icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

pajinka91
12. mar 2019

Moja terajsia psychologicka je mlada zena a nikdy ma neodsudila, vzdy pocuva, ma so mnou viac trpezlivosti ako ja. Podla mna ma este ten mladicky elan v sebe, ked bude to iste dookola pocuvat 30 rokov, tiez mozno pacienta posle do kelu ;)

Ja som sa velmi hanbila najskor za seba a postupne som sa rozhovorila, lebo ma neodsudzovala nikdy. Vzdy som cakala, kedy to pride, nejaka drsnejsia poznamka, ze sa mam vzchopit a neprehanat uz tolko a ono stale nic. Velmi mi to pomohlo, ze ma konecne niekto vypocul bez toho, aby mi povedal, ze som iba precitlivena a prehanam. Teraz uz mam nazor, ze ked niekomu poviem nieco hnusne a on sa rozplace, tak nie on je slaby a precitliveny, ale ja nemam co rypat.

Podla mna z tej vety o tom, ze matka sa nemoze zrutit, citit skor jej vlastnu nepohodu. To iste ku kritike vylevu. Ja to vidim ako profesionalne zlyhanie z ich strany. Ludsky to chapem, ale pacientovi beru istotu, ze moze vsetko zdielat. Ja ked sa k niecomu stale vraciam, aj ked v inom podani, tak mi skor povie 'toto mi pripomina, co ste pred dvoma tyzdnami vraveli, co si o tom myslite?' a snazi sa najst linku k povodnemu spustacu. Ja som mesiac riesila to iste z roznych uhlov a nakoniec som pochopila. Ale bez tolkych 'vylevov' by som nepochopila.

patricia_b
12. mar 2019

@coco2018 ja som písala včera mojej psychiatričke, mám jej písať zase zajtra a normálne sa mi do toho nechce, strašne zlú mám náladu, normálne by som to teraz ukončila, ja neviem či je to liekmi či čím, ale som totálne v pi*i, ona sa snaží tak pozitívne na mňa ísť, píše mi ako veľmi mi chce pomôcť a ona je fakt taký dobrák a to má okolo 40 rokov, ale proste ja neviem, mne to už príde blbé

saslavka73
12. mar 2019

@patricia_b Tak jej napíš ako sa máš na p... a ako ťa serie.

saslavka73
12. mar 2019

@coco2018 Pomôž si človeče aj pánboh ti pomôže.

coco2018
12. mar 2019

@patricia_b určite to bude lepsie ver si. Nemáš na to prechodne obdobie aj benzodiazepiny? Mas krásneho syna, vsetko sa utrasie uvidis vydrž týžden, dva. Oddychuj rob iba nevyhnutne veci. Nema ti kto pomôct muž, mama, svokra? Nevzdávaj sa. Napis pravdu ako sa cítiš ako sa mas co prežívaš.

saslavka73
12. mar 2019

Ja každý deň rozmýšľam ako sa zabiť.

patricia_b
Autor odpoveď zmazal
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
pajinka91
12. mar 2019

@patricia_b To je krasne, ze ma takyto pristup. Aj ked chapem, ze ked sme na dne, tak nas pozitivny pristup akurat nasr. Ja ked sa mam nanic, tak by som tych veselych pozitivnych ludi najradsej lopatou po hlave :D Potom, ked je lepsie, tak som aj ja vesela.

patricia_b
12. mar 2019

@pajinka91 strašne ľudsky prístup má ... jed mi bolo zle v nemocnici tak som jej písala, ale je to také, dúfam, že mi pomôže

saslavka73
12. mar 2019

Ja som na seba nahnevaná, že to nedokážem urobiť, nemám žiadny dôvod tu byť na tomto svete, jedine, že Boh má pre mňa nejakú úlohu.

mimiqa
12. mar 2019

@saslavka73 ano ma...byt tu pre nas ☺

kajkag
12. mar 2019

Zienky moje 2 týždne mi bolo úplne fajn. Pred týždňom sa zase zhoršilo....opäť vnútorne chvenie a napätie v tele. Ale bojujem. Dnes sme boli s manželom a s našim psikom v lese...30minut som slapala kopcom...vonku som sa cítila úžasné.....teraz keď sme prišli sa cítim lepšie....Fakt čerstvý vzduch a prechádzky to lieči. Hlavne chcem nabrať kondičku, pomaly by som chcela ísť do roboty🙂

slavkasobanska
12. mar 2019

Ahojte ..no dnes do obedu taká rozklepana som bola,syn tak na mňa pozeral,no nič nepovedal,neviem teraz či si to všimol,alebo náhoda,potom ako tak oki,mala som ísť vonku a stále príde 15 hodina a mne je zle,žalúdok,hnačky,je mi z toho do plaču .ja už prestavať vladát takto žiť .ako nechcem si nič urobiť,len už je to dlho ..som strašne nešťastná z toho .

eliska13
12. mar 2019

@coco2018 áno v tomto zmysle som to ukončila.Z e sa len motam ako škrečok v kolotoči, ktorý stále bojuje s tým istým dokola a nevie vykročiť a pochopiť niektoré veci.Ale hovorím ja som chodila raz za mesiac a max 6 x po sebe, kým sme sa k niečomu dostali bolo mi dobre a ukončila som to.Potom o 2,3 r znova....raz začala s tým, že čo si myslím o tom, že niektorí ľudia, aby mali pozornosť druhých si "vymyslia" chorobu zrútia sa a pod....tak to bol koniec, lebo naozaj som nemala dovod, aby som si niečo vymýšľala a bola za hysterku veď ja som sa divne cítila už ako dieťa taká truchliva zvláštna vedela o tom, rozprávali sme sa o tom a potom som mala pocit, že mi chce prisúdiť, že vlastne sa rútim len tak z roztopase.A tiež raz povedala ako tebe, že nedá sa zatiahnuť do mojich pocitov a myšlienok.mne práveže vynadala, že prečo na začiatku neberiem aj benzaky, že či chcem ísť do nemocnice a kto sa bude starať o syna.Lebo som jej povedala, ze to zvládnem bez oblbovakov, že ja nechcem, že mám ich doma, ale nie ..to je typické na vystrašene navrhnúť liečenie či nemocnicu, aby sa človek zľakol a začal spolupracovat

maki43
12. mar 2019

Dievčatá jednu radu prosím, ako si konečne privodiť ten menzes? Lebo tieto stavy to je niečo. Už ani neviem, čo ma bolí, kríže, hlava, prsia, vnútorný nepokoj. Ale veď vy to všetky poznáte, ten náš známy PMS. Ale tá úlava, keď to príde je k nezaplateniu. tieto dni predtým sú len prežívanie. Ani radosť z ničoho des...... Nájdu sa tu so mnou nejaká spolubojovníčka? Tak sa majte, slniečko vyšlo a ja do dvadsiatej hod. v práci. Nech už je fajront. Večer sa ozvem. čaute babule a dúfam, že máte lepší deň, ako ja. A to by som sa mala radovať, že dnes mám 44 rokov, či plakať, že už som stará korčula????? :D :D :D :D

saslavka73
12. mar 2019

@maki43 44 - čas na nový život. Ja si tak hovorím, ale .......... jeden deň dobre, druhý zle. Daj červeného vína. Na zdravie moja.

eliska13
12. mar 2019

@coco2018 určite chod nekončí s terapiou, ale povedz jej, že si prekvapená, že sa Tá to dotklo....večer odpíšem.

slavkasobanska
Autor odpoveď zmazal
saslavka73
12. mar 2019

@slavkasobanska Kolko máš rokov?

eliska13
12. mar 2019

@saslavka73 isté, že má všetko sa deje pre niečo.Rozumies si s mužom či žijete len tak vedľa seba?vieš čo Ťa najviac trápi?deti, veľké dlhy, či sa nudíš a chcela by si iný život, prácu, viac kamarátok, bol Ti neverný či čo Ťa uziera?ty malo píšeš😂tento 40 tkovy vek je divný.Aj mňa to chytilo v 38 r a odvtedy také zvláštne všetko.

slavkasobanska
12. mar 2019

@slavkasobanska
@maki43 všetko najlepšie prajem,nie si stará korčula,....

eliska13
12. mar 2019

@maki43 všetko najlepsie😉 všetci starneme a sa mi to zdá, že čoraz rýchlejšie nejako to letiiii.

slavkasobanska
12. mar 2019

@saslavka73 no ja som mala minulý rok 50

maki43
12. mar 2019

@saslavka73 ďakujem spoločne. P.s. pol litra vypitého za týzden a nič. či musím dorazit flašu celú???? :D :D :D

maki43
12. mar 2019

@slavkasobanska ďakujem pekne v najlepšom veku, že. Muž si našiel inú, dieťa skoro dospelé, no čo si viac priať. Ale nejdem sa sťažovať, je to takto omnoho lepšie. :D

maki43
12. mar 2019

@eliska13 ďakujem pekne :D

mimiqa
12. mar 2019

@maki43 gratulujem 😘🎉🍰

saslavka73
Autor odpoveď zmazal
saslavka73
Autor odpoveď zmazal