icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

saslavka73
20. mar 2019

@mimiqa Možno by sa mu hodilo ostať.

mimiqa
20. mar 2019

@saslavka73 zajtra je...tak pekne s malym bude

saslavka73
20. mar 2019

@mimiqa A ty?

mimiqa
20. mar 2019

@saslavka73 tak vies ako bude 🤣😂jest dam ja...v klude navarim..tak myslim ze si polezim....rano zvykne jest okolo 6 ci 7 tak aspon do 9 nech si pospim....a poobede nech idu von ....dve noci nespim...no tato ma dorazila ze uplne 🙈...do toho dcerka menzes a jej byva zle prvy den....to ma tiez serinka za nu....maly v kuse place taky bolavy plac takze aj to ma serinka ze mu neviem pomoct....iba na rukach chce byt..krize si necitim

saslavka73
20. mar 2019

@mimiqa Tak sa len tak motkajte a odpocivajte.

sahenka
20. mar 2019

@eliska13 ako dlho môžu trvať príznaky z vysadenia?? Už je to mesiac čo ich neberiem a necítim sa práve najlepšie

ivka185
20. mar 2019

Ahojte kocky tak uz konecne doma z prace, dnes bol total, brutal den ,dorobena jak kon, trosku som pospratovala a idem odychovat, a vy ako , mate sa ok.😍

patricia_b
20. mar 2019

Kto chce ešte do súkromky? Dnes je mesiac čo sa liečim 😇

jankarec
20. mar 2019
janefonda
20. mar 2019

@patricia_b aj ja by som rada, dlho som sice neprispievala, ale stav sa mi zhorsil a podppra by sa mi zisla, dakujem

enusko
Odpoveď bola odstránená
matasaska
20. mar 2019

@slavkasobanska aho Slávka, prajem ti to veľmi.... A budem veriť, že si rande zopakujes a že bude fajn. Napriek tomu ťa prosím aby si bola obozretna... Moja mamka sa na fb zoznámila pred dvomi rokmi s jedným mužom, ktorý jej napísal a nedopadla dobre... Nebudem rozpisovať detaily, ale preklepni si ho poriadne, oki?
🙂

matag
20. mar 2019

@sahenka ja uz som bez 9 tyzden a stale to nie je ono, telo si zvyklo na AD a chvilu potrva dokedy sa telo vyrovna s tym ze uz ich nema. Citala som vela clankov aj v anglictine, niektorym to trvalo aj 3-4 mesiace. Ale ide aj o zmenu myslenia, zmenit stare navyky, vyvarovat sa starych chybam, vediet vycitit kedy je telo unavene a potrebuje oddych, relax, meditacie.... Ja uz som par rokov v tejto diskusii, uz som predtym vysadzala a museli som spat ale nikdy som nic ine nespravila len vysadila...

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
janefonda
20. mar 2019

@matag drzim ti palce, snad sa ti to ppdari. Ja som bola 11 tyzdnov bez a bum som v tom znova. Teraz zacinam od začiatku s liekmi, je to velmi narocne obdobie. Tiez som toho vela zmenila, ale asi este nenastal spravny cas. Toto bol moj druhy pokus bez. V kazdom pripade zacnem v piatok s novou terapiou, uvidim co to prinesie. Ja mam chcenie, zmenit sa, robim uz vela veci ktore som kedysi nerobila. No myssl je komplikovana. Nech sa ti dari!

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
ivcam2
20. mar 2019

@patricia_b aj ja

janefonda
20. mar 2019

@sylvia30 vyse roka, toto bol moj druhy pokus byt bez. Priznaky choroby som nemala vyse pol rola, tak som skusila byt bez liekov po dohode s dr. Žiaľ nevydarilo sa. Teraz je to týžden a pol co mam zasa lieky a neviem sa dockat kedy mi uz bude lepsie. Dnesok bol hrozny, uzkosti a tak.
Nemusi to byt tvoj pripad, to ze sa to stalo mne neznamena ze sa to stane aj tebe. Ty si mozno silnejsia, pripravenejsia.

sylvia30
Autor odpoveď zmazal
slavkasobanska
20. mar 2019

@matasaska už sa stalo...ale viem dnes musíš byť opatrný

janefonda
20. mar 2019

@sylvia30 ja podnikam, cize som doma na ukor zarobku. Este taky týždeň a potom uz musim pracovať.

matag
20. mar 2019

@sylvia30 9 rokov s dvoma kratkymi prestavkami

matag
20. mar 2019

@janefonda a ako sa ti to vratilo zacala si mat uzkosti? Alebo ake priznaky?

janefonda
20. mar 2019

@matag najskor zaludok, vracanie, chodenie na wc x krat, nasledne uzkosti, tras, akoby mi telo horelo z vnutra, nepokojne nohy ruk,.... Priznakov vela. Prvy je u mna vzdy zaludok ako na vode.

saslavka73
20. mar 2019

@janefonda máš pekný nick

enusko
Odpoveď bola odstránená
sylvia30
Autor odpoveď zmazal
janefonda
20. mar 2019

@saslavka73 dakujem, moja oblubena herecka 🙂

janefonda
20. mar 2019

@sylvia30 tie iste ad mam ako som aj mala. Beriem sertralin, musim sa zasa dostat na 100 mg. Teraz mam 75mg. Zatiaľ mi vzdy sadol tento liek. Len ten začiatok nekonečne dlho trvá.

sahenka
20. mar 2019

@matag ja som užívala asi 2,5 roka, ale posledného pol roka tak každé 2-3 dní, už som mesiac bez, ale mám teraz také úzkosti a som labilna, placliva, najmä večer to na mňa príde, cez deň keď som zamestnaná tak ani nie