😅...tu su skvele bambulky....hned zajtra sa objednaj necakaj😘
@sylvia30 po zabrat AD robyš pracu prirodzene lebo sa musyš k všetkemu nutit. Mne sa nič nechce a k všetkemu sa musim len prinutiť, rano mam problem vyliesť s postele aniečo urobyť, v praci som nesustredena nedokažem tam vydržať. Ja beriem 4 AD len 3 tyždne takže ešte možno nezabrali a treba tomu čas, Ja mam uskostno-depresivnu poruchu a ty sa načo liečiš možno maš len uskosti?

Zienky, tie ktoré chodíte do práce normálne užívate AD aj benzoace, aj lieky na spanie?