icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 tak fajn nie?bude to ina práca ako doteraz či iná pracovná doba či prečo vahas?dlho si bola v terajšej?

saslavka73
13. mar 2019

@mimiqa Tou zmenou. Sa mi zdá, že manžel s tým nesúhlasí. Podnikáme, ale aj kvôli tomu prídem o zdravie.

eliska13
13. mar 2019

@mimiqa to vydržíš po 17 nejesť?by som umrela od hladu ja chodím neskoro spávať.dnes som kúpila kebab aj synovi na obed som myslela, že ho do koša hodím bol z iného miesta ako sme zvyknutí syn nad ním lamentoval, že je iný, na hrubo nakrájaný jemu to nechutí zjedol ryžu a trochu z masa nevďačná decko😂som mu povedala, že pre mňa by bolo najlepšie mu zaplatiť obedy a nemusím variť a míňať toľko penazi.on je v niektorých veciach ako autista toto poznam, nepoznám, toto neochutnam.Su deti čo sú vďačné, že im mama navarí a nezuju rohlíky a suchú večeru.

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 No ja by som mala tiež po 17 tej nejesť. Ale prídem z roboty, muž a už to ide, zjem čo vidím.

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 a ty čo chces?veď, ak by sa Ti nepáčilo máš sa kam vrátiť naspäť k mužovi či nie?Ja by som to vyskúšala, keď si už reagovala na ponuku a prešla cez pohovor, tak asi tá brzdí len strach

mimiqa
13. mar 2019

@eliska13 jo vydrzim..zvyknuta...to nasiera aj mna ked dcerka pohrda jedlom

mimiqa
13. mar 2019

@saslavka73 narocne??? Mas plusy v tom??? Ak nie kasli na to

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 Ja to nechcem. Behať hore dolu. Buď alebo. Hlavne by som sa chcela s ním o tom porozprávať, ale my sa nevieme.

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 a prečo chces vlastne odísť už nechceš robiť s ním?to nikdy nevieš či buď alebo...ale, ked si si hľadala niečo nové asi chces novú prácu nie?bojíš sa, že Ťa nebude chcieť späť, ak by sa Ti nepáčilo?

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 To je moja firma. Nenávidím ten tlak a bojím sa, že tlak budem mať aj v klasickej práci a budem tam kde som bola. Akurát, že budem pracovať na cudzom sne. Zle zvládam vypäté situácie. Celý život dobre, ale už nevládzem byť stále pod takým tlakom. Je to na mňa veľa.

patricia_b
13. mar 2019

@saslavka73 lieky mi zvýšila a partner či môže prísť, aby mu povedala svoje

saslavka73
13. mar 2019

@patricia_b Veľmi dobrý prístup. Dobre. A ako sa máš?

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 škoda, že som nečítala čo si včera písala možno by som viac chápala...
Ale, keď sa zamestnas tvoja firma zostava s mužom či niekým iným...nekončis s podnikaním...
Možno v novej práci budeš ten tlak brať lepšie, lebo si "len"zamestnanec.Tlak bude vsade.Chapem Ta ja nie som hlúpa, aj školy mám aj skúsenosti, ale mne, keby niekto dal riadiť pracovnikov, či rozhodovať o veľkých veciach dostanem strach pred zodpovednosťou.Takze som si srdcom vybrala to, čo ma bavi aj, keď nezarobim veľa, ale aspoň ma to napĺňa.dost sme to rozoberali u psychologicky, lebo som robila niečo zaujímavé a nechala som to časom... ja mám najradšej takú prácu stereotypnu nie zmeny, nie stres, nie jazdiť autom a vybavovať.

eliska13
13. mar 2019

@patricia_b myslíš, že Ťa nechape muž?ináč to by bola dobrá rada pre všetkých mužov, ktorých ženy sa liečia na úzkosť depresie.Vraj kde je láska a istota nie su uzkosti.Idem dievky moje syn mal doučovanie z Aj mohla som si tu popísať a poklebetit ....

mimiqa
13. mar 2019

@patricia_b to je dobre nie???a muz pojde???

mimiqa
13. mar 2019

@eliska13 dobre si napisala...moj nicomu nechape...ze vyzadujem pozornost stale a ja uzkost...ze je egoista zamerany len na seba co ma chce ovladat..preto mi nedopraje to cvicenie ci vodicak

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 Veď tak dajako. Lenže neviem, rada by som sa s ním o tom porozprávala, čo cítim a tak, ale on ma nepočúva, nič nepovie, nepovie názor, stanovisko. On mi len povie, že lepšie to nebude ani inde. No napokon neviem či to nie je moja chyba, keď nevidím výsledky, hneď chcem veci meniť. Nemám trpezlivosť, aj keď na druhej strane si myslím, že trpezlivosti už bolo dosť. To podnikanie nám zobralo veľa, áno aj nám dalo veľa, je to dobrodružstvo. Ale neviem či chcem skoro v 50 tke zažívať dobrodružstvo. Dobrodružstvá som mala robiť v 20 tke.

patricia_b
13. mar 2019

@saslavka73
@mimiqa
@eliska13 podľa mňa tomu nerozumie, ako sa citim

saslavka73
13. mar 2019

@patricia_b Nerozumie.

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 môj muž je taky isty v tom čo som robila ma nepodporil, ak sa spýtam na radu ako by sa v niečom rozhodol tak povie, že zariad sa podľa seba.Ale, ak ide o neho to sa pýta a čaká podporu.On je dobrý chlap neflaka sa, nepije skôr je taký introvert a ja celé roky rozhodujem aj za neho.Vo všetkom čo budeme robiť, kam na dovolenku, čo variť, vlastne, ak to mám povedať akoby som žila sama so synom.Z roboty príde neskoro...žijeme viac menej spolu cez víkend.Nevyzaduje, aby som sa o neho starala ako niektorí chlapi toto mi uvar, ozehli košeľu je bezproblémový, ale....niekedy by som prijala, keby ma trocha k niečomu naviedol, podporil, nemám v ňom takú istotu a oporu ako by som čakala ako žena od chlapa.Ked som to hovorila psychologické sa smiala, že som s ním x rokov a vždy som dirigovala ja, že prečo ho chcem meniť, že iný nebude.No asi preto, že už by som chcela vidieť nejakú aktivitu slovo chlapa, aby sám prišiel s nápadom aj debilným, ale vidím, že má snahu...no a tým, že ťahám aj za neho som unavená a frustrovaná a pýtam sa načo mi je chlap😂.Sadim jahody, striham stromy, maľujem spálňu, lebo on nemá cez týždeň na nič čas, ja pracujem menej a preňho to nie je podstatne.Ale zas je pravda, že iný chlap by možno tresol po stole a dal mi pár faciek za niektoré veci a to by sme sa denne hádali, keby som mala pri sebe takého čo by si strašne presadzoval svoje .je to ťažko tieto vzťahy.Syn mu minule odvrkol teba nepočúvam iba to, čo mama povie ona sa so mnou učí, chodí na krúžky.Jeho treba programovať ako takého robota prines, sprav, kúp....

eliska13
13. mar 2019

@saslavka73 išla by som skúsiť nové, ak tomu dobre rozumiem vrátiť sa mozes

@patricia_b nerozumie určite.Ani môj nechápe, ale ani nekomentuje, nevyryva.oni majú iné tie city, emócie k deťom, nepitvaju sa v ničom, rozhodujú sa priamo...žena ako prvé myslí na deti, ak ide o prácu či nastúpiť či nie, ako stihnúť ostatné... chlap má voľné pole vie, že žena ho zastúpi.

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 Podobne. Inak nie je zlý muž. Tiež by ma druhý nafackal. Niekedy keď sa pohádame, tak mi vykrikuje, že nikoho nepotrebujem. Hej a keď potrebujem, buď mi nepomôže, alebo mi vynadá.
Nebudem sa môcť vrátiť. Max. mesiac môžem preklenúť.

saslavka73
13. mar 2019

@eliska13 Chcela by som aby jasne povedal, ako si to predstavuje, čo chce, čo cíti. To sa nikdy nedozviem, či čo?

saslavka73
13. mar 2019

Inak takého čo by sa furt o mňa staral, by som tiež nechcela.

1andrea111
13. mar 2019

@saslavka73 aj mesiac je dosť aby si sa vedela rozhodnúť či zostať či sa vrátiť, ak neskúsiš, nevieš a keď sa môžeš do mesiaca vrátiť, tak to je super

maki43
13. mar 2019

no aKO BOJUJETE HOLKY? JA V PRáCI DO DVADSIATEJ HOD. BOLI MA BRUCHO, KRížE KLASIKA A STáLE NIč. NECHCE Tá POTVORA PRíSť. ALE Už SA MOC SLEDUJEM. Už SOM SI AJ TLAK MERALA V PRáCI 117/73, TEP 72 VšETKO OK. TAK TO BUDE LEN A LEN PSYCHIKA. Už TO CHCEM MAť. DNES DáM HORúCU SPRCHU VEčER A DECI čERVENéHO. A UVIDíME. A VY AKO? JA TROCHA úzkosť pociťujem, ale už si to nevšímam. tak sa majte a nedepkujte. Pa ♥♥♥

saslavka73
13. mar 2019

@1andrea111 tIEž NAD TýM UVAžUJEM.

saslavka73
13. mar 2019

@maki43 Daj si aspoň dva deci.

patricia_b
13. mar 2019

@saslavka73 @eliska13 mňa odbije vetou, že to mám presne ečo mal on ... len on to dal s voľnopredajnými

saslavka73
13. mar 2019

@patricia_b Škoda sa s ním o tom baviť.