Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
Dievčatá inak to môže byť aj počasím. Kolegyne, ktoré nebolieva hlava povedali mi dve, že už štvrtý deň v kuse. Teraz tu bola za mnou kámoška a tá povedala toto isté, že v noci cca dve hodiny spala, čo jej na bolesť nič nezaberalo. Tak asi naozaj to bude aj počasím :D
Brali ste niekto Trittico a Sertraline?
@andocka ja beriem trittico, za mňa celkom OK, nechceš skúsiť bez toho stilnoxu a vyššiu dávku trittica,
Ja ako mám Triticco správam parádne...
No ja spím super,beriem Zolpinox a chlorprotixen....,ale tak mi je na prd,motá má,tlaky v hlave mám....do obedu ešte porobim čo treba a po obede nič....je mi až na odpadnutie ..joj .uz nech to prejde .
@patricia_b pekne👀
@patricia_b ja tiez musim este pismenko M si dat urobit...tiez mam na tomto mieste pismena moje a krpatej
mne dnes strašne urobilo dobre slniečko, strašne dobre pri srdiečku, také pekné počasie, škoda, že to bola len chvíľka
dr, predpisuju aj ine lieky ako elicea, citalc,triticao lebo mne sa zda ako keby na celom Slovensku nebolo nič lepšie alebo to poistovne nedovolia predpisať. Mate niekto aj ine lieku ako tieto zakladne.
@patricia_b presneee hned mi je veseloooo
Ja beriem Alventu, Prothiaden, Valdoxan,xanax, chlorprotixen, Zolpinox,....stačí?????
@sylvia30 no ja neviem,ale zajtra sa objednám na krv - cukor,železo,štítna žľaza,a uvidím....a začnem behať...no neviem či to nebude skôr rýchla chôdza,no začiatky sú ťažké...
@ivka185 aj si vždy mala ci brala si aj iné lieky?lebo ona nie je z tej klasickej skupiny SSRI a ľuďom čo nezaberajú tie klasické, tak zaberie často z tej skupiny SNRI čo je vlastne Alventa.Raz som sa náhodou preklikala k takému super článku psychiatrickej komory a tam to bolo písané, že jeden pán vyskúšal 6 liekov a nič, až mu dali ten iný typ a polepšilo sa.Boli tam štatistiky, príbehy zaujímavé čítanie, ak nájdem vlozim
@mekicom to sú skoro rovnaké lieky len iný názov lieku účinnú látku majú tú istú escitalopram.casto je jedno originál a druhé generikum.Vsetky robia to isté väčšinou, že zdvihnú či vychytávaju serotonín a niektoré zdvihnú tuším noradrenalin potom je človek taký nabudený viac živý....
@slavkasobanska ja som chodila s nechuťou cvičiť, že nevládzem a pod...a po cvičení som bola úplne nabudena spokojná.Je to fajn prekrvit telo, dobre sa zadychat...len prekonať tu nechuť a únavu.Potom príde energia.U nás bola zima ani slnko nepomohlo dnes som tenkú čiapku mala inokedy v polke marca bývalo teplejšie.

@saslavka73 ďakujem, mám už aj paralen v sebe :D to asi preto :D