Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@patricia_b Ja som bola iba zvedava, ci si vstupil aspon trochu do svedomia alebo efekt od zaciatku nula. Nechcem to tu verejne pisat, ale poznam aj pripad, kde nebol ucinok ani na tie dva dni, no.
@patricia_b Neznášam nasilu veci keď sa robia.
@pajinka91 Musím tú súkromku.🙂🙂🙂
@patricia_b ale ty dosť času tráviš bez neho nie?nie si zalaskovana do kamoša?😂prečo nechcel ísť s tebou korčuľovať?koľko ste spolu?
@saslavka73 áno muž je s malým, keď podvecer predcvicuje.ja fandím takým babám, ktoré si niečo vymyslia a nemusia byť v práci celé dni.
@mimiqa podľa mňa v každom viacrocnom vzťahu to je takto pár dní dobre pár zle, a všade si raz jeden raz druhý uzurpuje svoje.ja viem, že môj muž všetky rozhodnutia dôležité veci necháva na mňa čo mi aj vyhovuje on iný nebude len niekedy by som chcela, aby bol viac muz, aby niekedy aj on si povedal svoje a trval na tom.mne vadí také jeho lavirovanie napr vyskúša si 3 tenisky a nakoniec povie veď vlastne žiadne nepotrebujem.ja som buď alebo načo špekulovať ako baba na trhu, keď nechcem tak sa netrepem do nakupaku a neskusam.nerozhodnost vahavost aj ja som dosť nerozhodna v dôležitých veciach práca, sťahovanie a preto očakávam od neho, že má potiahne podrzi....psychologička mi povedala, že netreba mať očakávania a nebudem sklamaná😂
Asi našich chlapov štve, že sme silné a nie sme nejaké kvetinky, ktoré aj na nákup do Billy potrebujú doprovod.Na vodičák určite chod.
@saslavka73 ale niekedy treba nie?podľa mňa ľudia upadnú do stereotypu až zistia, že pomaly nemajú o čom rozprávať.Mozno, keby išli sami zase sa niečo zlepší aspoň trocha, alebo príde na to, že fakt to nemá zmysel, že so susedom by lepšie porozpravala.Ale v takomto psychickom rozpoložení nieje dobre robiť nejaké rozhodnutia ohľadne rozchodu práce...
Veď sama vidím, že môj muž je taky roky len teraz je dieťa väčšie a viac si ho všímam a viac mi ide na nervy😂psychologička ho pozná a hovorí mi, že bol taký vždy, že čo vymyslam.Ze, ak som chcela mať druhé dieťa treba ho postaviť pred hotovú vec a hotovo.A pravdu má len som čakala, že tu zodpovednosť a rozhodnutie spravíme spolu.
Ja neviem o ničom s čím by som si v živote nevedela poradiť. Áno potrebujem oporu, dakedy postrčiť, rozhodnúť sa, dakedy ma prekvapí. Väčšinou nie.
@eliska13 tak buď som doma, alebo von bez neho, sme spolu 7,5 roka a teda vraj sa hra PC hry kvôli mne, že sa so mnou nič nedá ... do kamoša a zalaskovaná 😂 určite nie, len mne sa samej nechce chodiť mimo domu a zase ani doma nechcem celé dni byt a pozerať ako sa chlap hrá
@patricia_b veď áno to je fajn, že si robíš program.A mať takého kamoša je na nezaplatenie.Ma malé dieťa tomu sa dá spraviť krásny program len oni sú niekedy ako z inej planéty.Najhorsie je, keď je jeden akčný a druhý domased.
@eliska13 mne sa na tom mojom nepáči, že za všetko viní mňa ... veď ja nepotrebujem ísť trénovať na olympiádu, ale tak ísť sa prejsť na hodinku by mohol zvládnuť
@eliska13 a ešte neznášam, ako vraví, že tak rad robil to a one a pri mne sa dá hrať len na PC
@patricia_b A však nech robí čo chce. Či? Čo mu ty zakazuješ?
@patricia_b to je také hádzanie špiny na druhého.dala si mu dieťa, staráš sa, máš aktivity doucujes čo viac by chcel?tak nech sedí a ty sa zariadis ...potom nech nečaká, že budeš šťastná.To je také pomalé odcudzovanie sa
@patricia_b každá rodina by mal mať vlastného terapeuta, lebo fakt všade sa rieši to iste😁kto by čo mal, nemal kto je z ho nestastny, kto za všetko môže a každý sa cíti ukrivdeny
@eliska13 my sme už odcudzení ... velebnosť stopol fyzický kontakt, tak max písať keď príde z práce
@eliska13 Vieš ono je to tak, musia chcieť dvaja. Môj si napr. myslí, že je všetko v poriadku. On je v pohode, čo by som chcela.
@talulah27 Ďakujem za odpoved ,možem sa opytat načo si sa liečila a ake AD si brala, Funguješ bez problemov alebo maš aj obdobia kedy sa to vracia. Ja ešte len začinam a mne nesadli pre tri AD, skušala si aj psychologa. dokažeš aj dovolenky v zahraniči a žit plnohodnotny život ako pred liečbou, menila si aj niečo vo svojom živote?
@saslavka73 ale veď aj u nás aj všade🙂chlap povie nechodím do krčmy poznám len robotu a domov, máme kde bývať, čo jesť čo Ti stále vadí?
@eliska13 buď ženy, alebo muži všetko komplikujú 😂
Kočky ani vám ohladom manželov nepíšem,lebo som 17 rokov rozvedená ..a je mi lepšie,síce peniažkov menej,ale spokojný spánok .
Kočky keď mám teraz to zhoršenie je možné aby som mala nekludne nohy a ruky a strach že čo ak moje ruky čosi zdobia? nasadila som si vyššiu dávku magnézia a dám si asi lexaurin,rivo už prestali vyrábať u nás úplne a mne sedel najviac tak skúsim Čechy...ale zatiaľ nemám...a ešte otázka pomohla vám psychoterapia?
A ja neviem co vam na to napisat, ked to citam, pride mi to take cudne to spravanie vasich poloviciek , nic take nepoznam ,mozno ze som starsia tak som si svojho uz vycvicila, ale je super nemenila by som ho aj z jeho chybami, samozrejme nie je idealny ma aj on svoje muchy ,ale zvladnutelne, neviem si svoj zivot bez neho predstavit ,ale uz sme spolu 28 rokov.😍
@ivka185 no husákove deti, či ako sa tej generácii nadáva 😂 😂
@slavkasobanska A je to tu. Jediná najmúdrejšia. Nechápem, veď Ty sa máš.😀😀😀

@saslavka73 ale super inak🤣jeho sere vidim to na nom ze uz sa nenecham vytocit🙈🤗