Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@ivka185 masáž je super závidím Ti domáceho maséra😁
@sylvia30 áno v dome ja som dokupila ríbezle, egreše mám to rada uvidím kedy zarodia.jahody som kúpila, lebo pes mi staré vysklbal😁ale aj tak už malo rodili.Tuje nehnojim celkovo sa macossky správam ku kvetom, ale zatiaľ všetko kvitne, rastie.vnutorne stále presadzam, hnojim stále len kochliky a hlinu vláčim ako Micurin.
Aké ste šikovné dievčatá. Pekne že máte takúto záľubu. Aj užitočnú. My sme mali kedysi záhradku. Bože to ovocie zelenina. Keď som bola dievča som bola lenivá mame pomáhať, dnes by som tam rada šla.
@sylvia30 ani nie iba par korenov paradajky, paprika, uhorku salatovu, hrasok sadim, pazitku, matu bylinky a minuly rok som skusila spenat, salat..ale u nas to jem len ja a zase kazdy den nic moc...salat ide hned do kvetu a minuly rok som ich darovala susedom . redkovka sa mi nepodarila, velmi by som chcela marhulu broskynu, ale vraj treba 3,4 r cakat kym zarodi striekat aj jablka stromy nemam, ale chcela by som...
ja som vsade najprv vysadila stromceky, kricky a teraz postupne uberam z travy, aby som mala kde mat kusok miesta na zeleninu.Mi to ide na nervy za trocha malin, jahod tolko penazi minat v obchode.Este raz som nasadila par kuskov cukrovej kukurice to velmi mame radi.ak mas tu tuju smaragdovu ta rastie rychlo aj 60 cm za rok.
@saslavka73 verim clovek az neskor zisti...si pamatam ako som neznasala fazulu supat🙂teraz by som vsetko chcela najradsej vsetko svoje.
moja mama zavara uhorky, dzemy tak kazdy druhy rok, ale asi naozaj starneme prave minule sme sa s kamaratkou o tom rozoraavalu, ze volakedy sme riesili sminky, modu, chalanov potom deti, prikrmy, aktivity na volny cas teraz sme uz pokrocili kto co vari, sadi, recepty🤣
@sylvia30
@saslavka73 ja som taká trúba🙂)ja som nikdy nebola v súkromnej skupine a teraz pozerám koľko ste tam toho popisali.Ja som zle pozerala a divné mi bolo, že nič nepisete
@eliska13 Hlavne ze mňa je tam priveľa.😁
Mne inak tiez robí lepšie kľud,také ,,súkromie,,..veľa ľudí mi už vadí ..
@saslavka73 veď na to, to je, aby sme písali.Podla mňa máme deficit v komunikácii s našimi spolubývajúcimi😁
@eliska13 No v mojom prípade 100 percent. 😁
@slavkasobanska Aj mna tam zoberte, do tej skupiny.❤
Ahojte, mam taku dilemu. Uz dlhsie riesim zdrav. problemy, kt. vyplyvaju z psychiky, busenie, trpnutie, mam uzkosti, stale sa pozorujem. Nastupila som uz psychoterapiu a isla som si k obvodnej vypytat nieco na ukludnienie, mam tiez veelky problem s nespavostou. Dr. bola zhodou okolnosti zastupujuca, tak som jej strucne vysvetlia co je moj problem a z fleku mi dala Citalec 10mg 1 + 1 a Frontin vecer. Vlastne az doma som zistila, ze Ctalec su AD, som uz aj objednana k psychiatricke, ale az 2.5. Teraz mam dilemu, ci to zacat uzivat alebo skusit pockat.... Co myslite?
@shee11 Daj si. To sú slabé, ale môže pomôcť.
@ivka185 určite tie postahovane svaly, spazmy sa zmensia.Ja si nedám ani ruky dole na zem, či nedociahnem k špičkami, keď sedím... viem, že mám na stehnách postahovane vsetko.zacala som chodiť cvičiť a panie po 50 tke sú ohybné a dokážu to.hlavne krk, ramená to by som si stále masirovala.
Ahojte prosim je normálne 3rxzdne užívam seroxat a som unavená viac ako bez liekov ospalá unavená akoby otupena. Bojím sa ze to bude ako minuly rok keď som užívala cipralex ten ma tak oblboval. Može to byt iba začiatkom?
@shee11 ťažko posúdiť ako sa cítiš.Ak vieš chodiť do práce asi by som si dala zatiaľ len ukludnovaky a počkala čo povie psychiatricka a psychologička.Tie Ta skludnia a zlepšia spánok možno Ti to bude stačiť.mne psychologička povedala, že radšej pracuje s ľuďmi, ktorí neberú AD, lebo ten problém viac prežívajú a terapia je účinnejšia, lebo ak berieš AD si trocha nad vecou ten problém sa Ti zda menší.ale, ak máš denne zle stavy....počkaj pár dní 3-5 a uvidíš veď, ak sa rozhodneš máš ich doma....je to príjemne dávkovanie moja známa to dostala na tetaniu hneď zabral.Urcite si dávaj pravidelne magnézium a vápnik veľmi pomáha na stane stavy
@shee11 Ahoj mam podovny provlem ako Ty.Vo februari mi zacala nespavost, ked trvala dlhsie asi 2 tyzdne, nebolo mozne cez den fungovat, zacala mi depka, tras tela, hnacky, nervozita, nemala som na nic chut. Mne psychiatricka dala 1/2 Sertraline rano a na vecer Trittico plus Neurol.Momentalne sa citim blbo...no dufam ze bude lepsie.
@eliska13 ano toho sa bojím 13dni som na polovičke to je 10mg. Mam zlu skúsenosť s cipralexom 8mes som ho užívala napriek tomu potom vysadila lebo ma veľmi emočne otupoval a bola som ako na fete. A toho sa bojím veľmi ze sa zopakuje aj teraz so seroxatom. Vieš mi povedat rozdiel medzi cipralexom a seroxatom? So serliftom mam dobru skúsenosť no po vysadeni do mesiaca sa úzkosti hneď vrátia.
Baby? Chcem sa predávkovať ... ja neviem čo je toto za naladu :(
@coco2018 ja nepoznám Cipralex brala som vždy len Seroxat.Bojis sa a čakas zle, tak Ti je zle.Aj sylvii bolo viac zle, keď brala celú pominie to ...dávaš si aj niečo na ukľudnenie?
@patricia_b a ja, že už si na korčuliach.Neskusala si s mužom sa porozprávať, že by Ti pomohlo, keby bol ústretovejší, lebo že to cítiš na rozchod, taký úprimný rozhovor, že nevieš čo ďalej....čo vlastne chce on a tak....
@sylvia30 tak ty si mala škaredé Vianoce.Aj u mňa to bolo ranné budenie, tras, slabé nohy
@eliska13 už bol taký rozhovor a nula bodov ... on ma vzťah v pohode

@andocka vieš čo ,určite som niečo brala no nepamätám si už čo,liečim sa už dlho ,tak som brala veľa liekov,skús si dať od bolesti niečo,možno to nebude liekmi ..alebo na upokojenie niekedy pomáha .