icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

enusko
Odpoveď bola odstránená
saslavka73
15. mar 2019

@eliska13 Robíme v robote. To je dosť.

saslavka73
15. mar 2019

@eliska13 Možno aj mala pravdu. Ja to už neriešim. Akože snažím sa vnímať to pozitívne. Teraz mám také dni ťažké tak zase rekapitulujem.

slavkasobanska
15. mar 2019

No bola som od rána čo som písala do teraz, vonku ..unavená ..ale dala som to,aj na návštevu som sa vybrala ,mám zatiaľ 5890 krokov....

saslavka73
15. mar 2019

@slavkasobanska No kúsok vpred. Si super. A u koho si bola?

eliska13
15. mar 2019

@slavkasobanska to je krásne.Niekedy tie slová blízkych zabolia, ale zase nakopol Ta🙂účel to splnilo.mozes byť na seba hrdá aj si super zvládla synov odchod v januári ...ešte pôjde preč či už bude doma?
@saslavka73 možno Vám pomôže nebyť spolu v práci budeš mať zmenu.

mimiqa
15. mar 2019

@enusko dnes som Vam poslala

mimiqa
15. mar 2019

@slavkasobanska to kde si bola

enusko
Odpoveď bola odstránená
slavkasobanska
15. mar 2019

@mimiqa bola som u mamky,na kávu .potom som bola všade kde sa dalo ..no už teraz cítim únavu...

slavkasobanska
15. mar 2019

Ďakujem vám za všetko

mimiqa
15. mar 2019

@slavkasobanska noooo vidis...ja piatky chodim k mame teda za chvilku..neboj tiez mam sebou snou velmi zle obdobie...teraz som snou volala ze pekne nech ma navarene napecene 😂🤣ked nema upratane ju jemne zdrbkam...postupne jemne samo s humorom jej to vracam 😃😅

eliska13
15. mar 2019

@junova prosím Ta nezabudni ten recept ďakujem.Ved, ak Ti vyberu maternicu ešte v pohode dôležité sú vaječníky kvôli hormónom.deti už máš to je dôležité.nestoji to za tú únavu slabosť tiež mi dnes doktor vynadal načo cakam a žijem nežijem na železe z toho má žalúdok zase boli

1andrea111
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
15. mar 2019

@eliska13 mne vyberali maternicu..no pri operácii zistili že musia ísť vonku aj vaječníky...mám to za sebou...no potom prišli depresie....

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivett311
15. mar 2019

Dneska som bola u dr a vyzerá to tak že nebudem môcť kojiť aby som nemala laktačnu psychózu ☹️😢

junova
15. mar 2019

@eliska13 Ahoj, tu je recept: 4 vajcia, 300 g cukru (práškový), 0,3 dc mlieka, 0,2 dc oleja, 500 g polohrubej múky, prášok do pečiva, ovocie na posypanie. Na 180 stupňoch 25 až 30 minút.
V pôvodnom recepte je aj štipka sódy bikarbóny ( ja nedávam) a 400 g cukru, ja dávam 300 g,niekedy menej, skús upiecť.
Veď áno, maternica mi už chýbať nebude, keďže deti už mám a vaječníky by mi ostali. Ja mám polyp na maternici.
Lieky žiadne neberiem, okrem železa.
Pekný deň

junova
15. mar 2019

@eliska13 Ja mám aj cystu v prsníku, už roky ju sledujú. Aj teraz idem na sono prsníkov. Doktorka povedala keď naposledy robila sono, že vidieť že som dlhšie koníka a že to je dobre, že je to prevencia pred rakovinou. Dcéru som kojila 2 roky a syna 2 a pol. Chvalabohu nemala som ani po jednom pôrode depresiu alebo psychozu. Vtedy som bola úplne psychicky fit.

junova
15. mar 2019

@1andrea111 koľko máš rokov? A prečo ho to tak trápilo že užívaš antidepresíva? Bol netaktny ku tebe. Ja našťastie psychiatrické lieky neuzivam, už len také vyvysovanie zo strany lekárov by mi chýbalo

eliska13
15. mar 2019

@1andrea111 to je preto, že sa nesmú brať AD ale tie staršej generácie ja to mám v papieri na predoperačné.este neviem čo mne povedia na moje.

1andrea111
Autor odpoveď zmazal
1andrea111
15. mar 2019

@eliska13 tiež ideš na operáciu?

1andrea111
15. mar 2019

@slavkasobanska prečo Ti museli vybrať vaječníky? Neuvažovala si potom na nejakou hormonálnou liečbou?

junova
15. mar 2019

@1andrea111 Nepoznám to z vlastnej skúsenosti, keďže nikdy som psychiatrické lieky nebrala ale vidím aký majú ľudia prístup ku psychicky chorým ľuďom a celkovo psychickým chorobám. Tiež chodím ku Mareckovej na sono.

eliska13
15. mar 2019

@ivett311 to povedal gynekológ či psychiater?skús sa spýtať aj ineho.Vela zien berie lieky aj koji, ale čo lekár to názor.Zalezi čo všetko beries....ja, keď som sa pýtala či lieky vysadiť nekojit či brať a nekojit zas mi povedali niečo iné.Ale pýtala som sa 3 lekárov.A je Ti lepšie, keď si navýšila liek?či ešte nič moc.
@1andrea111 ano idem silno krvacam tiež mám polyp.ber to tak, že musia byť informovani možno sme len my citlivé na také veci.dnes mi dal papiere na predoperačné.o mne to vedeli v pôrodnici aj som mala papier od psychiatricky ohľadne uzkostnej poruchy.

slavkasobanska
15. mar 2019

@1andrea111 mala som nádor na maternici a pri operácii zistili že aj vaječníky sú už napadnuté..nebrala som nič hormonálne .

1andrea111
15. mar 2019

@eliska13 inak ja mám krvácanie zastavené norethistronom, tak sa budeme povzbudzovať vzájomne, súhlasíš? Čo Ti budú robiť? A kedy máš termín operácie?

ivett311
15. mar 2019

@eliska13 povedal to gynekológ, v apríli idem za psychiatrom ale zatiaľ mi nevedel povedať že môžem kojiť alebo nie..aj to ma trápi že počas tehu beriem lieky čo ak sa stane niečo s bábätkom atd a teraz toto..ale ináč cítim sa lepšie po zvýšení 🙂

saslavka73
15. mar 2019

@slavkasobanska No super. Mama bola rada.